folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bilgsayar Aniden Çok Yavaşladı Yardım

Bilgsayar Aniden Çok Yavaşladı Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nizamoglu_45
    nizamoglu_45's avatar
    Erkek

selam arkadaşlar,

bigisayarımda 2 gündür aniden yavaşlama oldu. 2 sayfayı açarken bile zorlanıyor, vieoları bile yürütürken bir yavaşlayıp titreyerek yürütüyor. ama 2 günlü bi süreç bu

1- win 7 home basic işletim sistemi 64 bit, 3 gb ram, dual core t4300 2.1 intel işlemci, 512 harici ekran kartı sistem özelliklerim. avats virüs koruyucu kullanıyorum. 2- sizce ne yapayım yardımcı olursanız sevinirim.

yürümeye devam et, yol insanı terbiye eder..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Bu konuda benden çok daha sağlam şeyler söyleyebilecek insanlar olmakla beraber böyle durumlarda benim yaptıklarım şu şekilde:

Bilgisayarı kapatıp soğutmak.

İnternet bağlantısını kesip bütün sistemi taramak. Norman AV kullanıyorum.

Yavaşlama süresinde indirilmiş her şeyi flash belleğe atarak virustotal'e gönderip Norman'ın yakalayamadığı var mı diye bakmak.

Yer kaplayan her şeyi (film, grafik vs) harici belleğe aktarmak.

Çerezleri ve temp dosyaları temizlemek.

Açılışta ya da koşullu otomatik başlatılan programları istek üzerine başlatılacak şekilde yeniden ayarlamak.

Disk birleştirmek. Advanced System Care kullanıyorum.

Görev yöneticisinden CPU kullanımını abartan bir şey var mı diye tekrar kontrol etmek. Security Task Manager kullanıyorum.

Tekrar bir kapatıp açıp internete bağlanıp Sandbox içinde güncelleştirme yapmak.

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tariqat_Sapiii
    Tariqat_Sapiii's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:
    -----------------------------

Bu konuda benden çok daha sağlam şeyler söyleyebilecek insanlar olmakla beraber böyle durumlarda benim yaptıklarım şu şekilde:

Bilgisayarı kapatıp soğutmak.

İnternet bağlantısını kesip bütün sistemi taramak. Norman AV kullanıyorum.

Yavaşlama süresinde indirilmiş her şeyi flash belleğe atarak virustotal'e gönderip Norman'ın yakalayamadığı var mı diye bakmak.

Yer kaplayan her şeyi (film, grafik vs) harici belleğe aktarmak.

Çerezleri ve temp dosyaları temizlemek.

Açılışta ya da koşullu otomatik başlatılan programları istek üzerine başlatılacak şekilde yeniden ayarlamak.

Disk birleştirmek. Advanced System Care kullanıyorum.

Görev yöneticisinden CPU kullanımını abartan bir şey var mı diye tekrar kontrol etmek. Security Task Manager kullanıyorum.

Tekrar bir kapatıp açıp internete bağlanıp Sandbox içinde güncelleştirme yapmak.

haha Dişi Hacker  8)

Evli,Mutlu,Çocuklu (H) 70 Milyonda 1... Yapıcak Bişi Yok !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

i5 2,25 işlemci 4 gb ddr 3 ram 1 gb nvidia  cuda 330m ekran kartı  250 gb hdd   counter oynarken bile kaısyır d diskinde 2 gb yer ve c de 50 gb yer var pes oynarken bile kasıyor.. işin garip kısmı bu oyunlar D diskişnde... ve bu gün download yaparken ve sql server kurcaktım wamptan sql e tıklayp şifre yazınca pc resliyor ve hijaktis çalıştırınca hijaktisi sildi.. kendi kendini ve combofix te kendin i  sildi geçen günlerde... bu neden kaynaklanır.. kasmalar silmeler resetler

w7 home basic.

Boş İşler Uzmanı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

msconfigi aç başlangıçta çalışan programlara göz at ve sonlandır, eğer anlamam ben diyosan tek tek oradaki exeleri araştır googledan.

