folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder BOINC İle Grid Projelere Destek Verelim!



BOINC İle Grid Projelere Destek Verelim!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blitz
    Blitz's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2007
    Erkek

    Evet müridler hayırlı bi işe vesile olalım diye bugün karşıma çıkan bi olayı sizlere sunmak istedim buyrun açıklama :

    "BOINC nedir yau?" derseniz : çeşitli distributed projelerin ortak bir noktadan yani boinc istemcisi üzerinden çalışmasını sağlayan dağıtık sistemdir. boinc istemcisi kurulduktan sonra projeler işi yapacak bölümlerini ana sunucudan indirir sonrada indirilen bölüm iş paketlerini sunucudan ister ve işi yapıp sonucu bildirir. bu mantıkta, boinc üzerinden üzere sayısız proje boinc istemcilerine, yeni bir istemci kurmadan otomatik olarak indirilir ve iş paketleri dağıtılır.

    "Grid proje nedir yau?" derseniz : Grid uygulamasının temel amacı, bilime ve dolayısıyla da insanlığa bilgisayarların boşta kalan hesaplama gücünü kullanarak yardımcı olmaktır. Sizde bu uygulamaya katılarak insanlığa katkıda bulunabilirsiniz. Programın güvenilirliğine gelirsek, California Berkeley üniversitesi tarafından yapılmış ve tamamen gönüllülük esasına dayandığından yani ticari bir çıkar gütmediğinden güvenilir olduğunu söyleyebilirim. Zaten dünya çapında BOINC kullanıcılarının sayısı 1 milyona ulaşmış durumda. En ufak bir güvenlik açığında bunun bir şekilde yayılacağını düşündüğünüzde, programın güvenilir olduğu ortaya kullanıcı sayısıylada çıkıyor. 

    katılabileceğiniz birkaç göze çarpan uygulama  isimleri ve amaçları :

    SETI@home-------------- Dünya dışı yaşam olup olmadığını, radyo sinyallerini analiz ederek bulmaya çalışmaktadır. 
    Einstein@home-----------Pulsar adı verilen yıldızların varlığını tespit etmek için, onlar tarafından yayılan radyo sinyallerini analiz etmektedir. 
    World Community Grid--Hastalıklara karşı ilaç geliştirilmesine çalışmaktadır. HIV/AIDS'te ilacı geliştirilmeye çalışılan hastalıklardandır. 
    ClimatePrediction--------2080 yılına kadar iklimde nasıl değişimler olacağını hesaplayarak, küresel ısınmanın etkilerini hesaplamaya çalışmaktadır. 
    LHC@home--------------- LHC (Large Hadron Collider) ,türkçesi büyük hadron çarpıştırısı, LHC'deki parçacıkların çarpışma deneylerindeki 
    ayrıntılı hesaplamaarı yapmaktadır. 
    SIMAP---------------------Çeşitli biyolojik araştırmaları desteklemek amacıyla protein sıralamalı karşılaştırması yapmaktadır. 
    Predictor@Home----------Proteinle ilgili çeşitli hastalıklar araştırması 
    Rosetta@Home------------Hastalıklara ilaç geliştirme konusunda araştırmalar yapmaktadır. 
    MalariaControl-------------Sıtmanın etkilerini simüle etmek ve onu kontrol etmek için çalışmaktadır. 

    indirme sayfası(64-bit sürüm mevcuttur) : http://boinc.berkeley.edu/download_all.php

    tahribat.com için kurduğum takım linki(üye olup katılabilirsiniz) : http://boinc.berkeley.edu/teams/team_display.php?teamid=2045 

    insanlığa faydanızın dokunabilmesi dileğiyle!

    saygılar sevgiler


    validen
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Aralık/2009
    Erkek

    Evvelden SETI projesine biraz katkım olmuştu :)


    Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
Toplam Hit: 1116 Toplam Mesaj: 2