folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Cep Telefonu Üzerinden Dolandırıcılık...Ama Yutmadım !

Cep Telefonu Üzerinden Dolandırıcılık...Ama Yutmadım !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

Dün gece bir olay yaşadım, sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar.

Telefonumda bir cevapsız arama vardı, geri aradım.
    Arkadan telsiz sesleri geliyordu ve emniyetten olduğunu iddia eden bir adamla konuşmaya başladım. Özetle benim numaramdan, bir komiser eşine sapıkça mesajlar atıldığını, 500 ytl lik konuşma yapıldığını, vodafone hesabına yönlendirildiğini söyledi. Eğer yardımcı olursam 5 milyar küsür tazminat alabilecekmişim. Hattı dinliyorlarmış. Bunun için de gidip bir vodafone şifresi almam gerekiyormuş ki diğer hesap kapatılsın.

Arayan numara bir Turkcell numarasıydı.
    Ben de, emniyete ait bir telefon numarası istedim. Vermedi, "devlete güvenmiyorsanız kapatalım" dedi. Ben de, kendisinin polis olup olmadığına nasıl emin olabileceğimi sordum. O da, numarasını gizlemediğini ve durumun ciddi olduğunu iddia etti. Hemen gidip bir şifre almamı, bu esnada telefonu da kapatmamamı istedi.

Ben tabii ki oyuna gelmedim.
    Emin olmak için Turkcell müşteri hizmetlerini aradım ve bunun bir dolandırıcılık olduğunu söylediler. Benim hesabımda da öyle bir borç gözükmüyormuş.

Emniyet'te bilişim suçları ile uğraşan bir tanıdığımı aradım, bir dolandırıcılık olduğunu söylediler. Telefon numaralarını da kısa bir süre kullanıp atıyorlarmış. Zaten emniyet de bu tür olayları takip ediyormuş.

Bu tür akıllılar, hepimizi dolandırmak için yeni yöntemler geliştireceklerdir.

Dikkatli olmakta fayda var.

copy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Hacı sende babam emniyet müdürü vereyim sen onunla konuş diyecektin :))

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilower
    ilower's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:
    -----------------------------
    hahahhaah aynen

Akıllı yatırımcı gerçekçidir. Kötümserlerden alır, iyimserlere satar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    Aynı durum benim de başıma geldi.Adam baktı ki ben hukuktan anlayan birisiyim.Kafası karıştı.Berbat bir denemeydi.Adama acıdım yani.Kendisi hakkında yasal işlem başlatmayı düşündüm.Ancak bunun için zamanım yok.Eğer işlem başlatmış olsam cezasını bulurdu.NOT:Size Savcılık kanalıyla gelmeyen, resmi yolar ile size ulaşmayan bu tür girişimler yasal değildir.Eğer bir suç işlemişseniz Savcılık evraklarını isteyin.Eğer karşınızdaki kişi bu tür evraklar getiremez ve sözlü olarak size ulaşırsa suçlu olacaktır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

mr66tr bunu yazdı:
    Aynı durum benim de başıma geldi.Adam baktı ki ben hukuktan anlayan birisiyim.Kafası karıştı.Berbat bir denemeydi.Adama acıdım yani.Kendisi hakkında yasal işlem başlatmayı düşündüm.Ancak bunun için zamanım yok.Eğer işlem başlatmış olsam cezasını bulurdu.NOT:Size Savcılık kanalıyla gelmeyen, resmi yolar ile size ulaşmayan bu tür girişimler yasal değildir.Eğer bir suç işlemişseniz Savcılık evraklarını isteyin.Eğer karşınızdaki kişi bu tür evraklar getiremez ve sözlü olarak size ulaşırsa suçlu olacaktır.

o zaman spyrex kendisini arayan madem numarsını gizlememiş geri arasın , bak konuşmalarımızı kaydettim bana 1000 konötr göndermezsen seni savcılığa şikayet edecem desin :)))

Ava giden avlanır  hesabı :))

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

bana yapsınlar öle dicem :-) 

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FeRoCi
    FeRoCi's avatar
    Erkek

student bunu yazdı:

mr66tr bunu yazdı:

o zaman spyrex kendisini arayan madem numarsını gizlememiş geri arasın , bak konuşmalarımızı kaydettim bana 1000 konötr göndermezsen seni savcılığa şikayet edecem desin :)))

Ava giden avlanır  hesabı :))

mantıklı.. 

düşünüyorum oysa aklım var; aklım var oysa düşünmem gerek; düşünmem gerekse düşünülmesi gereken şeyler var; bazı var olan şeyleri düşünürsem zamanımı düşnmeye harcarım;harcanılan bi zaman varsa kıymeti bilinmeli; kıymeti bilinmeyen zaman tek canı kalmış süpermario ya benzer; süper marionun mantarı şirinlerin evine benzer; şirinlerin evinde bi kaltak var şirine o şirineyi bütün şirinler s*kmek ister... şirinler çok şey isterde ben hala neyi düşünüyorum anlamadım !!!!!...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    Zaten o numarayı yiyicek adama şaşarım ben:) bence sakın sen bana yolla deme haklıyken haksız duruma düşersin aman ha :)

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Bizim burda senin aynen tarif ettiğin senaryoyla adamı dolandırdılar.2 milyarlık kontör vermiş adam.

Vadafone ve Turkcell

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

DJ_Alper bunu yazdı:

ahahhahaha zekaya bak :D 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Bana da biraz farklısını yapmaya çalıştılardı

http://w3.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=71190

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
Toplam Hit: 2159 Toplam Mesaj: 11