folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Big Brother Kazakistan'da İş Başında



Big Brother Kazakistan'da İş Başında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SerYolcu
    SerYolcu's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Olayın kaynağı, 2014 yılına ait bir haberde yazıyor.

    Haber linki >https://www.haberler.com/kazakistan-da-yeni-internet-yasasi-5894248-haberi/

    Hacker News de yer alan şu bildiriye göre ise, Kazakistan devleti internete çıkan herkesin, cihazlarına sertifika yüklemelerini şart koşmuş.

    İnternet Servisi sağlayıcı bazı firmaların resmi sitelerinde ise duyular mevcut.

    https://www.beeline.kz/almatinskaya-obl/about/press-center/press/news/details/sertifikat-bezopasnosti/

    https://www.kcell.kz/ru/product/3585/658

    İnternet sağlayıcı firmalarının duyurularını translate ile Türkçeleştirip okuyunca durumun daha vahim olduğunu görüyoruz.

    KCell in duyurusunun Türkçesi şu şekilde

    ----

    Qaznet güvenilir sertifikasını yükleme

    Kcell JSC, Kcell ve Activ abonelerini İnternet erişimi olan kişisel cihazlara Güvenlik Sertifikası yükleme ihtiyacı konusunda bilgilendirir.

    Sık sık kişisel ve kimlik bilgilerinin çalınması durumlarının yanı sıra Kazakistan banka hesaplarından gelen para ile bağlantılı olarak, ülkenin bilgi alanını bilgisayar korsanlarından, İnternet sahtekarlarından ve diğer siber tehditlerden korumak için etkili bir araç haline gelecek bir güvenlik sertifikası getirildi.

    Bir güvenlik sertifikasının verilmesi, bilgi sistemlerinin ve verilerin korunmasına ve ayrıca, bankacılık sektörü de dahil olmak üzere, ülkenin zarar vermeden önce, ülkenin bilgi alanı sistemlerine yönelik İnternet dolandırıcılarının hacker siber saldırılarının tespit edilmesinde yardımcı olacaktır.

    Güvenlik sertifikası, şifrelemeyi destekleyen protokolleri içeren trafiği iletmek için kullanılan bir dizi elektronik dijital semboldür. Böylece, Kazakistan İnternet kullanıcılarının hacker saldırılarına ve yasadışı içeriği görmelerine karşı korunmalarını sağlayacak.

    Kazakistan Cumhuriyeti Kanunu'na “İletişim” ve “Güvenlik Sertifikası Verme ve Uygulama Kuralları” nın 11. paragrafına uygun olarak, Şirket, internet erişimine sahip cihazlara “Güvenlik Sertifikası” kurma gereği konusunda aboneleri bilgilendirmektedir. Mevzuatın gereklerine uygun olarak, telekom operatörleri, bir güvenlik sertifikasının, iletişim hizmetlerinin sağlanması için sözleşmeleri imzalanan aboneleri arasında dağıtımını sağlar.

    Kullanıcıların dikkatini, Internet'e erişmek için kullanılacak her cihazdan (iOS / Android tabanlı cep telefonları ve tabletler, Windows / MacOS tabanlı dizüstü bilgisayarlar) bir güvenlik sertifikası yüklemesinin yapılması gerektiğine çekiyoruz.

    Abone cihazlarında güvenlik sertifikası bulunmadığında, bireysel İnternet kaynaklarına erişimde teknik kısıtlamalar ortaya çıkabilir.

    -----

    Bakalım internet izleme hevesi başka ülkeleri de etkileyecek mi ?


    Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). İhlas Suresi 3 üncü ayette bunlar yazar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2008
    Erkek

    Buna gerek yok ki. Zaten belli ede ede izliyorlar.


    Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2010
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Biz bu işlerde daha ileriyiz elhamdırılah.

    https://blog.mozilla.org/security/2013/01/03/revoking-trust-in-two-turktrust-certficates/

     


    anlıyorum.
Toplam Hit: 11445 Toplam Mesaj: 4
internet sertifika mitm kazakistan