folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Bingöllü Öğrenciler 'Hacı Robot' Tasarladı



Bingöllü Öğrenciler 'Hacı Robot' Tasarladı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    unbalanced bunu yazdı

    @Austen, o dediklerinden sonuc alamazsan bir de falakaya yatirip dene bakalim belki itiraf ederler tamamen kendilerinin yapmadiklarini.. 

     

    Elbette kendi baslarina bir sey yapmamislardir, hocalari yonlendirmistir yardim etmistir. Burada sacma sapan yorum yazanlarin yerine iyi de olsa kotu de olsa uretmeye calismislar. Beni hocalarim o yaslarda kaale alsalardi ve kucuk seyleri bana yaptirsalardi elbette ozguvenim artardi ve bu alana daha cok ilgim olurdu. Eger ogretmen olsaydim, ogrencilerimle, onlarin katki sunacagi degisik projeler hazirlardim, maksat onlara bi seyler sevdirmek. Is sirf dini boyutlu diye kin kusan insanlar var.. 4 yillik egitim almis bilgisayar/elektronik muhendisligi ogrencileri hala utanmadan birbirlerinin kopyasi gibi cizgi izleyen robot yapiyorlarsa, bu cocuklari yaptigi calismayi kucumsemek bana gore ahmakca.

    Hocam bu kadar naif olmayın. Ortada üretilen bir şey yok.

    Çocuk yaşta herkesin kendince projeleri var. Hep te ne hikmetse başkası ilgi göstermedi, elden tutmadı diye şikayet ederiz. Ben hoca olsaydım böyle davranırdım, şunu yapardım demek çok kolay. Ortamına dahil olmadıkça o hocaların en idealistinin de aslında elinden bir şey gelmediğini görünce anlıyorsun ki aslında senin çocuk aklıyla kızdığın hoca da aynı senin konumunda. Hiyerarşide hocaya gelene kadar kızılması gereken çokça insan varken en son iletişim kurup göz önünde olana çemkiriyoruz.

    Sorgulamaktan, şüpheci davranmaktan zarar gelmez. Ben düşüncemin ardındayım. O çocuklara öğretmen ve aile barikatını yıkıp erişebilirsen bire bir sohbete girişsen olayın ardındaki düzmece ortaya çıkar.

    İsterse secde dursun isterse ışın kılıcı kapışmasına girişsin. Benim için farketmez. Ben olayı salt dini düzeyde yorumlamıyorum. Şu andaki Türkiye'nin trendi haline gelen bir olayı eleştiriyorum. Olayın yazılım diliyle bug'ı bulundu. Dini ögeler içeren herhangi bir şey sundun mu istersen japon pazarından aldığın 1 liralık zikirmatiği duvara sabitleyip altına allah rızası için zikir çek diye "proje" yap sonunda hükümetin zihniyete yatkın diye ödüllendiriliyor. Esas harcanması gereken yerlere gitmeyen burslara, bağışlara kızıyorum. Böyle bir ortamda tabi bu sömürüden faydalanmak isteyenler olacak. Benim tüm eleştirim buna.

    hocam ben kisa bir sure ogretmenlik de yaptim gerek lise de gerek universite de bazi dersleri anlatiyordum. Genelde karsilasilan sey "mufredat".. Ama sen hocasin, varsa oyle hevesli ogrenciler, alirsin yanina haftasonu birlikte projeler gelistirirsin kimse bunun icin de engel olmaz. Gerekirse gidip aileleriyle konusursun izin alirsin vs. Bu yapilan robotun maliyetinden ne olacak? Ayrica istedikleri destekten ne olacak? Gorende miyon dolarlar istemis sanacak.

    Bu robot kabe etrafinda degil de paris maketinin carsisinda dolassaydi laga luga yapanlarin hemen hemen hepsi sus pus oturacak.. Ama biri yaptigi bir olaya dini bir anlam yukleyince is cigrindan kopuyor. 

    Robot suan icin cok basit ama atiyorum kabe'yi her hangi bir yere koyup da buldurabiliyorlarsa, akilli hareket modulleri ekleyebiliyorlarsa o istedikleri destek verilmeli elbette. cunku buradaki amac kabe degil, yaptiklari seyi bir cok alana uygulayabilirsin ki bu da guzel bir muhendislik calismasi.

