Çökertmeden Çıktımda Halilim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

can sıkıntısı işte :D biliyosunuzdur konservatuvar okuyorum kompozisyon ve orkestra şefliği arada yazdıklarımı burda paylaşıyorum gece sıkıldım piyano ve klarnet için aranje edip çeşitleme yaptım buyurunuz :)

https://soundcloud.com/arkin-fescio-lu/arkin-fescioglu-cokertme-d

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

bayılıyorum şu piyanoyu çalanlara ya, imrenerek bakıyorum.
    Ellerine sağlık, takip ediyorum bol bol kaydet de yükle :)

KotomineKirei tarafından 13/Eki/14 00:51 tarihinde düzenlenmiştir

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı

can sıkıntısı işte :D biliyosunuzdur konservatuvar okuyorum kompozisyon ve orkestra şefliği arada yazdıklarımı burda paylaşıyorum gece sıkıldım piyano ve klarnet için aranje edip çeşitleme yaptım buyurunuz :)

bende biraz var müzisyenlik te piyano geçişlerini beğenmedim ve hızlı olmamış mı gırıs kısmı ?

edit:1.05 gıbı boka sardım kapadım hocam :D hersey yerınde guzel karıstırma bu kadar cok . dogubatı sentezı yapacagım dıye onune gelen parcayı covera cevıren ergen bebesı modlarına gırme allah askına .  

hipokondriyak tarafından 13/Eki/14 00:55 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    arkinfes bunu yazdı

bende biraz var müzisyenlik te piyano geçişlerini beğenmedim ve hızlı olmamış mı gırıs kısmı ?

edit:1.05 gıbı boka sardım kapadım hocam :D hersey yerınde guzel karıstırma bu kadar cok . dogubatı sentezı yapacagım dıye onune gelen parcayı covera cevıren ergen bebesı modlarına gırme allah askına .  

Hocam anlamaman gayet dogal cunk atonel bir calisma yane akademik bir calisma bu tur

eserlere yur disinda tapiyorlar anlamadigim taraf bizim halla dinletemiyoruz sebebi ise kulaklari alisil degil yani bu tınıyı anlamak icin cok iyi kulal armoni bilgin olmasi lazim :) ayrica ergenler gibi demissinde bu tetrakord ve modlari kullanip turk muzigi sentezi yapan okulumda tonlarca profesor var hocam cidden ugrasiyoruz halka muzigin profesyonel kismini sevdirmeye atonalden anlasinlar etsinler diye mesela suan ben bekliyorum domaninat 9 lular ayri bir tat vermis desin biri cidden yanlis anlamayin cok uzuluyorum turkiye haric her ulke anliyo atonal muZikten artik bilinclenmemiz lazim :)

arkinfes tarafından 13/Eki/14 01:41 tarihinde düzenlenmiştir

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

https://soundcloud.com/arkin-fescio-lu/

Burdan yazdigim diger bazi parcara ulasabilirsiniz ozellikle bölum birincisi olmami saglayan eser piano duet flute no 3 onu dinlerseniz sevinirim abiler ablalar :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Erkek

bundan peder beye güzel telefon melodisi olur :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    arkinfes bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    arkinfes bunu yazdı

Hocam anlamaman gayet dogal cunk atonel bir calisma yane akademik bir calisma bu tur

eserlere yur disinda tapiyorlar anlamadigim taraf bizim halla dinletemiyoruz sebebi ise kulaklari alisil degil yani bu tınıyı anlamak icin cok iyi kulal armoni bilgin olmasi lazim :) ayrica ergenler gibi demissinde bu tetrakord ve modlari kullanip turk muzigi sentezi yapan okulumda tonlarca profesor var hocam cidden ugrasiyoruz halka muzigin profesyonel kismini sevdirmeye atonalden anlasinlar etsinler diye mesela suan ben bekliyorum domaninat 9 lular ayri bir tat vermis desin biri cidden yanlis anlamayin cok uzuluyorum turkiye haric her ulke anliyo atonal muZikten artik bilinclenmemiz lazim :)

ne alakası var  ben yıllardır enstruman calarım. baroktan modern doneme sevdıgım parcalar var. ben termınolojısını bılmem . bana tekrakord dersen atonal dersen bende caudel derım .Istedıgın kadar calıs hocaların calıssın .Kulaga hos gelıyor mu ? bence gelmıyor . Herkesın zevk meselesı .ben çalışırkan vivaldi chopen mozart bethoven  dinlerim ama bu .Herseyı karıstırınca guzel olacak dıye bır kavram.

