folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder CCTV Sistemlerinden Anlayanlardan Tavsiye İstiyorum



CCTV Sistemlerinden Anlayanlardan Tavsiye İstiyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    MhmdAlmz yazdıklarınla şu an için bir uğraşım ihtiyacım yok ancak çok güzel bilgi birikimi açısından okudum, emeğine sağlık. 

    Üstad, Marka olarak Panasonic ürünlere bir bakarmısın. 


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    @MhmdAlmz bu çözüm iyiymiş fakat 30 ekran kartı koyacağıma onun maliyeti ve elektrik parası ile başına adam koyar manual saydırırım.

    Pasajın görüntüsü şudur

     

    Marka model tavsiye etsenize

    hepsini dome kameralardan mı alsam yoksa uzunlamasına bi yer için daha iyi seçenekler varmı?

    Uzaktan döndürmek de iyi olurdu giriştekileri

    Abi biz görüntü işleme yaparken başarımı arttırmak için 20MB lık resimlerde Face Detection yapıyorduk. Sen 300KB-400KB resimlerde yaparsan senin başarımın düşer ama sistem maliyetin azalır yani. Tradeoff.

    O ekran kartlarının olma sebebi de GPU Da fazla thread olduğu için daha hızlı reaksiyon gösteriyordu detection algoritması. Böl-fethet algoritmasından dolayı.

    Fakat senin verilerin çok değersizse daha düşük ücretli bir makina ile işini çözersin.

     

    Mesela bizim evde 4 kişi vardı evde kalırken hepsinin 10'ar adet fotoğraflarını çektim. Daha sonra evin giriş kısmına bir tane telefon bağlamıştım General Mobile Elite. Bu telefonu da şarja bağladım açtım IP kamerayı. Detection yaptım çatır çutur çalışuyordu yani sunucu da 1 Core 512 Ramli bir sunucuydu google clouddan almıştım. Resimleri sunuucya upload edip kim saat kaçta eve girmiş onu görüyordum sonra teyit ediyordum saat 3 de mi girdin vs diye evet diyorlardı falan.

     

    Sana böyle bir veri lazımsa büyük makinalara zaten ihtiyacın yok. Hangi dilde yazacaksın bu arada projeyi ?

    Bu arada FaceDetection için istersen muhteşem kameralar al günün sonunda bu kameradan çekilen fotoğrafları 300KB veya 400KB'a çekeceksin sistemin hızlı çalışması için. Bu yüzden ister WebCam al ister normal bir kamera. Sistemin çok iyi mükemmel çalışmasını istemiyorsan siyah beyaz kameralar bile işini görür. yüz hatlarını Göz, Ağız üçgeni belli olsun yeterli.


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 2018 Toplam Mesaj: 13
cctv sayaç dükkan