Cd Rom Lar Görünmüyor.
-
XP işletim sistemi kullandığım bilgisayarımda LG cd rom ve cd wrıter gözükmüyor.yanlız aygıt yöneticisinde( ? )işareti olarak gözüküyor. donanımı kaldırdım ve yeniden yükle dediyim halde dosya eksik olarak yüklenemedi diyor.
Zamanın birinde yine böyle bir sorunla karşılaşmıştım ve sorunu format atmak ile çözmüştüm.Daha basit bir yöntem varmı -
Hocam makinayı kapat. Bios pilini de çıkart, sürücülerin güç kablolarını da. Bunları yaparken makina prize takılı olmasın dikkat et. Bi 5 dk sonra hepsini geri tak. Eğer güç kaynağın filan yetersiz kalmıyorsa düzelecektir. Haa bi de sürücülerin jumper larını kontrol et. Çakışma olmasın. Yoksa format atarak da düzelmez, onun formatla bir ilgisi yoktur.
-
Ne alakasi var arkadasim firmada kac pc ye oyle oldu hepsi formatla duzeldi...
-
Rebelist bunu yazdı:
-----------------------------
ya kardes biz sana bişeyler söliorz ne alakası var felan diorsun hemde buraya konu acıyorsun biliorsan kendin yap o zaman ;Shttp://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=67921 burdada ben bişe demişim aynı cvp :S
-
kerim bunu yazdı:
-----------------------------Rebelist bunu yazdı:
ya kardes biz sana bişeyler söliorz ne alakası var felan diorsun hemde buraya konu acıyorsun biliorsan kendin yap o zaman ;Shttp://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=67921 burdada ben bişe demişim aynı cvp :S
kerim+1; -
Rebelist bunu yazdı:
hem konu açıyorsun hem teşekkür etmeden bilmişlik yapıyorsun aynen dedigi gibi yapıcaksın veya pil mil ugraşamam diyorsan cd-rom kablolarını cıkar bi 5 10 sn bekle tekrar tak ve açılrken siyah ekrandan kontrol et -
elektrik data kablolarını kontrol et
-
yardım etmeyede gelmiyo :) bi fikrim var ama sölemiycem terslersin diye :)
-
MaDFiuS bunu yazdı:
yardım etmeyede gelmiyo :) bi fikrim var ama sölemiycem terslersin diye :)
:D:D -
haksızmıyım kerim :)
-
sat o bilgisayarı kendine bi tane vcd al :D