Bilgisayar Mühendisliği Mi Bilgisayar Bilimleri Mi
-
merhaba arkadaşlar bu 2 bölümde okuyan arkadaşların tecrüberlerine ihtiyacım var... bilgisayar mühendisliği yıllardır istediğim bir bölümde bugun rahatlıkla girebilişrim ama kafamda soru işaretleri var... en önemlisi bilgisayar bilimleri bölümünü keşfettikçe mühendislik çok durağan gibi geldi bana bilgisayar bilimlernde algoritmaların yoğunluğu daha çok kodlama vs. projelerin kodlamaya yönelik olması java üzerinde durulması falan çok ilgimi çekti bilgisayar bilimleri okuyan yada bilgisayar mühendisi olup bu bölüm hakkında net bilgileri olan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak isterim yada normal bir takipçiden teşekkürler.
-
Computer Science
Computer Engineering.
Hocam zaten bildiğim kadarı ile bi tek İTÜ Computer Engineering diye geçiyor. Diğerlerinin hepsi Computer Science. Yani yazılım mühendisi yetiştiriyolar bi bakıma. Zaten Türkiyede ekmek yemek istiyosan yazılıma yönelmen faydalı olur :)
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------
Computer Science
Computer Engineering.
Hocam zaten bildiğim kadarı ile bi tek İTÜ Computer Engineering diye geçiyor. Diğerlerinin hepsi Computer Science. Yani yazılım mühendisi yetiştiriyolar bi bakıma. Zaten Türkiyede ekmek yemek istiyosan yazılıma yönelmen faydalı olur :)
-----------------------------anlayamadım itüde bilgisayar bilimleri yok sadece istanbul bilgi üniversitesinde var.
-
hackworm bunu yazdı:
NmC bunu yazdı:
Computer Science
Computer Engineering.
-----------------------------anlayamadım itüde bilgisayar bilimleri yok sadece istanbul bilgi üniversitesinde var.
-----------------------------Hocam Türkiyede sadece İTÜ "Computer Engineering" (Bilgisayar mühendisliği) üzerine eğitim veriyor bildiğim kadarı ile. Donanımsal eğitim orada daha fazla. Diğer üniversitelerdeki Bilgisayar Mühendislikleri "Computer Science" diye geçer. Yani Bilgisayar Bilimleri'dir aslında. Okutulan kitaplara falan bakarsan zaten çoğu computer science üzerinedir, falan filan feşmekan. Eğer puanın yetiyosa adam gibi mühendislik oku, özel üniverstelerin çok da iyi olduğunu düşünmüyorum :|
-
Sen bilgisayar mühendisliğine git de kendini her türlü geliştirirsin zaten orada zaten buradaki bilgisayar mühendisliği dışarıda bilgisayar bilimi diye okutuluyor.
-
RootB bunu yazdı:
Sen bilgisayar mühendisliğine git de kendini her türlü geliştirirsin zaten orada zaten buradaki bilgisayar mühendisliği dışarıda bilgisayar bilimi diye okutuluyor.
-----------------------------benim duyumumda tam tersi bilimi mühendisleştiriyorlarmışmış
-
aslında bizim bolumlerın adı computer and electronical engıneerıng yada computer scıence olması lazım ama ulkemızde dedıgın gıbı ortasında bısey var
computer science olarak su anda tum okullar verıyo itu de dahıl
-
Türkiye'de çok farketmez dediğin şey, bölümlerin isimlerinden çok müfredat içeriklerine göre hareket etmeni öneririm. Benim Computer Science Engineering diye girdiğim bölüm eğitim sistemi değiştirip Computer Engineering oldu.
Gerçekte Computer Science sana olayların biraz daha teorik boyutunu ve geri planını katar. Computer Engineering seni daha çok hızlı üretim için yetiştirir. Türkiye'de çalışacaksan 2. guruba dahil olmak mantıklı, yurt dışına gider R&D işi yaparım diyorsan 1'si, ama bence bu noktada çok da hayalperest olmamak lazım.
Şahsi fikrimi sorarsan da olay sende biter, bunların hiçbirini kafana takma, git iyi bir üniversitede Computer Engineering oku.
-
mühendislik tabi.
bilim filan yalan şeyler onlar.
-
tagext'e sonuna kadar katılıyorum.
-
Rene paklar seni en temiz yorumla.