Biranda Kapanıyor...
-
Arkadaşlar ortalama 2 sene önce bi samsung 80gb ide harddisk aldım. Ona bad sektör kaptırdık. Tak diye oyun oynarken falan kendi kendine kararsız konuma geçiyor.Ekran kapanıyor,kasa üstündeki harddisk ışığı hiç sönmeden yanıyordu... Bugün yeni bir harddisk daha aldım maxtor 160gb ide onu taktım. Wİndows falan kurulum yaptım lakin oda bir güncelleme indirirken aynı hatayı yaptı biranda kapettı kendini...
Yani sorum şu olacak, bu arızayı bad sektörden yapar sanırsam ama daha sıfır harddisk taktım oda aynısını yaptı. Başka hangi sebeplerden dolayı sistem bu hale gelebilir? Oluru varsa onlarla bi ilgileneyim diyorum...
-
hacı bi an kendimi gördüm sende yaf!marka modeller aynı 2 gün önce aynı şeyleri yaşadım! Gittim 160 lığı satayla değiştirttim sıfırdan kurdum düzeldi..
-
Hocam
anakart
işlemci
ram
power supply
ekran kartı
diğer kartlar
cdrom vs gibi aygıtlardaki kısadevreler
ide veya sata kablosundaki kırıklar
ve daha sayılabilecek bircok nedenden dolayı olabilir...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hocam
anakart
işlemci
ram
power supply
ekran kartı
diğer kartlar
cdrom vs gibi aygıtlardaki kısadevreler
ide veya sata kablosundaki kırıklar
ve daha sayılabilecek bircok nedenden dolayı olabilir...
-----------------------------
rene hoca senin mesajda neden tarih/saat yok admine özel mi mesaj yaptın yav -
Mesaj renegadealien tarafından 27 Eylül 2008 (Cumartesi) 00:00 tarihinde yazıldı.
war ya işte
-
-
rene yoksa bot mu :S xD
-
sunyy2003 bunu yazdı:
rene yoksa bot mu :S xD
rene bot bizler kundurayız :D -
dedigin olay sadece diskte bad sector oldugu zaman olmaz
bircok nedeni olabilir..
-
bi program vardı bad sector'u kullanım dışı bırakıyodu böylece hdd'yi bad sector olmasına rağmen rahat bi şekilde kullanabiliyodun
-
alicem bunu yazdı:
bi program vardı bad sector'u kullanım dışı bırakıyodu böylece hdd'yi bad sector olmasına rağmen rahat bi şekilde kullanabiliyodun
Alicem o tip programlar varda lakin ben pek performans göremedim.Bir tutuyor iki tutuyor üçüncü gün badsektöre takılmaya devam ediyor... Enson maxblast diye birşey var dediler. Maxtor kendi harddisklerinde kullanıyormuş. Diskin yüzeyini komple yeniliyormuş, sesi kesiyormuş falan dedilerde ben pek inanmadım, denemedimde. Hani bad sektör eski plaklardaki çiziklere benzer tamirinin bir yolu olduğunu zannetmiyorum.Tren rayı gibi dönerde döner... Ha bulan varsa söylesin hayrına bizde kullanalım badsektör atlatıcı program.... Ayrıca Maxblast'ı kullanan arkadaşlarda varsa birikimlerini bizimle paylaşırlarsa seviniriz....Linki burada. İsteyen olursa diye...