C# Windows Service Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2014
    Erkek

    Merhaba üstadlar bir lock programı yaptım sorunsuz form uygulaması olarak çalışıyor fakat bunu service olarak yazmak istedim c# üstünde bir windows servis oluşturdum daha sonra kodları aşağıdaki gibi yazdım servisi installutil konum olarak yüklüyorum ve başlatıyorum fakat bir tepkime alamıyorum bunun nededi nedir ?

    https://paste.ubuntu.com/p/Vk7Yshv8dB/

     

     


    Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif Esra
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    servisin user yetkisi ile acilmasi gerekecektir. o sekilde mi aciyorsun ? obur turlu localservice veya localsystem gibi bir user üserinden işlem yapacaktir.

    edit :

    services.msc den :

    https://yadi.sk/i/N2ulgWwMvRHNeQ 

    https://yadi.sk/i/AwnejI1ilf-W_A

    suradan acount'u secip bir denersen calisir diye umuyorum. Bu sayede, LockWorkstation function u o user icin tetiklenmeli.

    rakkoc tarafından 18/Eyl/18 14:23 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. || Kişisel : Http://blog.rakkoc.com // Kurumsal : http://www.Yoroca.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burakayser
    burakayser's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Aşağıdaki gibi dener misin? 

    public Service1()
            {
                InitializeComponent();
    tmr1= new System.Timers.Timer ();
    tmr1.Interval = 1000;
    tmr1.AutoReset = true;
    tmr1.Elapsed += new System.Timers.ElapsedEventHandler(tmr1_elapsed);
    } protected override void OnStart(string[] args) { tmr1.Start(); }

    Ayrıca timerı  enabled true false yapma.

    burakayser tarafından 18/Eyl/18 14:30 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

    Merhaba üstadlar bir lock programı yaptım sorunsuz form uygulaması olarak çalışıyor fakat bunu service olarak yazmak istedim c# üstünde bir windows servis oluşturdum daha sonra kodları aşağıdaki gibi yazdım servisi installutil konum olarak yüklüyorum ve başlatıyorum fakat bir tepkime alamıyorum bunun nededi nedir ?

    https://paste.ubuntu.com/p/Vk7Yshv8dB/

     

     

    Breakpoint kullan.

    Breakpoint için load kısmına

    Launch Diaonoistic gibi birşey ekliyorduk :)

     

    locker den önce dosya yoluna \ gereklimi kontrol et

    string path = drive.Name + @"locker.txt";
    

     

    tüm kodu try catch yap. Hata çıktısını txt ye yazdır.

     

    C:\klasor\locker.txt olarak dene. Direk c ye izin olmayabilir.

    DE5TROY3R tarafından 18/Eyl/18 21:01 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2014
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

    servisin user yetkisi ile acilmasi gerekecektir. o sekilde mi aciyorsun ? obur turlu localservice veya localsystem gibi bir user üserinden işlem yapacaktir.

    edit :

    services.msc den :

    https://yadi.sk/i/N2ulgWwMvRHNeQ 

    https://yadi.sk/i/AwnejI1ilf-W_A

    suradan acount'u secip bir denersen calisir diye umuyorum. Bu sayede, LockWorkstation function u o user icin tetiklenmeli.

    Accont seçili abi admin kullanıcısı ile ekliyorum hizmeti ama olmadı

    burakayser bunu yazdı

    Aşağıdaki gibi dener misin? 

    public Service1()
            {
                InitializeComponent();
    tmr1= new System.Timers.Timer ();
    tmr1.Interval = 1000;
    tmr1.AutoReset = true;
    tmr1.Elapsed += new System.Timers.ElapsedEventHandler(tmr1_elapsed);
    } protected override void OnStart(string[] args) { tmr1.Start(); }

    Ayrıca timerı  enabled true false yapma.

    dediklerini yaptım hocam ama tepki alamıyorum.

    DE5TROY3R bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

    Merhaba üstadlar bir lock programı yaptım sorunsuz form uygulaması olarak çalışıyor fakat bunu service olarak yazmak istedim c# üstünde bir windows servis oluşturdum daha sonra kodları aşağıdaki gibi yazdım servisi installutil konum olarak yüklüyorum ve başlatıyorum fakat bir tepkime alamıyorum bunun nededi nedir ?

    https://paste.ubuntu.com/p/Vk7Yshv8dB/

     

     

    Breakpoint kullan.

    Breakpoint için load kısmına

    Launch Diaonoistic gibi birşey ekliyorduk :)

     

    locker den önce dosya yoluna \ gereklimi kontrol et

    string path = drive.Name + @"locker.txt";
    

     

    tüm kodu try catch yap. Hata çıktısını txt ye yazdır.

     

    C:\klasor\locker.txt olarak dene. Direk c ye izin olmayabilir.

    \ çalışıyor hocam onda bir sorun yok c deki değil direk e deki flashtan okuyor ayrıca mbox üstünden ekrana bastırmaya çalışıyorum oda olmuyor :D

     


    Vitaminsiz Palyaço
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif Esra
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    https://stackoverflow.com/questions/2466606/how-do-i-lock-the-workstation-from-a-windows-service

    burdaki arkadaş cözmüş 


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. || Kişisel : Http://blog.rakkoc.com // Kurumsal : http://www.Yoroca.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    burakayser
    burakayser's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Bende biraz araştırmıştım windows servisten desktopda çalışan bir programı yönetmekle alakalı. Arkadaş bu linki verince hatırladım bir windows sürümünden sonra heralde 98 den sonraydı windows servisten desktop ta kullanıcıyla alakalı işlemler yapılmasını engellemişler. Bu yüzden bypass vista uac diye bi yöntem var

    https://www.codeproject.com/Articles/35773/Subverting-Vista-UAC-in-Both-32-and-64-bit-Archite

    bu yöntemle windows serviste windows desktopu açan kullanıcının yetkileriyle uygulama vs yönetebiliyorsun. 

    Büyük ihtimalle winform olarak yaptığında sorun çıkarmayıp windows servis yapınca tepki vermemesinin sebebi budur.

    Hatta bende bir uygulama yapmıştım  incele istersen

    https://drive.google.com/open?id=1HL-AijNhGvlVfo-J9LlJ-1J2sbtttuT9

     

     

     

Toplam Hit: 395 Toplam Mesaj: 7
c# servis service