Ceyranda Kalmak?
-
Hepiniz anne babadan duymuşsunuzdur. Bu olay doğru mudur hasta olur muyuz? Bilimsel bir açıklaması var mıdır bunun :D Evdekiler için tez hazırlayıp sunucam bıktım çenelerinden hava sıcak amk ne yapıyım :S
Bilen müritler varsa açıklasın :) Var mı doktor mürit aramızda?
-
Hacım olaydan hareketle ceyranda kalmak deyimini şöyle açabilirim;
rüzgarda kalınca kaslar kitlenmeye başlıyor, yani kaslarda bir tutulma falan oluyor işte.
O sebeple de ağrı yapıyor boyun omuz sırt...
-
hasta olunduğu doğruda bilimsel açıklamasını yapamam. hava akımı falan :D
-
o kadar ana baba dede nine söylüyorsa bir bildikleri vardır tecrübedir..
-
karsilikli yada Caprazlame pencere benzeri araçlar açık ise Ceyranda kalırsın yani hava akımında buda Vucudunda Terli Bolgelerin Varsa Zarari olur sana. Bence büyüklerinin lafini dinle sonra Belim tutuldu,boynum tutuldu diye dolaşırsın ortalarda.
-
En fenası klima ceryanı :D. Arkadaş klima altında yatmış sabah odayı bi açtık sarkıtlar oluşmuş resmen :D. Boynunu kıpırdatamadı günde 1 tnae toplamda 6 tane iğne vurdular boynundan. Annen bişey diyosa yapacaksın arkadaş.
-
brainiac da böyle bi deney yapmışlardı.Adamı duşa falan sokup rüzgar vermişlerdi,terli terli su içirmişlerdi.Ama bi bok olmamıştı.
-
üstümde bi tek boxer var. evin bütün camları kapıları açık sürekli rüzgardayım bişey olduğu yok tabi ben başkayım kurşun falanda işlemiyo bana
-
annen boş otobüste ayakta git dese uyacaksın, bir bildiği vardır kesin
-
evet hocam var öyle bişey ama alışmışlık meselesi...
nice tanıdığım var özellikle esen, hava akımı olan yerlere otururlar hiç bişi olmaz,
bazılarının da rüzgarda kalıcam hasta olucam diye ödü kopar :D
-
gençken pek birşey olmaz 30u geçince kas tutulması veya grip/sinüzit gibi zararları var. Konunun özü hava sirkülasyonunda sıcak ve soğuk havanın hızla hareket etmesiyle vücudun buna uyum sağlayamaması.