Büyük Besteciler Nasıl Esinlenirlerdi?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    arkinfes bunu yazdı

    Senin ilgincine giden kısım anladığım kadarıyla taklit yöntemi kullanmaları ve özgünlüklerini yitirmekten korkmamaları. Olay şu taklit ettiği çalışmaları piyasaya sürmüyorlar, sadece teknik egzersiz olarak düşün, bunlar aracılığı ile orkestrasyon, form, kontorpuan ve armoni öğreniyorlar, sonra kendilerine çıkartım yapıp, kendi sitilleri içerisinde kullanıyorlar.

    Edit= Ressamlar da taklit ederek çizmeyi öğrenir, hafif mantıken benzetebilirsin. 

    ...

    -@-

    Not good at drawing performance, fakât, bu profilimdeki gözün çizimi @BalBazar 'a ait olacaktı. Tamam,  çizim çok gerçekçi değil ama, detâyları şahâne;

    örneğin, göz kapaklarının kalınlığı(her iki uca doğru incelmesi) ,Göz'ün burna bakan tarafındaki karanlık yada ağsı yapı,  ve yine oradaki arpacık(? yada körelmiş 3. göz kapağı)

    ,Kirpiklerdeki düzensiz görünen düzenli kıvrımlar, Üst göz kapağındaki kirpiklerin alt göz kapağına oranla dâhâ sık uzun olması, iris ile beyaz kısımdaki yak. 4 adet çizgi, iris'in burun'a bakan kısmıyla kulak'a bakan kısmı arasındaki genişlik farkı, İris'in GözBebeğine bakan kısmındaki (kasılmayı gösterir şekildeki) belli belirsiz düzensiz zikzaklı çember. Kornea üzerindeki parlama ve koyu siyah çizgiler. 

    Bu kısımları,  kafama esti yazasım geldi. 

    kalın yaptığın yer kontrpuan olacak hocam şimdi farkettim yazım hatası var kusura bakmayın.

    Kusur yok dostum, öyle gözüme çarptı. "Daire" demişim ben de, o "çember" olacak. 

    Armoni,KontrPuan,Form ne anlama geliyor? 

    Bu orkestra'larda KontrBas(?) enstrümanı'nın sesi çok hoşuma gidiyor. Parmakla kullanıyorlar ya " Dum dum dum ... .. (böyle yazınca olmadı. ^^ ) "  bu enstrüman'ı Arşe ile kullanabiliyorlar mi, Keman gibi kesintisiz-süreğen ses çıkarabiliyorlar mı? (öyle aklıma esti.)

     

    RitmFarbRacourci tarafından 17/Mar/20 18:47 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Nisan/2008
    Erkek

    Saykodelik maddelerle esinlenenler de azımsanamayacak çoğunlukta.


    Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
Toplam Hit: 1918 Toplam Mesaj: 13
beethoven mozart haydn besteci klasik müzik