    Harcanacak dogru kaynaklar var demissin; katiliyorum, oyle gereksiz seyler desteklendi ki bu projenin yanindan bile gecemez hem de koca koca universite mezunlarinin isleri bunlar. Elestireceksen once universitelerini elestir, kac tane sozde bilgisayar muhendisligi mezunu gordum daha iki satir kod yazamiyorlar, kac adamin bitirme projesini yaptim/yardim ettim, iki gram bilgisi yok cogunun. Bitirme calismasi icin benzer projeleri duzenleyip getiriyorlar.. Robot yarismalari yapiyorlar akillari sira suma robot, cizgi izleyen robottan oteye gitmiyorlar. Daha iyileri yapilabilir. Ben bitirme tezim icin tamamen kendi tasarladigim devre ve onla ilgili pahali malzemeler kullandim ve universite bu konuda beni destekleyecegini soyledi. Ilgili firma ile iletisime gectigimde bana gereken her sey ucretiz yolladilar, universitenin de para harcamasina gerek kalmadi. Kisacasi biraz da is ogrenciler de bitiyor. Daha sonra bir arkadasimla birlikte cok ozel bir proje hazirladik (tahribattan bir arkadas da sagolsun prototip cizdi), bu proje bir alandaki sorunlari cozebilecek bir seydi ama destek alamadik pahali diye.. Sunduklari sebepler gecerli sebepler degildi projenin faydasi goz onune alindiginda ama kabul edilmedi, onca aptalca projeler gecerken..

    Bunun sebebi de kurum basinda bulunan insanlarin yeterli vizyona sahip olmamasi vs olabilir. Belki iceriginde dini seyler olsaydi, birilerine hos gorunmek adina kabul ederlerdi. Maaleef bu tarz seyler de oluyor. Bu tarz bir robotun da yapilis amaci bu olabilir dedigin gibi ama benim parmak bastigim nokta bu degil. Yeterki yapilsin, gelistirilsin. Obje tanima olayi eklensin, sesle kontrol eklensin vs bu tarz seyler bu projede yapilacaksa desteklenmesi lazim. Cunku ayni konstepti farkli alanlara uygulayabilirsin. Ayrica bu o cocuklara buyuk ilham verir, vizyonlarini gelistirir.. Ne kadar yapilabilir orasi tartisilir ancak guzel bir denetim mekanizmasi kurularak, bu isler kontrol edilirse ve insanlara gerekli sanslar verilirse cok daha iyi seylerin cikmasi icten bile degil. Ancak bu olaylar cok suistimal ediliyor. Daha once kosgeb yetkilisinin birisiyle konustugumda ne kadar dolandiricilik oldugunu, devletin o yuzden bazi onlemler aldigini falan soylemisti. 

    Velhasil kelam, bu yasta cocuklarin boyle projelerde ismi gecmesi, haberlere konu olmasi bile onlar icin cok buyuk bir motivasyon kaynagidir. Oyun oynamalarindan cok daha iyi bana gore. 

     

     


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Unbalanced bence sen konuyu biraz yanlış anlıyorsun yada anlamak istemiyorsun hocam.Ben arkadaşların verdiği tepkiyi biraz daha açayım.Burda kimsenin bu öğrenci işe yaramaz bişey yapmış dediği yok.Burda yapılan bu çalışmanın arkasındaki mesaj.Nedir bu? 

    İslam adına bişey olsunda ne olursa olsun biz ona karşlığını veririz diye saçma sapan şeyleri gözümüzün içine sokuyorlar.Bu mantıkla yapılan işler belli bir zaman sonra işin teknik-bilim kısmından çıkıp sadece islamik ve anlamsız tarafına doğru gidiyor çünkü insan psikolojisi az kafa yorup az çalışarak mükafatlandırılmak istiyor.E sonuçda ne oluyor adam ulan ben kafa patlatıp çok iyi bir proje yapıp 3.olacağıma dinle alakalı bişey uydurur 1.olurum diyor.

