folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Ceza Kanunu Hakkında Bilgisi Olanlar Bi Baksın...



Ceza Kanunu Hakkında Bilgisi Olanlar Bi Baksın...

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2010
    Erkek

    havalı tabanca almayı düsünüyorum,ruhsat fln gerekmiyomuş.. bi kavgada adamın ayağına fln sıksam yada korkutmak amaçlı çıkarsam bunun cezası varmıdır??? yada biber gazı sıksam onun cezası varmıdır?? simdi bu adam birinden korkmuş fln demeğin sadece bilgi almak amaçlı açtım konuyu :D


    biz sarımsak tarlasından vazgeçmeyiz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    hocam dediğine kesin bir cevap verebilen çıkabileceğini sanmıyorum ancak somut olaya göre ceza almayabilirsin,özellikle biber gazında.

    MEŞRU SAVUNMA VE ZORUNLULUK HÂLİ 
     
    Madde 25 - (1) Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.

    SINIRIN AŞILMASI 
     
    Madde 27 - (1) Ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlerde sınırın kast olmaksızın aşılması hâlinde, fiil taksirle işlendiğinde de cezalandırılıyorsa, taksirli suç için kanunda yazılı cezanın altıda birinden üçte birine kadarı indirilerek hükmolunur.

    (2) Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez.


    Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    hoca havalı tabancayı taşımak için ruhsat gerekmiyor ancak ciddi anlamda zarar veriyor bunu bil. biber gazı ya da havalı tabancayı savunma amaçlı kullanırsan bişi yok ancak özellikle havalı tabancayı birine çekip tehtid edersen normal tabanca gibi muamele görüyor haberin olsun.


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    paradox
    paradox's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2008
    Erkek

    dostum, yeni ceza kanununa göre bırak havalı tüfeği, yeri geldiğinde taş bile tabanca muamelesi görüyor. somut olaya göre, dediği gibi... artık ateşli silah ateşsiz silah diye ayırmıyorlar hepsi aynı kefede, birini vurduysan yada tehdit ettiysen... içici, satıcı mevzusu kapandığı gibi....

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    O havalı tabancayı belinden çıkarıp adama tutar çekersin, adamda belinden ruhsatlı hakiki 9mm'i çıkarıp beynini patlatır ondan sonra sen bok yoluna gidersin adam ceza bile almaz nefsi müdafadan.

    Taşıma kutusunda içi boş şekilde yanında taşıyabilirsin. Havalı, kurusıkı'yı. Polisten polise görede muamele görürsün. Açık bi yasa çünkü bu, iki ucu boklu deynek hesabı =) Yukardaki uyarımı dikkate al ama ,) Korkutma amacı ile havaya bile sıkamazsın, halkı galyana getirmek huzuru kaçırmaktan vs ile caza alırsın.


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
Toplam Hit: 1341 Toplam Mesaj: 5