Bunlar nasıl bılıyormusun ? okulda aldıgın bılgılerı gercek hayatta uygulamayıp sınav ıcın ogrenırsın ve unutursun ya bence bu calısmada hocaların gozunde ıyı olabılır ama sokakta dınletırsen bu ne amk der ınsanlar. Sen kendın bılınclen de ınsanlar eksık kalsın. 

Turkıye harıc konusuna gelınce de turkiyenin müzik kültürü farklı ki insanlarıın begenılerını nasıl degıstırebılırsın. Bende çogu 20lı yaslarında konservatuara gıdıp hayatı yalnızca sol anahtarından gorenlere cok uzuluyorum yanlıs anlama ama cogunlugu mal oluyor. 

Türkiye demıssın tekrardan maddı durumu ıyı olan ınsanlar bıle operaya ya da klasık muzık dınletısıne gıtmıyor kı ? Ben ızmırlıyım bak batının en ılerısı bır kere gıttım hayatımda bır muzıkale.Bu bılınclenme degıl ki her insanın sevdıklerı ayrıdır. Turk halk muzıgının hepsını mı sevıyoruz hayır zılyon tane cop parca var . 

Ben mesela profesyonel olarak yemek yapıyorum. Ben ınsanların genel olarak cok guzel demelerını beklıyorum. Tutup ta ıcerısınde kullandıgım sinameki ve limonotunun uyumu cok guzel olmus demelerını bekleyemem ki . Bu derece bılıyorlarsa zaten elestırılerı yapıcı degıl yıkıcı olucaktır. Yaptıgın bır eserın detaylarına laf edılmesını ınsanların hosuna gıtmez. 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

parmaklarına sağlık hocam.

bizim coğrafyanın insanını fazla ciddiye alma. sanattan ve estetikten anlamayız biz.

klasik müzikten hiç anlamasam da için kod yazarken chopin açıtığım oluyo. daha iyi odaklanıyorum.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

bizim müzik kültürümüz de atonalın kısası makul hocam fazla uzamaz düşük notalardan son yüsek cübüşlü yere geçiş bu kadar da uzun ve anlamsız olmamalı bence ,

yani  müziği unutturuyo adama kafa gidiyo başka yerlere :) tamam güzel bağlıyon kontrolü kaybetmiyon da dediğim gibi müzik ruhunu kaybediyo hacı ,

bu konu da adına üzüldüğün halktan biri olarak düşüncemi belirttim yani bizdeki kafa bu mantalite bu değişmez :) (bu arada yetenek var )

..Morali hep bozuk olan insan..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı
    arkinfes bunu yazdı
    hipokondriyak bunu yazdı
    arkinfes bunu yazdı

ne alakası var  ben yıllardır enstruman calarım. baroktan modern doneme sevdıgım parcalar var. ben termınolojısını bılmem . bana tekrakord dersen atonal dersen bende caudel derım .Istedıgın kadar calıs hocaların calıssın .Kulaga hos gelıyor mu ? bence gelmıyor . Herkesın zevk meselesı .ben çalışırkan vivaldi chopen mozart bethoven  dinlerim ama bu .Herseyı karıstırınca guzel olacak dıye bır kavram.

Bunlar nasıl bılıyormusun ? okulda aldıgın bılgılerı gercek hayatta uygulamayıp sınav ıcın ogrenırsın ve unutursun ya bence bu calısmada hocaların gozunde ıyı olabılır ama sokakta dınletırsen bu ne amk der ınsanlar. Sen kendın bılınclen de ınsanlar eksık kalsın. 

Turkıye harıc konusuna gelınce de turkiyenin müzik kültürü farklı ki insanlarıın begenılerını nasıl degıstırebılırsın. Bende çogu 20lı yaslarında konservatuara gıdıp hayatı yalnızca sol anahtarından gorenlere cok uzuluyorum yanlıs anlama ama cogunlugu mal oluyor. 

Türkiye demıssın tekrardan maddı durumu ıyı olan ınsanlar bıle operaya ya da klasık muzık dınletısıne gıtmıyor kı ? Ben ızmırlıyım bak batının en ılerısı bır kere gıttım hayatımda bır muzıkale.Bu bılınclenme degıl ki her insanın sevdıklerı ayrıdır. Turk halk muzıgının hepsını mı sevıyoruz hayır zılyon tane cop parca var . 

