Bir Oyun Yapmam İstendi( Php Tabanlı)
-
matematik hocam bir oyun yapmamı istedi oyunu anlatayım öncelikle 2x? şeklinde bir alan olacak "?" istediğiniz sayıyı temsil ediyor. bu oyun da birinci kişi 3x1 e örneğin "A" harfi koyarsa ona komşu olan her karedeki "A" lar "b" ye "B" ler "A" ya dönüşecek. bir 1.kişi bir 2.kişi oynayacak bu oyunla ilgili tablodo sorunum yok tahmini olarak db de bir sutun ayırarak kişilerin sıralarını da ayarlayabilirm ama asıl sorunum oynanan oyunu nasıl kaydedicem veri tabanında acayip iş çıkar her kareyi teker teker kaydedip ona göer değişmelerini izlemek baya zorlar beni daha mantıklı bir yolu varmdırı
NOT: umarım anlaşılmıştır istediğim.
-
hiçbirşey anlamadım
-
ben anladım sanırım
http://www.tahribat.com/Forum-Tahribat-Murid-Elerine-Ozel-Ayni-Renk-Yap-Oyunu-150326/
bunu php demi yapıcaksın ? -
1.satır 2.satır 1. 2. A 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. örneğin resim 1 deki gibi iken oyun diğer oyuncu
1.satır 2.satır 1. B 2. A 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9 1.satır 1.stuna b koyarsak 2satır 2.sütündaki A B ye dönecek oyunun temel amacı budur yani alttaki gibi olacak sondurum
1.satır 2.satır 1. B 2. B 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9 -
eee sonra?
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------eee sonra?
-----------------------------hamleleri en mantıklı şekilde nasıl db de tutabilirim ve nasıl işlem yaptırabilirim
-
iç içe 2 array kullan. sayfa değişiminlerinde arraya append edip sessiona alırsın sonra json ile encode edip saklarsın dbde. çok sorgu olmasını istemiyorsan.
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------iç içe 2 array kullan. sayfa değişiminlerinde arraya append edip sessiona alırsın sonra json ile encode edip saklarsın dbde. çok sorgu olmasını istemiyorsan.
-----------------------------hocam o kadar iyi değilim php de biliyorsun ortamda çok sorgu olması sorun değil sadece db ye nasıl kayıt yapacağımı bulamadım
-
her hamleyi neden kayıt ediyorsun ki ? txt dosyasında bile yapabilirsin sonuçta matris kullanıcaksın
1 a11A a12B ... an1 an2; tarzı bişey yaparsın olur biter illa veritabanı mı istedi ?
-
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------her hamleyi neden kayıt ediyorsun ki ? txt dosyasında bile yapabilirsin sonuçta matris kullanıcaksın
1 a11A a12B ... an1 an2; tarzı bişey yaparsın olur biter illa veritabanı mı istedi ?
-----------------------------hocam işte bunu arıyordum :D
yani
1-a11A a12B
2-a12B b34A
....
işte bunu arıyordum
-
ulan bi insan hiç mi bişey anlamaz şu yazılanlardan ya