Çift İşletim Sistemi Kurmak
-
Bizim bir arkadaşın Labtop orjinalde Vista.Okuduğu bölümden dolayı yüklemesi gereken programı kurmak için Xp yükledik ama Xp için bazı driverları bulamadık.Bu yüzden bende çitf işletim sistemi kurayım diyorum.İnternette biraz baktım. İlk XP sorna Vista yükleyin diyorlar ama ben daha önce bunu denemiştim ve olmamıştı Xp yi c ye kurdum, wistayı D ye vista kurduktan sonra Xp yi hiç görmemişti.Programla oluyor diyorlar ama buda PC yi yavaşlatır diye korkuyorum yada zamanla işletim sistemleri zarar görürdiye. Bu şekilde çift işletim sistemi kulanan varmı aranızda bir yardımcı olursa çok sevinirim.
-
kardeş vistayı hiç elleme d ye kur xp yi geç
driverları da laptopun markasına göre internetten bulursun
-
bilgisayara cift isletim sistemi kuracaksaniz. .. once xp yi kurunuz daha sonra vistayi .. eger bunun tam tersini yaparsaniz.. makina sadece xp yi acacaktir.. dedigim gibi yapiniz.. performans kayibi cok fazla olmaz .. . sadece diskde yer kaplar ... ama size tavsiyem boyle yapacaginiza windows vista uzerin Vmware yazilimini kurarak islemlerinizi sanal xp bilgisayarda halletmeniz
-
Hocam sorunda orada Driver ları bulamıyorum 1 hafta aradım kendi sitesinde bile yok .PC de Xp olmak zorunda Ses ve ethernet driverlarını bulamıyorum Xp için olanları yani .Bu yüzden böyle birşey yapmak istiyorum.Xp de programı açıp geri kaln işlemler Vistadan olacak
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
bilgisayara cift isletim sistemi kuracaksaniz. .. once xp yi kurunuz daha sonra vistayi .. eger bunun tam tersini yaparsaniz.. makina sadece xp yi acacaktir.. dedigim gibi yapiniz.. performans kayibi cok fazla olmaz .. . sadece diskde yer kaplar ... ama size tavsiyem boyle yapacaginiza windows vista uzerin Vmware yazilimini kurarak islemlerinizi sanal xp bilgisayarda halletmeniz
-----------------------------Peki Vmware kurarak Yaparsam herhangi bir sorun yaşarmıyım? Çünki ödev yapıyor sürekli programda 3-5 gün soran Xp açılmaz içindeki dosyalar bozulursa sene sonu tezi güme gider.
-
Ben hem laptopumda hem masaüstümde vista ile xpyi kuruyorum sende ne gibi sorun oluyor genişçe yazabilirsen belki sorununa çare olabilirim.
http://www.xp-drivers.org/
yukarıdaki sitede çözüm bulabilirsin ya da ;
http://www.pcnet.com.tr/forum/windows-vista/201246-xp-yi-yukledikten-sonra-olusacak-driver-sorunun-cozumleme.html
bu adresteki anlatılanı denersen bir şekilde sorunun hallolacaktır.
-
chelishky bunu yazdı:
-----------------------------Ben hem laptopumda hem masaüstümde vista ile xpyi kuruyorum sende ne gibi sorun oluyor genişçe yazabilirsen belki sorununa çare olabilirim.
http://www.xp-drivers.org/
yukarıdaki sitede çözüm bulabilirsin ya da ;
http://www.pcnet.com.tr/forum/windows-vista/201246-xp-yi-yukledikten-sonra-olusacak-driver-sorunun-cozumleme.html
bu adresteki anlatılanı denersen bir şekilde sorunun hallolacaktır.
-----------------------------Hocam daha önce denemiştim Xp nin üstüne Vista kurunca Xp yi görmüyor direk Vista açılıyordu SP1 le felan düzelttilerse bilemiyorum.Ve driver olayını hiç bir şekilde halledemedim Driver magician kurdum olmadı siteyede baktım yine olmadı daha önce denemiştim. Labtop HP ve böyle birsorunla yanlız bendeğil birçok kişi karşı karşıya kalmış ses ve ethernet driver i yok Makinanın hatta bir sitede tüm Xp driverları diye bir Cd bulmuştum indirdim baktık yine olmadı bende 2 işletim sistemi kurayım diyorum sadece ödev yaparken Xp yi kulanıcak diğer zamnlarda Vista.Benim Düşüncem bir sorun olurmu PC için ne bilim kasma gibi onu soruyordum Martech arkadaşın dediğine göre olmuyormuş bende o şekilde yapıcam PC de zaten Xp var . Üstüne D: ye yani Vista kuracağım olur inş. Hepinize teşekkür ediyorum Yardımlarınızdan dolayı.
-
laptop marka/model verirsen driver bulabilirm belki :/
-
ubuntu kur :W
-
EWELANCHE bunu yazdı:
-----------------------------Hocam daha önce denemiştim Xp nin üstüne Vista kurunca Xp yi görmüyor direk Vista açılıyordu SP1 le felan düzelttilerse bilemiyorum.Ve driver olayını hiç bir şekilde halledemedim Driver magician kurdum olmadı siteyede baktım yine olmadı daha önce denemiştim. Labtop HP ve böyle birsorunla yanlız bendeğil birçok kişi karşı karşıya kalmış ses ve ethernet driver i yok Makinanın hatta bir sitede tüm Xp driverları diye bir Cd bulmuştum indirdim baktık yine olmadı bende 2 işletim sistemi kurayım diyorum sadece ödev yaparken Xp yi kulanıcak diğer zamnlarda Vista.Benim Düşüncem bir sorun olurmu PC için ne bilim kasma gibi onu soruyordum Martech arkadaşın dediğine göre olmuyormuş bende o şekilde yapıcam PC de zaten Xp var . Üstüne D: ye yani Vista kuracağım olur inş. Hepinize teşekkür ediyorum Yardımlarınızdan dolayı.
-----------------------------Kasılma falan olmaz o konuda sıkıntın olmasın.Boot.ini dosyasının çıktısını yazabilirmisin peki.Vistada boot.ini olmayabilr BCDEDIT.exe var sanırım onun yerine
edit: VistaBootPRO diye bir program varmış deneyebilirsin
-
chelishky bunu yazdı:
-----------------------------
EWELANCHE bunu yazdı:
-----------------------------Kasılma falan olmaz o konuda sıkıntın olmasın.Boot.ini dosyasının çıktısını yazabilirmisin peki.Vistada boot.ini olmayabilr BCDEDIT.exe var sanırım onun yerine
edit: VistaBootPRO diye bir program varmış deneyebilirsin
-----------------------------Hocam Makina yanımda değil şuadna arkadaşın ödevi olduğu için getiremiyorumda.Arkadaşlarda nette yok .Fakat yarın bakıp söyleye bilirim.
Edit:He zaten şuanda arkadaşta Xp kurulu Ben üstüne Vista deneyeceğim yarın.Herkeze teşekkür ederim.Buarada Driverları buluna bilirse çok süper olur şahsen. Marka modeli yarın söyleyeyim.Tekrar saolun