Caller ID İle Arayan Numaranın Tanınması - C/C++
-
Hocalar yazdığım bir sipariş takip programı var. Programı birisi aradığında, telefon numarası ile bağdaştırıp birkaç bilgisini otomatik olarak ekrana getirecek hale getirmeye çalışıyorum. Numarayı bulduktan sonra eşleştirme sorunu yok ama bu arayan numarayı bilgisayara nasıl taşıyabilirim ?
-
c sharpta buna benzer bi uygulama yaptım istersen kodlarını gönderebilirim
-
Memnun olurum hocam en azından algoritma hakkında bir fikrim olur
-
Sharp bunu yazdı:
-----------------------------c sharpta buna benzer bi uygulama yaptım istersen kodlarını gönderebilirim
-----------------------------örneği bana da yollar mısın hocam?
şimdi caller id nin çalışması için öncelikle hattın caller id özelliği açık olması lazım. telefon faturasına ek olarak 1/2 tl yansıtılyor bu özellik için
ikinci olarak 56k lık modemin olması lazım, telefon hattını bu modeme bağlayacaksın ve hyperterminal ya da kendi yazacağın bir seri port okuyucu ile telefon numarasını alabilirsin..
alternatif olarak callar id cihazları var, 75 tl ye satılıyor. Elektronik bilgin varsa aslında yapabilirsin. dtmf kodlarını çözen bir entegre ile bunu 4 bitlik bir hale getireceksin oradan da pic gibi bir arayüze aktarıp, pic den de bilgisayara aktaracaksın (seri/paralel/usb iletişimi ile) maliyeti de yakalaşık 20 tl falan. basit bir pic kullanman yeterli olur genel veriyi aktarmak için.. hatta pic e de gerek yok, o 4 biti paralel porta vereceksin ve paralel porttan okuma yapabilirsin.. ama pic ile daha sağlıklı olur..
bu şekil bir şey istemiyorsan mecburen modeme mahkumsun.. çünkü bildiğim kadarıyla dsl modem ile numarayı alamyorsun
-
şu anda yanımda yok akşam evdeki bilgisayarımdan olduğu gibi projeyi paylaşacam hocam
-
yaptığın uygulama 56k fax modemler için değil mi? comX port üzerinden okuyor veriyi ?
-
unbalanced ın bahsettiği caller id cihazıyla usb den çalışan bi uygulama hocam
-
Tamamdır hocam bekliyorum teşekkürler.
-
Banada Yollarsan sevinirim abi
-
-
http://sunflowerhead.com/software/yac/
Burada bişeyler var ama işinize yarar mı bilmem. Kaynak kodları da var.