Ben mesela profesyonel olarak yemek yapıyorum. Ben ınsanların genel olarak cok guzel demelerını beklıyorum. Tutup ta ıcerısınde kullandıgım sinameki ve limonotunun uyumu cok guzel olmus demelerını bekleyemem ki . Bu derece bılıyorlarsa zaten elestırılerı yapıcı degıl yıkıcı olucaktır. Yaptıgın bır eserın detaylarına laf edılmesını ınsanların hosuna gıtmez. 

Simdi su var sadece sol anahtari demissin hocam olay su kompozisyon seflik okuyosan tum anahtarlari okursun 4 sesli dikte yazarsin ...  amac tum ulkelerdeki gibi turkiyeninde bilinclenmesi bir muddet sonra o dinliedigin atonal muzik sana uyumlu geliyo sen tutupta asla uyumsuz diyemezsin tamiyle uyumlu a

hep tonal dinlediginden sana kotu geliyor . He bir konservatuvar okumak vardir bide birinci okumak vardir diger atonal olmayan eserlerimde var linki paylastim :) atonal konusu burda tartisilamaz asla okadar derin konuki is muzigi asiyo bi yerden sonra :) he ben surekli atonal yazmam yarismaya katilcagin zaman atonal:) bu arada sunuda belirteyim calisirken scarlatti dinle veya liszt :) konsere gitme konusu ise cuma gunu gulsin onay geldi ben izmir senfoninin provasindaydim gerci ama prova yaptiktan sonra alsam salonda bos yer yoktu simdi dersen ki normal halkik dinledigi muzigimi bestelemek daha zor yoksa bir klasik muzik bestelemekmi :) 10 yildir klasik muzik besteliyorim 15 yildir piyano caliyorum tecrubeme gore klasik muzik bestelemek daha zor ve cok iyi kulak gerektiriyo en uzucu nokta bu yaziyoruz ama sadece prof ve akademisyenler dinliyor isterse o besten 1.lik odulu alsin ... eski donemlere bak turkiye bile klasik muzik dilermis her 10 insandan 9 u nota bilirmis ha bana

sirf fa ve sol anahtari okuyan zaten nota okuyorum

demesin 3.cizgi be 4.cizgi do anahtari e daha nicelerini bilmen lazim ki eski donem normal halk bile biliyomus bunlari :) biraz teknolojiden kaynaklo gecen sene erasmusa gitigimde klasil muzik konserine cizmeli

balikcinim geldigini gordum Sen dusum artik bu arafa yazamiyom teldeyim :) yukarda paylastim link diger normal eserlerimide dinleyebilirsin ses kalitesi cok kotu cnk normalde sirf kagit kalem ile oturup yaziyoruz sora pcye geciriyorum :) bi kac haftayada ilk senfonimi paylasicam yurtdisinda calinip kayda alinicak daha canli seslerle dinlersiniz onuda :) bu arada duzelteyim chopen degil hocam chopin :) 

arkinfes tarafından 13/Eki/14 02:44 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    piiiranha9242 bunu yazdı

bizim müzik kültürümüz de atonalın kısası makul hocam fazla uzamaz düşük notalardan son yüsek cübüşlü yere geçiş bu kadar da uzun ve anlamsız olmamalı bence ,

yani  müziği unutturuyo adama kafa gidiyo başka yerlere :) tamam güzel bağlıyon kontrolü kaybetmiyon da dediğim gibi müzik ruhunu kaybediyo hacı ,

bu konu da adına üzüldüğün halktan biri olarak düşüncemi belirttim yani bizdeki kafa bu mantalite bu değişmez :) (bu arada yetenek var )

Heh iste boyle yorum yapin canimi yiiiin :D hocam iste bu konuda

katiliyorum orda hata yaptigimi reddetmem daha 2.sinif ogrencisiyim atonal muzik yazmayi ogrenmedik

ben ic gudusel denedim normalde diger yazdiklarim tonal hep :) siz atonal duymamissiniz erasmusdayken bir konsere gittim 90 dakika ara vermeden atonalin en ust duzeyi dinledik olabllcek en tiz notalar kullanilmis :d yano bi sure sonra bu tur muziklere felsefik yaklasmayi ogreniyirsunuz :) bu arafa yetenek var demissin yetenek olmasa

nasil kazanayim hemde kompozisyon bolumunu en zor kazanilan bolum okadar zor kulak

sinavi varki bir dikteler yaziyosun dikte dedigim piyanoya arkan donuk sana melodi caliyo onu kagida yaziyon ki bunun 4 seslisini dusun :) bide yetenek olmasa 1.ci olamazdim :)

arkinfes tarafından 13/Eki/14 02:40 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 1143 Toplam Mesaj: 11