folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Çıldırtan Ses Problemi



Çıldırtan Ses Problemi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek

    selamlar herkese.

    şu an çıkan sesten dolayı kafayı yemek üzereyim yaklaşık 2 saat önce başladı problem ama neden kaynaklı bilmiyorum. ethernet problemi vardı pc'de ayarları filan kurcalıyordum bundan mı kaynaklı bilmiyorum.

    şu an hoparlörden sadece uğultu şeklinde ses geliyor. kesinlikle açılan video, müzik sesi filan alınamıyor. arka ve ön jak girişlerini denedim olmadı. headset kulaklık denedim olmadı telefon kulaklığı denedim olmadı. sürekli aynı hışırtı mı diyim uğultu mu diyim o ses geliyor. driver defalarca kaldırıp kurdum. güncelliği kontrol ettim. hatta o kadar sinir oldum ki hızlı bi format attım ama yok ses kesilmiyor. pc'den hışırtı dışında başka ses çıkmıyor. ses düzeyini kısıp/yükseltme ile doğru orantılı artıyor. düzeyi 0 yapınca ses komple kesiliyor. 

    ne yapılabilir neden böyle yapıyor bi fikri olan var mı ?


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hallederi_55
    hallederi_55's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mart/2008
    Erkek

    Çok saçma olabilir ama mikrofon,hoparlör çıkışında filan metal bir şey kalmış olabilir mi? Hani hoparlör çıkışına kabloyu tam takmazsın da cızırdar ya bir bak. Donanımsal sorun gibi anladım senin sorununu yazılımsal değil de o yüzden sağına soluna bak kartlar oturmuş mu diye önerim. Saçma öneriyse kusuruma bakma


    _ICEMAN_
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Tam olarak ne yaparken bozuldu veya ne yaptıktan sonra


    ...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    noname bunu yazdı

    Tam olarak ne yaparken bozuldu veya ne yaptıktan sonra

    hiç bilmiyorum hacı. mına koduğumun pc'sinde ethernet girişi çalışmıyordu 1 hafta önce. ben lan kablosu bozulmuş diyip sallamadım wifi ile takılıyordum bugün yeni lan kablosu taktım baktım yok problem başka.

    ethernet için driver yükliyim dedim 

    the realtek network controller was not found. if deep sleep mode is enabled please plug the cable

    diye hata verdi. ondan sonra bende artık neti araştırmaya başladım biostan lan rom filan kapalıydı açtım ama nafile ethernet girişi bi türlü çalışmadı. bunla ilgili bayağı ayarları kurcaladım yerli yabancı kaynaklarla zaten çözemedim koduğumun problemini. ancak o arada ses vardı pc'de bi anda oldu. bi video izliyordum baktım sürekli uğulduyor makine bende video kaynaklı sanıyorum. neyse kapadım videoyu baktım hala devam ediyor o andan itibarende kesilmedi.

    hani olur yanlış bi driver ayarı yaptım veya sertifika yanlış yükledim diye direk formatı çakayım dedim zaten kıllanmıştım ethernet içinde başka çözümüm kalmamıştı.

    şimdi temiz win 10 kurdum yine ssd'ye ama yok amk ne ses düzeldi ne ethernet düzeldi. kafayı yemek üzereyim sinirden. 

    şöyle radyo frekansı gibi çıkıyor ses aralıksız. 

