folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bence Bu Konuyu Atlamayalım.



Bence Bu Konuyu Atlamayalım.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cancanBey
    cancanBey's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Aralık/2003
    Erkek
    Deli saçması mı?

    ABD Silahlı Kuvvetleri'nin resmi yayın organı olan "Armed Forces Journal" dergisinin son sayısında "Kanlı sınırlar" başlığıyla garip bir yazı yayınlandı.
    Emekli Albay Ralph Peters'in kaleme aldığı yazıda Türkiye'den Pakistan'a kadar "Geniş" ya da "Genişletilmiş" Ortadoğu'nun haritasının yeniden çizilmesi, yeni devletler yaratılması öneriliyor. Hatta bunun zamanının geldiği iddia ediliyor.
    Öneriyi "Alt tarafı bir emekli albayın görüşü" diyerek geçiştirmek yanıltıcı olur. Çünkü Ralph Peters, sıradan bir emekli asker değil: Başkan Bill Clinton'a askeri strateji danışmanlığı yaptı. "Sürekli Çatışma", "Geleceğin Savaşı?", "Değişen Dünyada Strateji", " Post-modern Savaş ve Barış" gibi, hepsi de çok yankı yapan stratejik araştırmalar yayınladı.
    Bitmedi; "Bu yüzyılda ABD silahlı kuvvetlerinin rolü dünyayı ekonomimiz için güvenli bir yer ve kültürel dinamizmimiz için açık bir alan yapmak olacak. Bu amaçlara ulaşmak için epey katliam yapacağız" diyen Ralph Peters, "American Enterprise Institute" adlı düşünce kulübünün beyin takımında yer alıyor.
    Hani şu üyeleri arasında Richard Perle, Lynne Cheney, Newt Gingrich, Michael Novak gibi Başkan Bush yönetiminde son derece etkin "Şahinler"in yer aldığı Neo-Con'ların, yani Amerikan Yeni Sağı'nın kalesi olan "Think tank" kuruluşu.
    "Yeni Amerikan Yüzyılı" projesi, "Şer Ekseni" kavramı, Irak savaşının ideolojik altyapısı bu külüpte üretildi.
    Başkan Bush, "Büyük Ortadoğu Projesi" doktrinini ilk kez orada açıkladı. 26 Şubat 2003'te. "Aranızdan bazı beyinlerle çalışmaktan son derece mutluyum" diye başladığı konuşmasında.

    Bir Neo-Con projesi
    İşte böylesine güçlü bağlantıları olan Ralph Peters, Ortadoğu'nun günümüzdeki ve -ona göre-gelecekteki haritalarının da yer aldığı yazısında bölgedeki istikrarsızlığın kaynağı olarak, "Churchill'in mirası" dediği sınırları gösteriyor. Ortadoğu'nun etnik ve dini temelde yeniden yapılandırılmasına dayalı önerileri şöyle:
    Irak, Şii, Sünni ve Kürt bölgeleri olarak üç devlete ayrılmalı. Kürtler'e, Türkiye, Suriye ve İran'dan da toprak verilmeli. Suriye'nin kalan bölümü, Sünniler ve Alevitler arasında bölüştürülmeli. Mekke ve Medine, Suudi Arabistan'dan koparılıp "Kutsal İslam Devleti" adıyla -tıpkı Vatikan gibi-ayrı devlet olmalı. İsrail 1967 savaşı öncesi sınırlarına çekilmeli. Ürdün ile Filistin "Büyük Ürdün" adıyla birleşmeli. İran'ın Azeri bölgesi Azerbaycan'a katılmalı. Afganistan, Pakistan ve İran'dan alınacak topraklarla Belucistan devleti kurulmalı...
    Hatta "mümkünse" İran'ın Sünni Araplar'ın yaşadığı Kuzistan bölgesinin de ayrı bir devlete dönüştürülmesini, Suudi Arabistan'dan bir parça da Yemen'e verilmesini isteyen Ralph Peters'in önerileri yeni değil. Bu görüşlerini ilk kez 2003 Şubat'ında "American Heritage" dergisinde yayınlanan röportajda uzun uzun dile getirdi. "Tarihin en büyük demokrasisi olan ABD'nin Avrupalı emperyalistlerin geçmiş yüzyıllarda Viyana, Berlin ve Versailles kongrelerinde çıkarlarına göre çizdikleri sınırları savunması ne kadar utanç verici" diyerek...
    Ralph'ın projesini "Deli saçması" diye geçiştirmeyi çok isterdik. Ama İran'da Azeriler'in kıpırdanmaya başlaması, Washington'da çoğu ayrılıkçı-Suriyeli ve İranlı muhaliflerle kapalı kapılar ardından görüşmeler yapılması, konuyu hafife almamızı engelliyor.
    O toplantıları kim düzenliyor dersiniz? American Enterprise Institute! Gel de "Genişletilmiş Ortadoğu Projesi"nden kuşkulanma...

    Yazar: Erdal ŞAFAK

    Alıntı adresi : http://www.sabah.com.tr/2006/07/08/safak.html


    İnsanları mutlu edecek yegane vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını sağlamaya yarayan hareket ve enerjidir. Dünya barışı için de insanlığın gerçek mutluluğu, ancak bu yüksek ideal yolcularının çoğalması ve başarılı olmalarıyla mümkündür. M.Kemal ATATÜRK (1931)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek
    Bu konuyu okumustum. Yok kurdistan olmaliymis yok kutsal islam devletiymis. Hatta dedigine gore Kurtler dogunun en batili ulkesiymis. Bi sey daha irandaki azerilere milliyetini sorsan iranlıyım der ne kipirdanmasi yazinin sonu gibi dusunuyorum deli sacmasi.
Toplam Hit: 928 Toplam Mesaj: 2