folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Borcun Varlık Fonuna Devredilmesi



Borcun Varlık Fonuna Devredilmesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hebun
    hebun's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2022
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar. Korona öncesi kuzenim kredi çekip kafe açtı,korona ülkeye yayılınca hâliyle garibim kapattı ve kredisini ödemeyez hale geldi. Borcunu ödeyemediğinde xxx varlık yatırım firmasına devredildiğne dair bir bildiri aldı. Bu tam olarak  ne anlama geliyor. Avukatlık bürolarını bilirdik fakat bu varlık fonu nasıl işliyor? Devredilmesi iyimi olmuş kötümü? Konu hakkında bilgisi olan varmıdır 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Bankadan borcu almışlar. Basitçe anlatayım. Sizin borcunuz atıyorum 10 lira ama ödeyemediniz. Banka sizinle uğraşıp hem eleman mesaisi hemde para harcamak istemez. O sırada varlık şirketi bankaya gidip borcu bana 5 liraya sat ben senin paranı vereyim sen çekil der. Bankada batık borçla uğraşmak yerine teklif edilen miktar uyarsa alıp çekilir kenara.

    Sonrasında şirketin tacizleri başlar. 10 liranın tamamını faizleriyle birlikte almaya çalışırlar. Aradıkları zaman pazarlık yapın. Taksitlendirme vs teklif edin. Çok üstünüze gelecekler. Hatta akrabalarınızı arayıp sizi rezil edecekler. Kişisel veri kanunu gereği suç ama siklerinde değil.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    O varlık fonu değil varlık şirketi sanırım

    10 liralık faizli. Borcu 3liraya devralıyorlar

    Sonra ne koparırsam kar asılıyorlar

    3-5 lira teklif edip pazarlıkla işi ucuza kapatabiliyorsun


    kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    arkadaşlar fazla söylemiş 10 liralık borcu 1 liradan çok daha az bir fiyata alıyorlar.
    Ardından ilk yapacakları iş arkadaşın sigortalı bi yerde çalışıyorsa maaşına haciz ardından telefon tacizleri vs.. ev haczi..
    arkadaşının üzerine birşey yoksa ödeme niyeti de yoksa oyalayabildiği kadar oyalasın. Eşe dosta 89/1 haciz ihbarnamesi gönderebilirler bunlar iyi takip edilip süresinde itiraz edilsin..
    varlık şirketi genelde 1-2 sene takip eder tahsil edemezse peşini bırakır.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    arkadaşlar anlatmış az çok. eğer haciz vb yapılacak malı mülkü yoksa sıkı pazarlık yapsın. yüzsüzlük yapsın. ödeyemem siz bilirsiniz moduna girsin. borcun 10da1ine kadar anlaşıldığı örnekler sağdan soldan duydum. hacizli malı mülkü varsa biraz sıkıntı. ama yoksa zaten borcu alamayacaklarını anlayınca ne koparsak kar mantığıyla büyük indirim yaparlar. borcun kapanmış olur.


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnerJiC
    EnerJiC's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2010
    Erkek

    Arkadaşlar ben size canlı örnek vereyim

    6 -7 yıl önce yapıkrediden bir kredi kartı 3 tane kredi patlattım sonra işler ters dönünce ödeyemedik varlık şirketine düştü benim borç korkumdan yıllarca sgk olmadan çalıştım sonra bir iş değişikliği sonunda mevburi sgk yaptırmak zorunda kaldım maaş haczi falan gelecek sanmıştım ama hiç birşey yapamadılar hatta dosya bile açamıyorlar şimdi biraz daha zaman geçirip kendimi de toparlayıp toplu para pazarlık edip uygun zamanda kapatmayı düşünüyorum ama kapatmazsam da telefon tacizi dışında hiç bir yan etkisi yok bana 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Ölümüne pazarlık yapsın. Atıyorum 8 taksit mi istiyor. Israrla 8 taksit yapın yoksa ödeyemem desin. Karşısındaki taksit yapamıyoruz şöyle böyle diyecek. Yola gelene kadar aynı şeyi tekrarlasın. Sonra 8 yapamayız ama atıyorum 3'e bölebiliriz diyecek. Yine 8 taksitte ısrar edeceksiniz sonunda sizin dediğinize gelecekler. Tek amaçları insanları korkutmak. Pes etmeden pazarlık yaparsanız istediğiniz kadar indirim alıp istediğiniz şartlarda ödeme yaparsınız. Anlaşınca son aşamada icra dairesinde imza atıyorsun oradaki adam da uyarıyor imza atıyorsun bak ödemezsen hapse girersin diyor. İmza attıktan sonra ödemek zorunda oluyorsun. İmza atmadıktan sonra malın mülkün yoksa bir halt alamıyorlar. En fazla banka hesaplarına e-haciz gelir o zaman da hesapta para tutmadan hesabı sadece sağa sola para göndermek-almak için kullanabilirsiniz.

Toplam Hit: 745 Toplam Mesaj: 7
varlık fonu