folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder C#-WPF Webm/FLV/MP4 Oynatma Problemi Hk.

C#-WPF Webm/FLV/MP4 Oynatma Problemi Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

merhaba beyler

2 gündür uğraşıpta çözemedediğim ve şu an sabahlamam sebep olan problemden bahsedip sizden yardım isteyeceğim.

projem için web kaynaklı flv/webm/mp4 formatlı videoları uygulamam üzerinden oynatmam gerek. problemim bu

bunun için ilk önce flash playerı webbrowser içine gömme gibi bi çözüm yolu aradım.

.netin webbrowserını denedim fakar memory leak çıkarması, gerçek wpf kontrülü olmaması, üstüne oturduğu kontrolün amına koyması ve nice sebepten dolayı vazgeçtim.

awesomium denedim ki bu hede chromun .net wrapperı fakat .net 4.0 gerisini desteklemior malesef ki bneim projede .net 3.5 kullanmam şart.

sonrasında dedim wpf in mediaelement kontrolüyle yapalım ama bu meret tüm codec sülalesini kurmama rağmen flv ve webm oynatmıyor. araştırdım directshowun wpf wrapperini buldum. bu hıyar da her türlüvideo formatını oynatıyor iyi güzel ama  online herhhangi bi videoyu IMediaSeeking::SetPositions fonksiyonuyla seek etmek istediğimde geri değer döndürmüyor ve çağrıldığı threadi kitliyor (içerde ne bok yiyorsa artık). 

windows media player da directshow kullanıyor wmp ile netten stream edlien bi videoda seek denediğimde çalışıyor ama benim kullandığımda çalışmıyor. nası çağırıyon derseniz ahanda böyle

m_mediaSeeking.SetPositions(m_currentPosition, AMSeekingSeekingFlags.AbsolutePositioning, 0, AMSeekingSeekingFlags.NoPositioning); 

sora buda olmayınca tutup vlc nin wpf wrapperini buldum. çok güzel seek oluyor her videoyu oynatıyor fakat bu dürzüde ui threadının amına koyuyor ki kulanıcı arayüzü çok yavaş çalışmaya başlıyor, dolayısıyla buda yattı.

böyle saçma sapan olaylar içerisindeyim

tutup biri gelirde bana yol gösterirse alnından öperim, valla kafa mafa kalmadı şimdi uyucam

4-5 gibi kalkar  gelirse cevapları inceler, konuyu düzenlerim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

up olsun hacıya yardım 

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ilginç bir problem. daha önce bir yabancı firma için mediaplayer yapmıştım wpfde. mediaelement kullanarak flv,mp4 v.s videoların hepsini oynattım. yanlız tek bir player yükledim ve sorun yoktu.  ama hangi codec i yükledim hatırlamıyorum. onlar daha önce web tabanlı yapmışlardı flowplayer kullanarak. acaba bunun codeclerini mi yükledik bilmiyorum :S 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:
    -----------------------------

ilginç bir problem. daha önce bir yabancı firma için mediaplayer yapmıştım wpfde. mediaelement kullanarak flv,mp4 v.s videoların hepsini oynattım. yanlız tek bir player yükledim ve sorun yoktu.  ama hangi codec i yükledim hatırlamıyorum. onlar daha önce web tabanlı yapmışlardı flowplayer kullanarak. acaba bunun codeclerini mi yükledik bilmiyorum :S 

klite codec pack bide her yerinde gomunist simgesi olan cccbilmemne codec şeysini kurdum olmadı.

ama directshow.net ve windows media playerda çalışıyo bunlar

dayı sana tam olarka şöyle diyeyim, eğer bahsettiğin şekildeyse ve bu olaya çözüm getirebilirsek göbek atarım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

iş codec ile alakalı hocam. yaptığım proje aslıdna çok karışıktı. birazdan sana bi pm yollayacağım bakarsın.

videoları oynatmak için şunu yazdım.

.......... kod ..... kod...

özel bir kod kullanmadım. problem codec ile ilgili tamamen. ama hangi codeci yükledim hatırlamıyorum. tüm videolar url linklerinden alınıyor.
    Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 17:39'da unbalanced tarafından düzenlendi.

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

http://www.longtailvideo.com/players/jw-flv-player/

hocam bu işini görüyor mu?

Web mi forms app mi yaptığını tam anlamadım sanırım form application yapmalısın.

Alternatif webbrowser bileşeni olarak gecko motorunu kullanabilirsin (firefox)

Mediaplayer objesi pek sorun çıkarmaz diye biliyorum kontrolu de kolaydır memory leak ile karşılaşmamıştım

Mesaj 30 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 16:23'da HolyOne tarafından düzenlendi.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

@unbalanced

valla kounda bkatım dediiğin gibi, bi numara yok, şimdi senin atatdığın evenlerden aklıma geldi, mediafileda kanca atıcam bkalım ne çıkıcak,

@şeyh

dayı uygulmayı WPF ile geliştiriyorum yani desktop,

gecko WPF desteklemiyor,

internet explorerda memory leak var ama sanırsam onun bi çözümü varmış fakat memory leak tek sorunu değil gavatın, wpf te problem çıkartıyor.

awesomiumda .net 3.5 desteklemiyor

mediaelement dalgasının kontrolünde problem yok iyi güzel ama bahsettiğim gibi siksen flv ve  webm oynattıramadım,

directshow.net kulnarak oynattım fakat oda seek ederken bahsettiğim fonksiyonda kitliyor componenti

şimdi şu error dalgasına bakıp tekrar dönücem buaraya 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

klite codec pack kurdum, MediaElement.MediaFailed a kanca attım, 

gelen errorda exception

"Media file download failed."

inner exception

"Exception from HRESULT: 0xC00D0FEA" 

hata kodunun açıklaması ise

0xC00D0FEA
    NS_E_WMP_URLDOWNLOADFAILED
    Windows Media Player
    encountered a problem while
    downloading the file.

nette araştırdım çözüme ulaşamadım ya :/ 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bunu dener misin hocam

http://wpfmediakit.codeplex.com/

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

unbalanced bunu yazdı:

bunu dener misin hocam

http://wpfmediakit.codeplex.com/

seek problemi olan şey bu, web kaynaklı mediada posizyon deiştirmeye çalıştığın zaman uygulama kitleniyor

problemi çözdüm : )

problem şu ki benim uygulama  any cpu olarak ayarlı, yani makinein sürmüne göre jit tarafından x64 veya x86 olarka derleniyor.

benim kurduğum codeclerdede x64 codecler yok dsadece x86 codecler var ve dolayısıylada windows media playerda çalıştırırken problem çıkarmamasına rağmen benim uygulama işlemcimden ötürü x64 derlendiği için çalışmıyor

az önce codec tweak toolda directshow (x64) butonunun disabled olduğunu görünce bi anda aklıma geldi

çok teşekkürler millet zamanınızı ayırdığınız için

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sevindim çözdüğüne :)

bunu da yeni gördüm belki faydalanmak isteyenler olabilir http://blogs.adamsoftware.net/Web_Development/CreateapreviewplayerforFlashVideoFLV.aspx

Toplam Hit: 2726 Toplam Mesaj: 11