Çanak Anten İle Wireless Anten Yapımı
-
Merhaba arkadaşlar geçen gece fırtınadan sonra yol kenarında bulduğum çanak anten ile ne yapabilirim diye düşünürken böyle bişey yapmaya karar verdim yapması çok kolay ve yüksek kazanç sağlıcak bir anten.
Malzemeler :
* Kullanmadığınız eski yada yeni çanak anten.
* Lnb'nin dış kabı(Plastik olan).
* N to Sma Konnektörlü kablo(50 ohm empedansa sahip,rg58)
* N Şase Yuvarlak Dişi Konnektör.
* 2 mm'lik bakır tel
Yapılışı :
Arkadaşlar ilk olarak şase konnektörün ortasındaki canlı yere,bakır telimizi geçiriyoruz,Bakır tel ile konnektörün yuvasının toplam uzunluğu 31 mm olmak zorunda daha sonra lehimliyoruz.

Ardından kablomuzla konnektörü birleştirip Lbn'nin içine yerleştireceğiz.

Ve alıcımızı Lnb'nin içerisine yerleştiriyoruz.yuvarlak olan yerden bakınca canlı uç gözükece şekilde ortalıyoruz.
Ben aralara kagıt koydum şimdilik uzun süreli kullanamayacağım için isteyen silikon vs ile sabitleyebilir.

Kapağınıda kapatıyoruz.

Şimdide Lnb'mizi çanağa monte etmeye geldi sıra.

Arkadaşlar anten gayet güzel çalışıyor ben biraz acemi olduğum için anlatımı tam yapamadım,ancak biri bu anteni deneyip güzelce yapımını anlatırsa çok güzel olur -
tam olarak anlayamadım bu alet sayesinde uzakdaki bi kablosuz internet modeminden mi internet çekiyoruz?
eğer doğru anladıysam kaç metreye kadar ve hızda azalma oluyormu evden 120 m uzaklıkta bizim okul var (arada bina yok) orayı sömürebilirmiyim?
-
Lostok bunu yazdı:
-----------------------------
tam olarak anlayamadım bu alet sayesinde uzakdaki bi kablosuz internet modeminden mi internet çekiyoruz?
eğer doğru anladıysam kaç metreye kadar ve hızda azalma oluyormu evden 120 m uzaklıkta bizim okul var (arada bina yok) orayı sömürebilirmiyim?
-----------------------------aynen oylee banda yapıcak merthyy :P
-
tahribat sayesınde yakında ınternet abonelıklerınde dusus olacak :D
bı dıger wireleess antem yapımı http://tahribat.com/Forum-1-5-Km-Lik-Wireless-Antenim-112052/
-
piratekadir bunu yazdı:
tahribat sayesınde yakında ınternet abonelıklerınde dusus olacak :D
bı dıger wireleess antem yapımı http://tahribat.com/Forum-1-5-Km-Lik-Wireless-Antenim-112052/
-----------------------------bu linkdeki adam hiç uğraşmamış hangisi daha mantıklı
-
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------Lostok bunu yazdı:
lostok hacı senin 120 metre arada engel yoksa rahat bi uzaklık,ben şuan 60 metreden bağlanıyorum. mosquit0 gibi wireless cenneti bi mekanda oturmak isterdim :p -
o modemle kablosuz nasıl çalışıyor
-
şimdi dalgalar halinde gitmiyomu bu ama bir tarafını kapatıp bir tarafını çanağa yönlendiriyosun o kapalı tarafı aliminyumla sarsak onuda içeri yöneltsek veriim artarmı?
-
mahkeme kararıyla kapanmaz inşallah yine tbt
-
Realist bunu yazdı:
mosquit0 bunu yazdı:
Lostok bunu yazdı:
lostok hacı senin 120 metre arada engel yoksa rahat bi uzaklık,ben şuan 60 metreden bağlanıyorum. mosquit0 gibi wireless cenneti bi mekanda oturmak isterdim :p
-----------------------------olum gelırsınn bıze takılırızzz downloadın bı tarfına koyarız :o
-
DJ_Alper bunu yazdı:
şimdi dalgalar halinde gitmiyomu bu ama bir tarafını kapatıp bir tarafını çanağa yönlendiriyosun o kapalı tarafı aliminyumla sarsak onuda içeri yöneltsek veriim artarmı?
LNB yerine şunu koyarsan bir canavar yaratırsın hacı :|http://forum.donanimhaber.com/m_12976524/tm.htm