BES Yaptiran Varmi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    takip, ayrıca tüm bankalar aynı şekilde mi yaklaşımı ? yani alabileceğimiz para olayı hangi süre içinde çıkabiliceğimiz vs ?


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Temmuz/2005
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

    bireysel emeklilik sistemi bana göre emeklilik değildir , bu isim bir yanıtlmacadır ve yasaklanması gereklidir.


    TDK = sf. 1. Emek harcanarak elde edilen, zor, zahmetli. 2. a. Belirli bir süre çalıştıktan sonra kanunlar gereği işi ile ilgisi kesilerek kendisine aylık bağlanmış olan kimse:


    Yani emekli olmuş bir kişinin ölene kadar sağlık ve maddi ihtiyacı karşılanması gerekmektedir. Fakat bireysel fon sistemleri ( bence bu fondur ) bankaya koyduğunuz paraya faiz + fon geliri eklerler. Sonuç olarak devlette desteklediği için iyi bir kâr oranı olan fon yatırımıdır bunlar. Emekliliğin aksine yatırdığınız parayı kârı ile birlikte alırsınız. Emekli oldum artık rahatım olayı yoktur bu BES lerde , çoluk çocuğunuza artık arkama yaslanabilirim onları da kurtardım diyemezsiniz.



    Düşünün 60 Yaşında BES ten emekli oldunuz diyelim , 75 yaşına geldiğinizde ne çalışacak gücünüz , nede alacağınız aylık vardır. Beş kuruşsuz ortada kalırsınız. Gerçek emekllik ise bunun tam tersidir.



    BES ler 2. veya 3. alternatif para biriktirme yöntemlerinden biridir. Üstte de dediğim gibi bir fon hesabıdır , içine emeklilik kelimesi bankaların daha kolay para kazanabilmesi ve kandırma amaçlıdır. Doğru kullandıldığında sizi rahatlatır fakat biteceğini unutmamalısınız.



    Günümüzde normal emeklilikte 18 yaşından 56 yaşına kadar 450 TL primdem toplam 456 x 450 yani 200.000 TL emeklilik primi yatırmaktayız.


    Aylık 900 TL aldığınızı düşünürsek


    10 yıl yaşarsanız = 108.000 TL sırf çalışma hayatınız boyunca yatırdığınız paranın yarısını ilk 10 yılda geri alıyorsuunz.


    2. 10 yıl daha yaşarsanız 38 yıllık çalışmanızın tüm primlerini çekmiş bulunuyorsunuz.


    73,94 yıl (2011)Türkiye, Beklenen yaşam süresi


    Yani ortalama Türkiye vatandaşı birisi sistemi bozmuyor ve SGK ya para kazandırıyor (nufus hızla yaşlandığı ve sistem zarar etmeye balayacağı içinde devlet insanları sırtından atıp bankalara ve özel sigorlara postalamak istiyor )




    hocam 56 yasina kadar odeme yapmiyorsun, 10 sene odeme yapip sabrin, imkanin varsa bekle yoksa bozdur bozdur hacra. Bence mantikli sistem...

    vatandaşa kafam girsin!..
Toplam Hit: 1689 Toplam Mesaj: 13