Bir Patlamanin Ardindan Basindan Haberler
-
Diyarbakirda bir patlama olur, 5 sivil masum vatandasimiz vefaat eder ve onlarca masum insanimiz yaralanir.
Ankara daki patlamayi ne cabuk unuttuk, ya Istanbul daki hsbc onundeki patlamayi, ve daha onceki onlarca patlama.
peki bunlar olduktan sonra buyuk gazetelerimiz basin organlarimiz ne yapti ?
basinin gorevi halki aydinlatmak ve dogru durust bilgi vermek. peki basinimiz bu gorevi ne kadar yerine getirebiliyor.
evet dediginiz gibi hicbir sekilde yerine getiremiyor.
Diyarbakir daki patlamanin ardindan tv ye bakiyorum adamin yaptigi haber aynen su:
- bomba daha etkili olmadi cunku dersane 5 dakika sonra ders zili calacakti, bomba daha etkili olmadi cunku bombanin patladigi yerdeki arazi bos bir arsaydi ev yoktu, bomba daha az etkili oldu cunku dersanenin girisinde kamyonet park etmisti. vs vs vs
adam haber yapmiyor sanki teroristlere taktik veriyor. bunu belki bilincli yapmiyor ama sen bir gazetecisin nasil bir haber yaptiginin bilincinde olman gerekiyor.
+
adam haber yapmak ugruna teroristlerin bombayi nasil patlattigina dair en ufak detayina kadar bilgi veriyor.
amonyum nitrata su kadar benzin katilarak kullanildi, amonyum nitrat bulamayan teroristler kubre kullandilar, gubreye celik bilye koydular, bilya pahaliydi demir civi koydular, patlama mekanizmasi icin televizyon uzaktan kumandasi kullandilar kumandanin pili bitmesin diye bataryaya bagladilar vs vs vs
haber yapmak ile nasil terorist olunur nasil bomba yapilir canli bomba olur egitim video su arasinda ince bir cizgi var sen bunu anlatirken insanlarin etkilenmemesini nasil ayirt edeceksin.
ilkokul mezunu var universite mezunu var cahili var doktorasini yapmis insan var. bomba nasil yapilir diye arama yaptirdiginda internette milyonlarca dokuman elde edebilmekte. ya siradan bir insan terore sempatizanlik duyarda kendi bu ulkeye devlete kizip bireysel birseyler yaparsa ne olacak ?
sen bu bomba yapimi ile ilgili olaylari en ufak detayina kadar anlattiktan sonra bunu okuyan izleyen terorist tekrar bu yolla bir bomba yaparmi bu taktigi tekrar uygularmi.
jammer i artik basin sayesinde bilmeyen kalmadi terorist simdi senin jammer kullandigini biliyor jammer i etkisiz hale getirecek etkilenmeyecek teknolojiyi aramayacakmi.
bu listeyi daha cook uzatmak mumkun.
underzero
-
ntv msmbc den başkasının yaptıgı haberi dinlemem .duysamda inanmam salak aptal geri zekalı dolu bi alay.
-
haklısın hocam
daha önce söylediğim gibi
medya satılıktır.
hatta satılmış elden ele dolaşmaktadır.
doğru düzgün haber veren kaç gazete kaldıki?
artık kendi içlerinde çatışıyorlar
reklam olmasın diye isim vermeden örneklendiriyorm vs vs
:
teoriyi ortaya atan gazete
17 Eylül 2006
.... dersanesindeki sınavda Atatürk le ilgili hiçbir sorunun bulunması çıkmaması dikkat çekti..
boku ortaya çıkaran ama yanlış çıkaran gazete
18 Eylül 2006
dünkü yayınında .... gazetesi ... dersanesindeki sorularda Atatürk le ilgili haber bulunmadı demiştir.
resimlendirerek
edebiyat ve sosyal bölümündeki soruların Atatürk'le başladığı görülmektedir
görüldüğü gibi din ve devlet işleri..
kaç gazete bizim yaptığımız iyi işleri günü gününe veriyor?
hergün haberlerde ilk sayfalarda ölüm haberi,kanlı haberler görmüyormuyuz?
hani başarılarımız?
bitek tsk var başarımızı gösterdiklerinde ondada mecburlar
çünkü ordumuzun başarısını vermek zorundalar gündem o çünkü.
masonluk ve hainlik altında kurulan basınmı özgürlük oldu?
Ata mız zamanındaki o basın la şimdiki basın a bakın?
neden Çiller ve Demirel den sonra oldu bu durum?
neyse fazla detaya inmeden
kendi aralarındaki çatışma şu bu olayları ve zihniyeti karaya çeviren,halkın içini karartan haberler vererek egosunu tatmin eden basına burdan saygılarımla sövüyorum.
-
Medyanın amkoyayım orospu cocuqu satılmış medya.. her kanalda bomba bomba yeter artık amkoyim bır arac yanar hemen haber ederler.. 1 2 ay bu pkk türü olayları haber etmesınler orospu cocuklarıda dıkkatlerı kendı uzerıne cekemeyınce.. pkk dıye bırsey kalmaz..
-
ben bu konuyu basina kufur edesiniz diye acmadim, bu yazilari medyaya kufur ederek icinizi dokun dey yazmadim,
basin bunu hep yapiyor bu konulara bilincli olun diye yazdim
verebileceginiz tek tepki kufur etmekmi ?
-
Ve bağırıyorlar, haber özgürlüğü istiyorlar .daha neyin özgürlüğü bunu anlamıyorum .
yerde parçalanmış cesetleri gösterirler .
yaralı askerin ambulansa bindirilişini gösterirler.
halktaki paniği gösterirler.
e hedef gösterirler.
dış güçlerin ve bölücülerin görmek istediğide bu zaten.
potansiyel suçlu yaratmakta bizim basın üstüne yok. ha kurtlar vadisi haberler vadisi .
-
Haklisin gazeteci gazteciligini bilmeli, fransa haber progrmlarda hayatta görmezsin, yerde yatan ölü parçalanmis kanli ceset yanibasinda aglayan ailesi...günlük magazin skandallari su artist ne demis neden demis kime demis...fln Haber disinda bir program vardi, evin nasil hirsizdan korunur ipuçlari veriyordu eski bir hirsiz programi durdurdular, hirsizlik yapmaya yardimci oluyo die.
-
sanırımm ileriki günlerde birçok kent merkezinde patlamalar olacak. halk dikkatli olması lazım.
bu gecede malatyada ses bombası patlatıldı.
meslek lisesi elektrik elektronik otomasyon kısaca makine elektronik okuyan onbinlerce genç var hiç bi işe yaramayan. lise üniv okuyup açıkta kalan.
bilgileriyle gençleri pkk eğitimine yönlendirildiklerinide haber söylüyor zaten. meslek lisesinin yolu açılsın.
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------ben bu konuyu basina kufur edesiniz diye acmadim, bu yazilari medyaya kufur ederek icinizi dokun dey yazmadim,
basin bunu hep yapiyor bu konulara bilincli olun diye yazdim
verebileceginiz tek tepki kufur etmekmi ?
-----------------------------
Sırf kendi egomuzu tatmin etmek için verecegimiz tek tepki var oda küfür etmek, medya satın alınmış kuklalardan oluşuyor telekom greve girdi telekom verdigi reklamlar sayesinde basını satın alıp tek bir haber çıkarttırmadı.koç ve koç gibi bir çok zengin aile ihracat yapıyoruz die ülke dışına su yollar benzini iç piyasaya sürer medya yazmaz.5 asker ölür medya provakasyon yapar mileti galyana getirir yani demek istedigim burası turkiye herşey mübah bü ülkede bombamı patlamış kimsenin umurunda deil insanmı ölmüş ölsün banane ülkemizde bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyip kabuguna giren nice vatandaşlar var bunu düzeltmek için önce egitim sistemimizi yenilemeli ondan sonra degiştirebildigimizi el birligiyle degiştirmeliyiz birlik duzen olmadıgı sürece medya maymunu olur çıkar bu devlet -
tbtdede onlarca bomba yapımıyla ilgili dokuman var forumsearche bomba yazıp arayınca çıkıyo zaten dikkatli olmak lazım önlem almak lazım
-
siz siz olun bu tarz olaylardan hemen sonra ilk çıkan haberlere inanmayın ;), ertesü gün hatta 2 gün sonra asıl gerçekler çıkıyor piyasaya