folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Benim Diplomam Senin Diplomanı Döver ( Mİ )?



Benim Diplomam Senin Diplomanı Döver ( Mİ )?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    Mr_Dark bunu yazdı

    Elektrik elektronik müh. hepsini döver.

    imam hatip döver :D


    Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    Alayını öğretmen yetiştiriyor. Ama nerdeyse hepsi öğretmeni döver maalesef 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Dişi

    Genetik muhendisligi diye bir lisans bolumu yok :) Bolumun adi molekuler biyoloji ve genetik, fen edebiyat fakultesi. Cunku ogrenilen sey temel bilimdir, bilimin hasidir, endustriyel uygulama amaci gudulmez. Ideal bir ogrenci bu bolumde hayvanlar gibi biyoloji ve kimya ogrenir, yasayan her sey hakkinda hem makro hem molekuler duzeyde derinlemesine bilgi sahibi olur. Insanin ne kadar onemsiz bir canli oldugunu, akilli bir tasarim olmadigini, hayatin sona erecek bir sey oldugunu icsellestirerek sindirir. Evreni bir butun olarak, tum cografyalarda ve tum zamanlarda gormeyi ogrenir. Iyi bir genetikci dogayi hackleyebilir. Canlilari oldurebilir. Canlilari kurtarabilir. Akademide ilerlemek istemeyen bir genetikcinin pratikte ne is yapacagina gelirsek; dunyanin en buyuk sanayileri silah, ilac,  kozmetik ve gidadir. Iyi bir genetikci bunlarin ucunde goz acip kapayincaya kadar is bulabilir.

    Genetik egitiminin temeli bilim insani yetistirmek ve bilimsel bakis acisi kazandirmaktir. Biyolojik bilimlerin, yasamin ozudur. Eksisi, her temel bilimci gibi mezun olan bir kisi bir sanayi kolunda is bulmak ister ya da bilgisini endustriyel anlami olan bir ciktiya donusturmek isterse balik gibi kalir. Urun ortaya cikarmak lisans egitiminin bir parcasi degildir. Bilim bilim icindir kafasi vardir. O yuzden guzel bir sey bulurlarsa bile bunu toplumun kullanacagi bicime donusturmekte gucluk cekerler. Pragmatist bakmayi ogrenmemislerdir. Elde edilen veriyi yararli hale cevirmeyi bilmezler.

    Turkiye'de degerlidir, dunyada cok degerlidir. Israrla zengin koca bekleyeyim demiyorsan, calismak zor gelmiyorsa, dogru duzgun ogrenmissen bir seyleri, hem akademisyen olarak hem de piyasada deger gorursun. Devletteki islerin maaslarini bilmiyorum hic devlete giren tanidigim yok ama ozel sektorde yeni mezun maaslari 4000 lira civarindadir. Ise ve universitene gore degisir. Son yillarda yeni mezun maaslari gectigimiz yillara kiyasla dusuk kaldi, onun sebebi de lise gibi her yere acilan universitelere her sey bitmis gibi genetik bolumu de acmis olmalari ama 4 buyuklerden mezunsan maas kaygin olmaz, kafani yorarsin ama rahat edersin. Dunyada yeni mezun maaslari argede calisacaksan 4000$ civarinda, Danimarka'da bu rakam 6000€a cikabilirken Macaristan'da 2500€a tekabul edebiliyor. 

    Baska sorusu olan varsa da alabilirim.

    Biyomuhendislik diye bolum var mi bilmiyorum belki yeni acilanlardan vardir, biyomedikal muhendisligini soyleyeyim ben bir de onun yerine. Biyomedikal muhendisligi muhendisliktir cunku dogrudan endustriyel anlam ifade edecek urun cikarabilme uzerine egitim alirsin. Bilimsel tarafi cok daha zayiftir isin mutfagini derinlemesine ogrenmezsin bazi temel seylerin bile neden oyle oldugunu bilmeyebilirsin ama pratikte insanlara/dogaya yararli olacak urunler cikarabilmeyi ogretirler.

    Bunlari kiyaslamanin hatali olacagini dusunuyorum, gercekten ayri seyler.

    Ha bi de matematik butun bilimleri ve muhendislikleri cok pis dover :)

     

     

    izzmarit tarafından 28/Eyl/17 21:20 tarihinde düzenlenmiştir

    sigara değil, balık olan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek

    kimya mühendisiyim ağır işsizim 


    Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Haziran/2007
    Erkek

    Ben de elek.elktr muhendisligi ile basladim yola, zamanla bilgisayara, software eng, endustri muh kaydim, simdi de makina muh. e dogru egiliyorum. Pm'de de soyledigim gibi, gunumuzde muhendislikler hep icice gecmis durumda. Bazen yeni cikan dallarin hangi muhendislik alanina dahil oldugunu bile kestiremiyorsun. Dolayisiyla hangi bolumu okuyayim diye degil de, ilgini ceken konuya odaklanabilirsin. En sonunda kapi zaten multidisciplinary ye cikiyor :) 

    Peki muhendis ne is yapar? Muhendis bilim yapmaz. Ticaret yapar. Herseyi paraya cevirmeye calisir. insan hayatini kolaylastirmak da ikinci isidir. Matematik en sevdigi aractir, iyi matematik bilmeyen muhendis, arge yapamaz.

    Elk.elktr muh, tr de ne kadar maas aldigini bilmiyorum ama abd de cok degerli. 5000$ dan basliyor yeni mezun endustride.


    All I need is a possibility.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Yazdiklarinizi keyifle okuyorum.:)

    Şimdi tek tek yazmayim ilerde.

    Ama ben benzer bolumlerdeki farklılık üzerine acmistim konuyu ama ifade yanlışı yapmışım heralde biraz değisik yerlere sapmiş. Neyse yine faydali bilgiler var. Sağlicakla kalin

    Madem böyle gidiyor herkes mesleğinden bahsetsin :))


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    tranceport bunu yazdı

    kimya mühendisiyim ağır işsizim 

    Sabah sabah kahkaha attm amk ya :Dnandjansd


    Cigu bigule :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    x-t0xid
    x-t0xid's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2015
    Erkek

    Üniversite okumadım ama güzel bir holdingin Arge bölümünde yazılımcı olarak çalışıyorum

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek

    13 yıllık beyaz yakalı olarak görüşüm, ne yaparsanız yapın kazancınız belli. Herhangi bir sektörde girişimci olun daha iyi.


    Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
Toplam Hit: 3955 Toplam Mesaj: 30
bölüm programlar iktidadi bilimler mühendislikler diploma