Nerde o eski TBT...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Tariqat_Sapiii bunu yazdı:

haha Dişi Hacker  8)

Hocam bi eksik yanlış varsa söylesene dalga geçeceğine, ben de öğrenmeye çalışıyorum..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:

Tariqat_Sapiii bunu yazdı:

haha Dişi Hacker  8)

Hocam bi eksik yanlış varsa söylesene dalga geçeceğine, ben de öğrenmeye çalışıyorum..

bu kadar yazmaya gerek yok aslnda 2 sorunu vardır..

ya hdd dolmuştur.. ya virüs bulaşmıştır..

ya da milyonda bir ihtimal driver sürümleri eskidir güncellemesi gereklidir.

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

hocam aynısını yaşadım

çok sinirlendim

yaptıklarım:

NOD32 yükledim tüm sistemi hard diskleri harici hard diskleri bellekleri taradım

NOD32 yi sildim

Kaspersky yükledim aynı işlemi tekrar edip onuda sildim

COMODO anti virüsü yükledim

işin virüs kısmını hallettikten sonra(Ki bişey çıkmadı)..

işletim sisteminin yüklü olduğu bölümdeki gereksiz programları ve yaptığım downloadları sildim..

kasayı komple söktüm ram ekran kartı ve fanları slotlarından çıkarttım yuvalarını ve kendilerini contact sprey ile bi güzel temizledim.

İşlemciyi söktüm kulak silme pamuğu ile bi güzel temizledim soğutucu ve işlemciye çok ince termal macun çekip yerine yerleştirdim..

Şuan çok hissedilir bi hızlanma mevcut..

Kolay gelsin hocam

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

cpu kaç derece bi ölç

yüksek ise kasayı aç fanı falan iyice temizle, çıkan toza sen de şaşıracaksın

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

HeadBanger bunu yazdı:

i5 2,25 işlemci 4 gb ddr 3 ram 1 gb nvidia  cuda 330m ekran kartı  250 gb hdd   counter oynarken bile kaısyır d diskinde 2 gb yer ve c de 50 gb yer var pes oynarken bile kasıyor.. işin garip kısmı bu oyunlar D diskişnde... ve bu gün download yaparken ve sql server kurcaktım wamptan sql e tıklayp şifre yazınca pc resliyor ve hijaktis çalıştırınca hijaktisi sildi.. kendi kendini ve combofix te kendin i  sildi geçen günlerde... bu neden kaynaklanır.. kasmalar silmeler resetler

w7 home basic.

Hijackthis ve combofix kaldırmaya kalkınca bile tamamen kalkmayan özel araç isteyen programlar, kendi kendini silmesi sanki mümkün değil. Muhtemelen ikisinden birini kullanırken onların zararlı dediği ama aslında zararlı olmayan sistem dosyalarını falan sildin, ya da combofix masaüstünde değildi, ya da güvenli modda çalıştırmıyordun ve antivirüsler firewalllar açıktı birbirlerini yediler. Sistem geri yüklemeyi denesen bi..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:

HeadBanger bunu yazdı:

w7 home basic.

Hijackthis ve combofix kaldırmaya kalkınca bile tamamen kalkmayan özel araç isteyen programlar, kendi kendini silmesi sanki mümkün değil. Muhtemelen ikisinden birini kullanırken onların zararlı dediği ama aslında zararlı olmayan sistem dosyalarını falan sildin, ya da combofix masaüstünde değildi, ya da güvenli modda çalıştırmıyordun ve antivirüsler firewalllar açıktı birbirlerini yediler. Sistem geri yüklemeyi denesen bi..

ikiside ayrı klasördeydi masaüstünde dğeillerdi.. sorunu buldum ya zor olmadı download yaparken kendini gösterdi :))

edit:   pc e brontok.a bulaşmış :) downloadda kendini resledi bakam dedim araştırdım brontok a cıktı başlata ismini yazdım internet sitesi dosyası cıktı anladım zaten hiç indirmedğim birşeydi kendi gelmiş belli oldu :)

şimdi comodo yüklüyorum bakalım sonuç ne olcak

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 1611 Toplam Mesaj: 11