Bil Müh. İçin 2.Yabancı Dil
-
Merhaba müritler gelecek dönem 2.yabancı dil dersi almaya başlayacağım. Karar veremedim. Bilgisayar mühendisine ingilizce dışında hangi dil daha çok yardımcı olur? Almanca, Çince, Arapça, İspanyolca, Fransızca, Rusça, İtalyanca, Japonca tercih edebileceğim diller. Haftada 5 saat 3 ay boyunca 3 dönem alacağım yani 2.dil için temel atabileceğim bir zaman dilimi bu yüzden önemli. Sektörü bilen müritlere danışayım dedim şimdiden teşekkürler. İyi akşamlar.
-
Öncelikli olarak yurtdışında biryerde çalışma planın varsa oranın dilini düşün eğer öyle bir planın yoksa Almancayı düşün derim.
-
Bence almanca veya rusça hocam :D neden dersen bilmiyorum Ruslar gözümde hep bi hacker
-
Bu sorunun kesin bir cevabı yok çünkü ne yapacağın belli değil hocam..
Örnek vereyim, eğer çinlilerle iş yapacaksan çinde yaşamayı düşünüyorsan çince öğren tabi ki.
Eğer rus-slav ırkıyla iş yapacaksan rusça öğren, çek cumhuriyeti'nde iken çok rusya yazılımcı yer gördüm mesela. Bu tarz slav ülkelerinde rusça önemlidir. Çünkü rusya ile iş yapıyorlar çok fazla.
Eğer orta avrupaya ile iş yapacaksan almanca önemlidir. Fransızca'dan daha önemlidir. Gelişmiş ülkelerde zaten kişiler en az 3 dil biliyor, daha önce bir yerde yazmıştım, yaşadığım ülkede kasiyerler bile ingilizce konuşuyor.. onun yanında almanca ve fransızca, bazıları da italyanca..
Eğer latin ülkeleriyle iş yapacaksan ispyanyolca öğreneceksin,
eğer arap bölgesiyle iş yapacaksan arapça öğreneceksin..
nerede çalışmayı düşünüyorsun bilmiyorum? ingilizce seviyen ne kadar onu da bilmiyorum. Yani ingilizcenin de iyi olması gerek, yazma okuma değil de konuşma çok daha önemlidir. Çünkü uluslararası bir dil, yazışma v.s. bir yere kadar ama ya sonrası?
Geleceğinde ne düşünüyorsun ona göre adım atmak gerek. Ha türkiye'de yaşayacaksan ve büyük firmalara girmek istiyorsan mesela siemens için almanca öğrenebilirsin, çünkü çalışanlarını almanya ya gönderiyor bazen, mesela enka için çalışacaksan rusya öğrenebilirsin. gibi gibi..
-
unbalanced bunu yazdı
hocam sıkıntı orda işte bu yaz dahil olmak üzere 3 dönem erasmus coop ve yurtiçi staja gideceğim.Neresi olacağı tercih ve sonuçlar sonrası belli olacak. Nitekim aklımda bir yer yok. Bu noktada bilgisayar mühendisliği sektöründe en çok paya sahip dili aramakta buldum çareyi.
whopper tarafından 09/Eki/14 21:41 tarihinde düzenlenmiştir -
bölümünün anlaşması hangi üniversitelerle var hocam onu bi öğren önce.. varsa ilk tercihin almanya olsun ya da ingiltere.. ama ingiltere olacağını sanmam..
doğu bloğu ülkelerine gitmeni tavsiye etmem, evet bir çok konuda iyiler sosyal konularda özellikle ama eğitimleri çok çok kaliteli değil, ama bazı üniversiteleri ciddi anlamda avrupadaki sayılı üniversitelerden, charles üniversitesi mesela, ya da varşova üniversitesi gibi..
ama tercihin almanya olursa almanca orada çok işine yarayacak ve iyi öğreneceksin pratik yaparak.. bu iki dil bir çok şey için yeter.. İsviçre'ye gel diyeceğim ama erasmustan attılar bu ülkeyi :) maalesef çalışamazsında burada.. almanca almanya için sadece.. çok potansiyel var yine almanya da.. ama türkler az olsun diyorsan kuzey ülkelrine yöneleceksin.. onların dilini de orada öğrenirsin.. eğer kanada düşünürsen fransızca öğrenebilirsin..
kısacası önce bi hedefini belirle yani yolunu belirle en azından en büyük ihtimale göre hareket et.
edit: isviçreyi attılar erasmustan ama öğrencilere buraya geliyor, buradan gidemiyorlar erasmus öğrencisi olarak.
unbalanced tarafından 09/Eki/14 21:47 tarihinde düzenlenmiştir -
rusça hocam :D ciddi ciddi söylüyorum bilgisayar dili ingilizce , bilgisayar için ingilizceden başka bir dile ihtiyacın yok kendin için rusçayı seçebilirsin pişman olmazsın :D
-
bılgısayar muhendıslıgı muhendıslık degıl pek onlar dısında tum muhendıslıkler ıcın makıne endustri elektrk elektronik harita fılan almanca
ama pc muhendısı ıcın cografı kosullarını baz alarak secım yap. herseyı bırak ıngılızcenı cok ıyı gelıstır ıkıncı dıl ıcın ugrasacagına
-
hocam ilereki planlarına göre birde aklında çalışmak istediğin uluslar arası bir şirket varsa ona göre seçebilirsin. mesela türkiyede de faliyet gösteren bir fransız firmasında çalışmak istiyorsan ve fransızca biliyorsan emin ol aranan adamsın. buna göre düşün ve karar ver
-
Ben su an Tokyo'dayim. Soyleyebilecegim gercekten Japonca'yi dusun yani buraya yerlesmek istersen. Harika memleket hersey dusunulmus ve ayarlanmis. senin tek yapman gereken sisteme dahil olmak.
-
Milamber bunu yazdı
Ben su an Tokyo'dayim. Soyleyebilecegim gercekten Japonca'yi dusun yani buraya yerlesmek istersen. Harika memleket hersey dusunulmus ve ayarlanmis. senin tek yapman gereken sisteme dahil olmak.
kısmet olursa japonya ve çin e gezi planım var hocam :) aslında bi ara japonyada yaşamayı düşündüm, muhtemlen iyi olurdu benim için. hatta sanırm seninle konuşmuştum, çok çalışıyor insanlar v.s. demiştin o soğuttu beni :) yani ben tembel adamım :D ters gelir bana .. :) bir de dili de zordur baya.. ama ayak uydurduktan sonra kral ülke ondan hiç şüphem yok hatta en iyisi diyebilirim