folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bu Site Nasıl Oluyorda Yıllık 500.000 TL'lik Yatırım Alıyor?



Bu Site Nasıl Oluyorda Yıllık 500.000 TL'lik Yatırım Alıyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    Huerfanos bunu yazdı

    Aylık 40 bin tekil ziyaretçi ve 150 bin sayfa gösterimine ulaşılmış.

    Aylık 40 bin ne abi , şaka mı

    aylık 40bn mi :/ bnim site bu kötü halinde aylık bazda nerdeyse bunu 3e katmıyor mk :W

    bize gelen giden yok daha


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paduwan
    paduwan's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    ordan burdan ingilizce haberleri arakla cevir yayinla cuk paralar cebe.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Hocalar cok merak edenler var diye açıklamak istedim.  500.000, 1.000.000 tl gibi fiyatlar web siteleri için çok uçuk fiatlar değil. Sitelerin değerini de herzaman hitleri ölçmez.

    Önce hitlerden bahsedeyim

    Örneğin tahribat.com un hiti o karga sitesinin çok üstünde, ve alexada yukarı tırmandıkça biraz daha tırmanmak çok daha zorlaşır, yani 1 milyonuncu siteyseniz 900.000 siteyi sollayıp tepeye çıkmanız kolaydır. fakat 500. iseniz 400. lüğe yükselmeniz bundan belki 100 kat zordur. Sitenin hiti değerini belirlemede önemlidir ama tek önemli etken değildir.

    Parasal değeri

    Bu önemli olan diğer etken ve tahribat.com burada başka bir kategoriye giriyor, Rene, ben, geçmişteki birçok admin, mod ve üye siteye türlü katkılarda bulunmuştur hatta öyle çok katkıları vardır ki gönderdikleri dökümanları, haberleri, temaları onaylamaya zor zaman bulmuşuzdur hep. Eğer bu site bir amme hizmeti değil de bir firma olsaydı eminim ki 2-3 milyon dolara yapılamazdı. ( Bu paraya forum yazılamaz demiyorum, sadece yönetimin harcadığı saatlere her firma gibi mesai,ssk ödesek,ofis kirası, ulaşım, yemek ödesek öyle olurdu diyorum). Hit bizim için önemliydi ama hiçbir zaman en önemli şey olmadı, eğlencemize bakarız yani =)

    Tabi eğer bir firmaysanız para kazanma amacınız varsa para kazanmak için para harcarsınız. Bir web sitesini 500.000 TL üstünde paralara satan en az 5 kişiyi yakından tanıyorum. yani böyle işler hayal değil.

    Peki siteler bu parayı nasıl kaldırıyor?

    a) Reklamlarla, google reklamından öle para gelirmi demeyin. Başka yöntemler de var. Büyük firmaların ekşisözlüğe 30.000, 40.000 dolarla aylık css background reklam verdiğini biliyoruz. hemde dönüşümlü. Bunun dışında internete saldıran ama click başı maliyet gibi kavramlardan anlamayan birçok yurdum kobisi var. mynet vs gibi firmaların çok sayıda reklamcı müşterisi var ve istekleri eritemediklerinden yüksek hitli her tür siteleri toplamaya çalışıyorlar.

    Yakın zamanda kendi firmamın sitesinden yazılım satışı yapıyordum. 2000 TL, 3000 TL fln hiç bakmadan ödüyorduk google reklamına. Tahribatta havadan gelen, googledan kendi kendine gelen milyon hitlere öyle alışmışım ki siteyi kurup sitemap yapıp arama motorlarına tanıtıp 15 gün 1 allahın kulu girmeyince afalladım, iş sahiplerinin reklama ne kadar ihtiacları olduğunu daha iyi anladım. çünkü eğlenceli içeriğiniz yoksa eğlenceli bir yerden ziyaretçi satın almak zorundasınız.

    b) servislerle, mesela beyazperde.com, kariyer.net , yemeksepeti, gittigidiyor vs müşterilerinden direk para alabildiği için reklamcılığa göre çok para kazanıyor. bunların hiti, ranki düşük bile olsa kaldırdığı paralar anormal.

    Bir tanıdıgın araba satis sitesi var örnegin (muhtemelen domaini hiç duymamışsınızdır) 70 kisi calistirior ve google'a ayda 50.000 TL reklam gömüyor. Tahribatin 10 da biri hiti var =) Yani demek istediğim reklam geliri elde eden sitelerde hit önemli fakat size bir servis sunan siteler reklam sitelerini besler ve asıl parayı bunlar kaldırır.

    c) dolandırıcılıkla, bunlara örnek olarak yurdumdaki birçok arkadaslik sitesini gösterebiliriz. evliyimamauygunum örneğin günde 3000 TL net kazanıyordu. üyelerin %99 u fake kadınlar ve ayda 500 TL ye yakın üyelik aidatı ödeyen kaymak keriz kitlesi toplamıştı. Bunun yanında kontur satış siteleri, 80 tlye ipad satan 1 hafta sonra kapanan siteler vs bunlar da kolay para kazandıklarından reklamcilari iyi beslerler ve hep hite ihtiyaç duyarlar.

    Yani kısaca ihtiyaçları, hedef kitlenizi iyi belirler ve sıradan bir site değil de manyakça zaman harcadığınız bir site yaparsanız rahat rahat milyon dolarlardan konuşabilirisniz. Sadece gözünüzü açıp iş sahiplerinin internette yer edinmeyi nekadar istediğini hatta bazı iş dallarının yer edinmeye mecbur olduklarını iyice anlamanız ve onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi iyi düşünüp anlatabilmeniz gerekiyor.

    Ha işin pazarlama kısmı da çok önemli. Eğer sitenizi kurup info@siteniz.com a milyon dolar teklifi beklerseniz daha çok beklersiniz. söylediğim gibi hedef kitlenizi biliyor olmanız ve onların ayağına gidip tanıtmanız lazım. sitenize milyon dolar verecek adamların sizi keşfedecek kadar internet bilgisi olsa zaten size muhtaç olmaz kendi içlerinde ekip kurup o siteyi yaptırırlardı.

    HolyOne tarafından 08/Kas/13 23:48 tarihinde düzenlenmiştir

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arabaci88
    arabaci88's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    Zaten site kapanmış. superkarga.com sitesi açılmıyor.


    Bundan sonra yolumuz düz olacak. Bizi kimse durduramayacak. İnsan büyüdükçe daha da büyümek istiyor. Birgün gelecek hiçbir yere sığmayacağım. Yeni işler düzenledim. Dünyaya ün salacağım. Ben işimde kral olmak istiyorum. Ben kralım evet kral yeraltı dünyasının kralı. Siz dostlarım benimle büyüyecek benimle zenginleşeceksiniz. Dünyaya hakim olacağım ve ben buna layığım. https://t.me/+E1ahtStRTvo1N2Q0
Toplam Hit: 2824 Toplam Mesaj: 25