C# Referans Tipi Soru

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2017
    Erkek

    Şu iki kodda aynı çıktıyı veriyor. Referans tipinin 5 yazması gerekmez mi?

     

    İnt a,b;

    a=3;

    a=b;

    b=5;

    Cw(a);

    Çıktısı 3 

     

     

    object a,b;

    a=3;

    a=b;

    b=5;

    Cw(a);

    Çıktısı yine 3 burda çıktının 5 olması gerekmez mi?

     

     

     


    Anlam veremedim,veremiyorum insanlar yapiyor hep rol █░█ Benim gibi iyiler sayiyor yerinde kötüler aliyor hep yol █░█ Iyi niyetime hep kendimi verdim degisemez artik cok zor
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif Esra
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    referans olarak bir tanımlama yapmamışsın ki ?


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. || Kişisel : Http://blog.rakkoc.com // Kurumsal : http://www.Yoroca.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2017
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

    referans olarak bir tanımlama yapmamışsın ki ?

    Object veri tipi referans olarak heapta yer almıyor mu?


    Anlam veremedim,veremiyorum insanlar yapiyor hep rol █░█ Benim gibi iyiler sayiyor yerinde kötüler aliyor hep yol █░█ Iyi niyetime hep kendimi verdim degisemez artik cok zor
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    object a,b;

    a=3;

    a=b;

    b=5;

    Cw(b);

     

    Evet 5 oluyor :)


    Çare İmamson.. #herseycokguzelolacak
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif Esra
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    rappermcs bunu yazdı

    object a,b;

    a=3;

    a=b;

    b=5;

    Cw(b);

     

    Evet 5 oluyor :)

    o zaten a yi b ye eşitlediği için b de ki değişikliğin a ya yansımasını istiyor.

    Teknik olarak int'de object o noktada.

    http://www.albahari.com/valuevsreftypes.aspx 

    function olmadan yapacağım dersen * ile yapacaksan unsafe e vs girmen lazim diye biliyorum 


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. || Kişisel : Http://blog.rakkoc.com // Kurumsal : http://www.Yoroca.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2017
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

    object a,b;

    a=3;

    a=b;

    b=5;

    Cw(b);

     

    Evet 5 oluyor :)

    o zaten a yi b ye eşitlediği için b de ki değişikliğin a ya yansımasını istiyor.

    Teknik olarak int'de object o noktada.

    http://www.albahari.com/valuevsreftypes.aspx 

    function olmadan yapacağım dersen * ile yapacaksan unsafe e vs girmen lazim diye biliyorum 

    Aynen hocam dediğiniz gibi heap'te aynı adreste tutulmuyorlarmış. Object ama int gibi davranıyor ve heap'te yeni bir adrese yazıyormuş değeri.

    https://stackoverflow.com/questions/38379589/string-acts-like-a-value-type


    Anlam veremedim,veremiyorum insanlar yapiyor hep rol █░█ Benim gibi iyiler sayiyor yerinde kötüler aliyor hep yol █░█ Iyi niyetime hep kendimi verdim degisemez artik cok zor
Toplam Hit: 288 Toplam Mesaj: 6
c# referans tipi