    Çok net hatırlıyorum bundan 5-6 sene önce ümraniye belediyesi bir hikaye yarışması hazırlamıştı.İlk 3 e giren kitaplardan biri Peygamber efendimizin hayatı diğeri İslamda hoşgörü ve barış üçüncüsüde normal bir hikayeydi.

    Şimdi sen inanıyor musun ki oraya yollanan 100 lerce hatta belki 1000 lerce hikaye arasından en güzelleri bu 2 hikayeydi ? Kaldı ki isimlere bakılınca yaratıcılıkla yapılan birşey olmadığı anlaşılıyor.Çünkü Peygamberimizin hayatı ve İslamda hoşgörü konulu kitaplarda kendince neler üretip oraya koyabilirsin,ne kadar özgün olur  ? Yani sonuç olarak dediğim kapıya çıkıyor.Birilerinin hoşuna gitsin diye birilerinin hakkı yeniyor.

    Ayrıca o robot kabenin etrafında dönmesi parisin etrafında dönse ne haberlere konu olurdu ne de millet tepki verirdi.Çünkü siyasi bir partiye,fikre hizmet etmediği için proje kimse sallamazdı.

    Şu aşağıdaki linkde anlayabilirsin daha rahat ne demek istediğimi.

    https://seyler.eksisozluk.com/tubitakin-yillara-gore-degisen-bilim-algisi

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2006
    Erkek

    dayı bu memlekete nereye gidiyor ya


    [22817//kaanabak]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ocak/2013
    Erkek

    Austen hakli memleketin bug i bulundu. Dindar olmayanlar bile cakallikla dindar gozukup para kopariyor veya devlette memurluga giriyor.

    Ben de bir ara dusundum akp genclik kollarina gireyim de memur olayim diye. Akp dedim diye siyasete cekiyorum sanmasin kimse :) Hukumette abc partisi olsa onu yazardim.

    Insanlarin elestirisi dinin kendisine degil veya herhangi bir partiye degil.

    Din adi altinda adam kayirma veya cikar saglama olaylarina tepkiliyiz. Din adi altinda memleketin geldigi su bataklik durumuna tepkiliyiz.

    Gecenlerde kucucuk cocuklarin tecavuzcusuyle evlendirilmesi gerekli diye kanun cikmasi konusuluyordu veya o kanun cikti mi bilmiyorum.

    Bunu islamiyet dinine dayandirarak yapiyorlar. Simdi ben dinden cikacam diye veya birileri dadasadam ateist diyecek diye bu sapikca dusunceyi elestirmeyecek miyim ?

    Tabi ki elestiricem.

    Sokayim oyle kanuna, sokayim o kanunu mecliste konusanlara -batida uzaya gidip geri donen roket hala gundemden dusmedi bir de bizim gundemimize bak- sokayim cocuk evliligine tesvik eden butun dinlere ve tanrilara, sokayim dini herseye alet edip sapiklik yapanlara. Sokayim seriati getirelim diyip zaten zavalli durumdaki ulkeyi iyice zavallilastirmaya calisan zihniyete.

    Baska hicbir ulkede ne din ne de siyaset bu kadar konusulmuyor arkadas. Afedersiniz ama ikisi de gelismis ulkelerdeki insanlarin zikinde degil. Dinini yasayan sessiz sedasiz ibadetini yapiyor oldu bitti. Nedir bu bitmek bilmeyen dincilerin ve dinci karsitlarinin mucadelesi.. Nedir bu 7den u0e butun ulkenin siyaset ve politika MERAGI.. Ne boktan bir ulke olduk ciktik boyle.


    Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Davulun sesi uzaktan güzel gelir misali, sizin yazdıklarınız.

    Neler dönüyor bilen yok amk.


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2012
    Erkek

    ''ROBOT TEKNOLOJİSİ'' olarak bakarsak olaya o yaştaki çocukların böyle şeylerle uğraşıp yaşıtları gibi olmaması güzel bir şey bana göre. Çalışmaya devam edersek çok daha iyilerinin çıkacağına ve çok daha iyilerini yapan insanlar çıkacağına da inanıyorum.

    İstemsizce aklıma bu geldi :)

    https://www.youtube.com/watch?v=MmyWq4uL-WU

     


    Eskisi gibi değildir belki!
Toplam Hit: 3040 Toplam Mesaj: 27
robocot