     

    Kreyzi tarafından 15/May/18 21:03 tarihinde düzenlenmiştir

    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mart/2014
    Erkek

    Büyük ihtimal topraklama ile alakalı olabilir. Kullandığın uzatma kablo dandikse iyisini tak birde öyle dene. 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    hoparlör çalışma mantığı

    elektriksel alan kavramı var hoparlörün çalışma mantığında. bilgisayardan gelen elektrik sinyalleri ile farklı güçte elektriksel alan oluşacak ve "cone vibrates" ile gösterilen yer(türkçesi koni titreşim yapıyor) farklı titreşimler yaparak ses oluşacak. bu sinyalleri bozacak bir manyetik alan ya da elektriksel alan olabilir. android telefonların çoğunda manyetik alan sensörü var. Cpu-z uygulaması ile telefondaki tüm sensörleri ve gösterdiği değerleri görebilirsiniz magnetic field sensor kısmını takip ederek hoparlörün etrafında bi gezdirin derim. yurtta kalıyorum her yer modem dolu her katta 5 er tane var. referans olması açısından söylüyorum odanın tam ortasında manyetik alan 26µT(mikro Tesla) Her zaman kabloda sorun olacak değil belki havadadır sorun :D


    HACKEROKAN!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    GuArDiAn55 bunu yazdı

    hoparlör çalışma mantığı

    elektriksel alan kavramı var, hoparlörün çalışma mantığında. bilgisayardan gelen elektrik sinyalleri ile, farklı güçte elektriksel alan oluşacak ,ve "cone vibrates" ile gösterilen yer(türkçesi koni titreşim yapıyor) , farklı titreşimler yaparak , ses oluşacak . bu, sinyalleri bozacak , bir manyetik alan ya da elektriksel alan ,olabilir.

    android telefonların çoğunda, manyetik alan sensörü var. Cpu-z uygulaması ile, telefondaki tüm sensörleri ve gösterdiği değerleri görebilirsiniz. magnetic field sensor kısmını takip ederek, hoparlörün etrafında, bi gezdirin derim.

    yurtta kalıyorum. her yer modem, dolu. her katta 5 er tane var.

    referans olması açısından söylüyorum; odanın tam ortasında, manyetik alan 26µT(mikro Tesla) .Her zaman kabloda,sorun olacak değil; belki de havadadır sorun :D




    Ufak birkaç dokunuş. ^^D )

    *#0*# kodu, arama yaptığınız ekrandan girerek, sensör`ler kısmından ulaşabilirsiniz .

    Adelle, hello.
    Anne-Marie, Friend .


    Bu arada: PSİ ile BAR diye, niye 2 farklı basınç BİRİMİ üretmişler. Lastiklere hava basarken gördüm. ^^D)

    Amy Shark ^^D , i say hi. ^^D


    RitmFarbRacourci tarafından 16/May/18 14:39 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    bana topraklama sorunu gibi geldi. ya evdeki cihazlardan birisi toprak hattına deli gibi faz veriyor ya da hiç toprağın olmadığı için sıkıntı yaşıyorsun. hoparlörler dahili değil galiba? 


    Çok sıkılıyom
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    ya da masaüstüyse çıplak bi kablo falan değip şase yaptırıyordur? 


    Çok sıkılıyom
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

    bana topraklama sorunu gibi geldi. ya evdeki cihazlardan birisi toprak hattına deli gibi faz veriyor ya da hiç toprağın olmadığı için sıkıntı yaşıyorsun. hoparlörler dahili değil galiba? 

    masaüstü hocam. kasayı bugün komple inceledim sağa yola çarpan kablo yok. evde yükseltici var ama şu an kadame 1'de ve 200 geliyor elektrik. üçlü prizi bugün değişip tekrar deniyeceğim. olmadı odadan değilde kolidorun prizinden elektrik çekmeyi deneyeceğim. ancak 2 aydır bu evdeyim ve 2 ay içinde bir değişim farklılık yapmadım evde. aynı elektronik cihazlar aynı yerlerde sabit çalışıyor.

    dün gece kulaklık ile jak girişinde oynarken belirli bi oranda jakı içerden çıkarınca ses geldi kulaklığa tabi hışırtılı ses yine tam temiz ses değildi. 

    en son anakart problemli diye karar verdik ama bilemiyorum. hem ethernet görmüyor hem ses böyle çortladı. anakart miadını doldurdu gibi geliyor ama yenisini aldıktan sonra problemler devam ederse o zaman üzer işte ^^


    Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.