folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisayar Mühendisliği Mi Bilgisayar Bilimleri Mi

Bilgisayar Mühendisliği Mi Bilgisayar Bilimleri Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar bu 2 bölümde okuyan arkadaşların tecrüberlerine ihtiyacım var... bilgisayar mühendisliği yıllardır istediğim bir bölümde bugun rahatlıkla girebilişrim ama kafamda soru işaretleri var... en  önemlisi bilgisayar bilimleri bölümünü keşfettikçe mühendislik çok durağan gibi geldi bana bilgisayar bilimlernde algoritmaların yoğunluğu daha çok kodlama vs. projelerin kodlamaya yönelik olması java üzerinde durulması falan çok ilgimi çekti bilgisayar bilimleri okuyan yada bilgisayar mühendisi olup bu bölüm hakkında net bilgileri olan arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak isterim yada normal bir takipçiden teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Computer Science

Computer Engineering.

Hocam zaten bildiğim kadarı ile bi tek İTÜ Computer Engineering diye geçiyor. Diğerlerinin hepsi Computer Science. Yani yazılım mühendisi yetiştiriyolar bi bakıma. Zaten Türkiyede ekmek yemek istiyosan yazılıma yönelmen faydalı olur :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:
    -----------------------------

Computer Science

Computer Engineering.

Hocam zaten bildiğim kadarı ile bi tek İTÜ Computer Engineering diye geçiyor. Diğerlerinin hepsi Computer Science. Yani yazılım mühendisi yetiştiriyolar bi bakıma. Zaten Türkiyede ekmek yemek istiyosan yazılıma yönelmen faydalı olur :)

anlayamadım itüde bilgisayar bilimleri yok sadece istanbul bilgi üniversitesinde var.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

hackworm bunu yazdı:

NmC bunu yazdı:

Computer Science

Computer Engineering.

anlayamadım itüde bilgisayar bilimleri yok sadece istanbul bilgi üniversitesinde var.

Hocam Türkiyede sadece İTÜ "Computer Engineering" (Bilgisayar mühendisliği) üzerine eğitim veriyor bildiğim kadarı ile. Donanımsal eğitim orada daha fazla. Diğer üniversitelerdeki Bilgisayar Mühendislikleri "Computer Science" diye geçer. Yani Bilgisayar Bilimleri'dir aslında. Okutulan kitaplara falan bakarsan zaten çoğu computer science üzerinedir, falan filan feşmekan. Eğer puanın yetiyosa adam gibi mühendislik oku, özel üniverstelerin çok da iyi olduğunu düşünmüyorum :|

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Sen bilgisayar mühendisliğine git de kendini her türlü geliştirirsin zaten orada zaten buradaki bilgisayar mühendisliği dışarıda bilgisayar bilimi diye okutuluyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

RootB bunu yazdı:

Sen bilgisayar mühendisliğine git de kendini her türlü geliştirirsin zaten orada zaten buradaki bilgisayar mühendisliği dışarıda bilgisayar bilimi diye okutuluyor.

benim duyumumda tam tersi bilimi mühendisleştiriyorlarmışmış

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

aslında bizim bolumlerın adı computer and electronical engıneerıng yada computer scıence olması lazım ama ulkemızde dedıgın gıbı ortasında bısey var

computer science olarak su anda tum okullar verıyo itu de dahıl

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Türkiye'de çok farketmez dediğin şey, bölümlerin isimlerinden çok müfredat içeriklerine göre hareket etmeni öneririm. Benim Computer Science Engineering diye girdiğim bölüm eğitim sistemi değiştirip Computer Engineering oldu.

Gerçekte Computer Science sana olayların biraz daha teorik boyutunu ve geri planını katar. Computer Engineering seni daha çok hızlı üretim için yetiştirir. Türkiye'de çalışacaksan 2. guruba dahil olmak mantıklı, yurt dışına gider R&D işi yaparım diyorsan 1'si, ama bence bu noktada çok da hayalperest olmamak lazım.

Şahsi fikrimi sorarsan da olay sende biter, bunların hiçbirini kafana takma, git iyi bir üniversitede Computer Engineering oku.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

mühendislik tabi.

bilim filan yalan şeyler onlar.

ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek