folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...



Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    hajım topiclerimi iyi oku. ben kimseye durup dururken küfretmiyorum. Haydi gelin bir anket yapalım!

    Yukarıdaki kansız var bir tane toprak istiyormuş. Ufak çaplı bir anket.

    Forumda T.C. Toprağı istiyorum diyen bir şerefsize kim küfreder kim tabii canım al noolacak ki der? 

    Ben size şimdi den sonucu söylüyor ve doğrumu uyguluyorum. Kimseyle şahsi bir problemim yok SÖZDE kürdistan için toprak isteyene Söyleyeceğim tek şey "zoruna gitsin gitmesin TÜRKSÜN, Ne mutlu Türksün, Ya sever ya terkedersin" olur ki bunu bu şekilde sakin söylemem bir takım hakaret dediğimiz sıfatları gönül rahatlığı ile kullanırım. Kullanmayacak kürt yada türk milliyetçisi tanımıyorum!


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek
    kürtler yaptıkları , yada yapılmasına seyirci kaldıkları herşeyi ödeyecekler. bunu düşünen insanlar, kürtler yüzünden işinden toprağından geleceğinden oldukça çoğalıyor. yazı olan gerçeğin basit bir anlatımı , buna yanıt vermek yerine neden konu ilgisiz yerlere çekiliyor ?

    herşeyin bir şeyi vardır
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek
    allah diye bişey yok , sadece güçlünün dediği olacak. bugün güçlü olmak için ne yapabilirz bunu düşünemiyorsak yarın kaybedenler olarak ölmeyi hakedeceğiz

    herşeyin bir şeyi vardır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    holyreform , sana katılıyorum hoca - arada fikirlerimiz örtüşebiliyor.

    insan evrimi diye birşey vardır, senin kitabnda onun kitabında ne yazarsa yazsın tüm canlılar birşeyden başka birşeye doğru evrilir. Bir önceki adımını büyük ölçüde imha ederek ( genellikle yem olarak ) , bir üst türe geçer . Daha farklı - güçlü - gelişmiş bir yaratık olur.  bir çoğunun buna inanmadığının farkındayım - itiraz etmekle de  zaman harcamayın bence - çünkü bu görünen gerçektir.

    insan denen tür "türümüz yani"  bir kerede bir önceki basamaktan yukarı sıçrayamadı - tüm diğer canlılar gibi - bir kısmı eski bir basamakta ( basamaklarda ) kaldı, evrilmesi için gerekli koşullar, genetik üstünlüğü yetmedi - sağlanamadı . beslenme su iklim, savaşlar diğer canlılar vb vb milyon tane parametre neticesinde bazı ırklar daha üstün yani güçlü sistemli disiplinli olup başka bir türe, daha karmaşık üst bir yaşama evrilirken ,  bazıları, ortak ataları olan primatlara daha yakın kaldı.

    milyon yıl önce neandertal - homo sapiens , aynı tür olsalar çiftleşebiliyor olsalar da , neandertal alet yapabilecek "soyut düşünce üretebilecek yani"    beyinsel güce "genetik" olarak yetersizdi oysa çok daha hızlı üreyebilen vefiziki gücü - dayanıklılığı homosapiens dedikleri türe göre çok üstün bir yaratık idi. ancak "imha edildiler" , yem oldular hatta . gezegendeki canlılığı sağlamanın temel koşulunu doğa böyle koymuş , senin yasaların yada "ahlak" anlayışın her ne derse desin , ne düşünürsen düşün neye inanırsan inan canlılık var iken bu kaide değişemeyecek olduğunu doğasından ztn idrak edebilirsin. idrak etmesende değşmeyecek. 

    konunun bununla ilgisini halaa çözemediysen : kürtler ve hemcinsleri ortadoğulu primatlar - araptır, samidir, yahudidir  bizim ırkımızdanı geç türümüzden değldir.alet yapmayı beceremeyen, soyut düşünemeyenlerden, organize olamayan kabilelerden gelip,güdülmeye muhtaç sürülerden başka bişey olamazlar. ancak insanı taklit ederler mesela - demoqhrasü insaun haqlari diyenler mesela , önce sen insan ol hakkını düşünürüz merak etme.  bunların "yapısal" özellikleri arasında insan gibi aile kurmak , kendini ve çevresini geliştirmek, insan toplumları gibi başkasının hakkına saygı duyarak - organize olarak - yaşamak yoktur. üretmek insana özgü davranıştır, özeleştiri de öyle - aile yerine kabilede yaşamak birey yerine sürü olmayı seçenler doğal olarak "insan hakkı da " talep edemezler.  hiçbir eğitimde "gördüğünüz üzere" bunu verememiş . dişisine değer vermediğini söylüyorlar ki kendine değer veriyormu - kendine saygı gösteriyormu yada saygı diye birşey ilkel beyninde oluşabiliyormu bunu sormak lazım ancak kime ? mağarasında yaşayan - mağara adamı gibi yaşayan . diyorlar ki, kürtler kaçak elektrik kullanıyormuş, yağmacılık yapıyormuş ... bu kürtlere karşı olmanın nedeni değildir , bu kürtlerin olduğu şeyin sonucudur. kurdukları söylenen terör örgütü farkındaysanız kendilerinin değil , Türklerin düşmanı olan başka milletlerin iradesindedir. ırkçı olduğumu düşünebilirsiniz , ancak ben ırkçılık fikrini doğru bulmuyorum - düşman dahi olsa diğer "insan" ırklarının birşekilde türün devamı için ve gelişmesi için , aralarındaki çatışmalarla, sosyal - siyasi ilişkiler ile gereklidir - insanlar arasında ki savaş ve paylaşım aynı şekilde türü geliştirir. Ancak insanımsıları da türümüze dahil görmek zararlı ve yıkıcı bir düşüncedir bu mahlukatlar içinde en kötüsü budur ki olduklarından daha zavallı daha şuursuz bir hale geleceklerdir. vurgulamak gerekir ki : ırk ve tür aynı şey değildir. dağdaki kurtla evindeki köpek çiftleşebilir olsalarda farklı türlere aittirler. kurt a köpek olmayı köpeğe de kurt olmayı öğretemezsin bu yüzden kurt gibi yırtıcı bir hayvanı , insan kendi yaşam alanından temizlemiştir. 

    kürt sorunu diye birşey yoktur ki kürt ün kendisi sorundur , insana benzeyen başka bir yaratığın insanlarla yaşamaya çalışması doğal olarak zincirleme sorunları tetikleyecektir ve insanı yaşam alanından yok edene kadar sürecektir. yok olmamak için her tür - insan dahil - tehtidi yok etmek elimine etmek en azından yaşam çevresinin dışarısına sürmek zorundadır. barış yada savaş insanlar arasında olur, anlaşma uzlaşama gibi. mağarasında yaşayan bir kürt seninle barışmış hatta sana aşık olmuş, seni sahip bellemiş bile olsa yine kürt gibi davranacaktır. savaşsan bile karşında savaş sonunda aynı masada oturup tartışabileceğin bir irade olmayacaktır. 

    bazıları çıkıp bu fikirler ülke bütünlüğüne,barışına zarar verir diyebilir, öncelikle hangi barış , hangi bütünlük ? Daha ötesinde ülken ya da sen gerçeğin karşısında durarak, doğadan geleni reddederek  varlığını kaç yüzyıl daha sürdürebilir ?

    olayı kişisel olarak düşünmeyin .yazdıklarımı ve yazılanları okuyup kafanda bir fikir belirebiliyorsa, karşı çıkıyor yada katılıyor olabiliyorsan - bir düşünce ışığı yanabiliyor ise - kürt olduğunu iddia etsen bile, kürt değilsindir . çünkü gelişim - evrim - herkes / hercanlı için eşittir  ve canlılar çevresinin ürünüdür . muhtemelen kürtü yaratan çevreden nesiller önce kopmuş ve insan olmuşsundur. bir zenci bile çıkıp gelişmiş bir topluma "lider" olabiliyor ise, insan olabiliyorsa kürtler neden olmasın ancak bunu yapmak bizim işimiz değil .

     

    @shockman , tarih ile ilgileniyorsan  kürtlerin bizans ordusunda da alparslanın ordusunda yer aldıkları , celali isyanlarında - her 50 senede bir - başka birinin desteği ile ayaklandıklarını. kurtuluş savaşında da ve cumhuriyette de şu anda da türklere düşman bazı güçler tarafından kullanıldıklarını da biliyor olman gerekir. Türkler kürtlerin desteği ile var olmamıştır. Kürtler kadar arnavut , yunan, bulgar ... istila ettikleri tüm topraklardaki halkıda kendi çıkarları için kullanmışlardır. Diğer tüm "uygar" milletler gibi. Bunu istekli yada irade dahilinde bir seçim olarak görmüyorum. Bugün kürtlerin başkalarının elinde olması, Türk devletinin düştüğü acizlik sonucudur, dışa bağımlılığının sonucudur. Türk toplumu iradesini topladığında yine , topraklarındaki tüm canlılar onlara tabi olacaktır. 


    herşeyin bir şeyi vardır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    ShockMan bunu yazdı:
    -----------------------------

    rappermcs bunu yazdı:
    -----------------------------

    shockman yazıyı baştyan ağağıya her kelimesini okudum gladio yu da okudum ve alttaki 13 sayfa yazı olduğunu görünce yuhhhh a..k. oldum. Sinirlenememek elde değil..

     Bas bas bağırıyoruz burada kürt sen kürtsün arkadaşım ama maalesefki ne mutlu türksün olay budur! ötesi demogoji ve laf kalabalığıdır..


    -----------------------------

    Demogoji yazılarda var Doğrudur, Ancak Ne Güney Doğuda Nede Pkk Davasında Olup Bitenlerden Direk Kürtler Sorumlu değildir, Ve Sorumluda Tutulamazlar, Onların Hem Pkk Taraflı Hemde Kendilerini Düşman Bellemiş Devlet Görevlileri Tarafından Sürekli Canları Yanıyor, İki Arada Bir Derede Kalan Bu Halk Gittikçe Pkk Ya Dahada Çok Güven Duymaya Başladı.

    Yıllar Önceki Söylemlerimde Belirttiğim Pkk Nın Bir Kurtuluş Ordusu Olacağı Söylemim Bakınız Günümüzde Ciddi Belirtiler le Kendisini Göstermeye Başlamıştır. Oradaki Halkı Terkedilmişlik Hissinden Kurtararak Kazanmamız için Henüz Geç Değil. Bari Buradaki Aydın Türkler Olaya Ciddi Bir Bakış Açısı Yapsın, Arkadaşlar Böyle Suni Geliştirilmiş Düşmanlığı Sürdürmenin Akli Selim Bir Tarafı olamaz.


    -----------------------------

    anlıyorum hoca, kendini arada kalmış hissediyor olabilirsin kafan fena halde karışık da olabilir. kürt halkı sorumlu değil diyorsun peki kim sorumlu hep aynı şeyi defalarca yazıyorsun ama kimse ikna olmuyor. Kürt olarak doğmuş olabilirsin , bu seni düşman yapmaz belki ama kürtlerin yaptıklarından "tam olarak sorumsuz da" yapmaz. Türklerin hatası mutlaka vardır, içlerinde milyonlarca ruhhastası sapık cani de vardır, biz bunları kabul ediyoruz ve temizlemeye çalışıyoruz , biz neden muasır medeniyet seviyesinde değiliz, gavur yapıyor biz yapamıyoruz diyoruz, barbarlık bize yakışmıyor diye hergün heryerde kendimize soruyoruz. Türklerin Ata dediği önder "Türkler bütün medeni milletlerin dostudur" buyurmuş ve bunu toplumumuz içine sindirdi. Peki sen neden sormuyorsun, kürtler medeni mi acaba diye ? İçimizdeki pislikleri temizlemek, hataları düzeltmek için devlet+millet elindeki kıt kaynaklarla çalışıyor bu ahval ve şerait içinde dahi muasır medeniyeti yakalamaya uğraşıyor. Toplum demokratikleşmeyi özgürleşmeyi destekliyor - gerici parti - olan akp bile demokrasi özgürlük diyor çünkü Türk toplumu gelişmeyi, kendini eleştirmeyi temelde AB ye girmek fln için değil ulusal ülkü edindiği "muasır medeniyet " seviyesine ermek için destekliyor. Yine de Türklerin bir suçu yanlışı varsa biz bunun bedeline hazırız . Tarihte atalarımızın başarısı nasıl bize toprak, şan , güç miras bıraktıysa atalarımızın geçmişimizin suçları da bize ceza ve utanç miras bırakacak, biz bunu da göğüsleyecek kadar adamız.Bu toplum halen askerinin polisinin yaptığın arkasında duracak varsa bir suçu bunun bedelini ödeyecek kadar ayakta merak etme sen. 

    Halaa sorumlu değildir kürtler diyorsun peki gökten mi yağdı bunca terörist ? Amerika israil klonlayarakmı çoğalttı , içkilerine ilaç attılar da ne yaptıklarının farkın da mı değiller ??  Doğuda ki halk , ekmek yedikleri kaba tükürdü, kendileri ile ülkelerini, topraklarını paylaşan toplumu düşmandan aldığı silahla vurdu . Halaaa TC başbakanı buraya gelmesin diyorlar protesto ediyorlar ( başbakana çakayım gerçi de ) hangi tehtidle 1000lerce dükkan kepenk indirebilir, hangi kandırmaca milyon tane insanı meydanda toplayabilir ?  Ortada cinayet var yani ; diyorsunki dışlanmışlarmış onun için yapmışlarmışmış , ama bu cinayet olmadığı anlamına gelmiyor. Bende gidip ozaman birilerini öldüreyim diyeyim beni dışladılar  , benim işim yoktu , beni hiç sevmediler fln fln  - olur mu böyle şey ? ( 1 . seni niye sevsinler , Türk dediğin toplum , birbirini çok mu seviyor sanıyorsunuz , Türk Türk ün kardeşi dğeil Türk kürt kardeş olsun )  Mesela gidip aynen kürtlerin yaptığı gibi bizde , kara kaşlı kara gözlü - doğu doğumlu diye kadın çocuk demeden asalım keselim, yağmalayalım neden diye sorarlarsa da beni dışlıyorlardı derim  , birisi hesap sormaya kalkınca da malazgirtte beraber savaştıydık derim "yeterli özür" olur heralde dimi ? Kürtler önce adam olsun bir kerecik suçlarını kabul etsinler, destur desinler , pişmanız desinler, beraberliği bozmayacaz desinler -  bir kerecik olsun -  Türk milleti de birileriyle savaşmaya çok meraklı değil emin ol,  barış da olur merak etme. Tüm bu yazılanların ana fikri şu : kürtler kendilerini neden hiç suçlu görmüyor, tamam da hırsızın hiçmi suçu yok diye biten bu hikaye de , çektiğimiz acılar acaba yaşattığımız acıların ufak bir yansıması olabilir mi diye düşünmüyorlar . Diyorlarki  demoqhrasüü insaun haqlariii  - insan gibi yaşamayı öğrenmeden bunu söylemek  kabul edilebilir  ya da uygulanabilir değil. 


    herşeyin bir şeyi vardır
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
    -----------------------------

    azadi bunu yazdı:
    -----------------------------

    senın gıbı olmayıp kendı mılıyetcı duygularımı bastırıp calısarak azmederek..sen turk mılıyetcısısın ben kurt yanı mılıyetcılıkten kastım ben kurtlerı sevıyorum ne pkk nee apo ne de zana umrumda degıller benkendı geleneklerımı goreneklerımı vee benı ben yapan tum degerlere yargılarına saygı gosterıyorum vee sevıyorum o yuzden kendımı mıllıyetcı olarak tanımlıyorum ama senın mıllıyetcılık dusuncen sana karsı olan tum dusuncelerı tanımaksızın dusunmeksızın yerle bır etmek.sen bana kufredıyorsun ondan sonrakı msj da hala konusuyormusun dıyosun...

     ben her sekılde sana saygı gosterıyorum amaa dusuncen bana gore dogru degıl ben bunu savunuyorum laf yapmıyorum seyırcıyee oynamıyorum...vee senı ıkna etmee gıbı bı cabada sarf etmıyorum sen benı ıkna etmek ıcın baya bı zorlanıosun ama bu amacından vazgec tartısma konusundaa ıkımızdee tam zıt dusunuyoruz ne ben sen senı ne sen benı ıkna edemezsın..


    -----------------------------

    Tribünlere oynayan senin gibi olsun.

    Hala anlamadım ben  türkçe bilmeden üniversite kazanmanı :)

    Arkadaşım hala kıvırıyorsun. Kalkıpda bir kısım kürtlerin pkk'yı savunma amaçlarını yazarak pkk'yı haklı bir köşeye oturtmuşsun.

    Sonra kalkıp apo, zana beni ilgilendirmez diyorsun.

    Azıcık delikanlı olun, azıcık.

     


    -----------------------------

     

    hoca bu adamlarla bu kadar tartışmak hata , adam kendisi diyor zaten ben Türkçe anlamıyorum diye. Onların anladıkları dil başka ,malum anadillerin de eğitmek lazım , birşeyleri idrak etmelerini beklemek hata zaten . Niyet baştan bozuk olduktan sonra tüm laflar boş, adamların barışmaya niyeti olsa başta savaş çıkarmazlardı anlamaya niyetleri olsa , en ufak bir eğilimleri olsa şimdiye dek atlar eşşekler bile anlardı . 

    Kar maskeli amcalarla konuşmaları lazım ki ikna olsunlar, en iyi onlar biliyor kürt dili ve edebiyatını. ilim irfan sahibi oluveriyorlar iki dakkada 


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 21586 Toplam Mesaj: 167