Çöl Sineği (Kısa Bir Yazı)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek

    Çöl Sineği

    Gün boyunca yatağımdan sonra en çok zaman geçirdiğim yer araba koltuğum olmalı. Günde ortalama 8-10 kez park etmeyle ve 40-50 kez kırmızı ışıkta beklemeyle vücudumun formunu koruyorum. Şehir içindeki yolculuklarım sırasında çoğu zaman sıkıntıdan şarkı söylerim ve hatta bu anların ses kayıtlarını aldığım da olur. Geçtiğimiz hafta ön camımın şoför mahalline bakan güneybatı köşesinde ilk bakışta fark edilmeyecek küçüklükte bir sinek gördüm. Önce onu üfleyerek ve elimle, menopoza uzun süre önce girmiş saygıdeğer altın günü teyzelerinin sadık ekipmanı olan ; "yelpaze" hareketini taklit etmek suretiyle onu kamp kurduğu yerden uzaklaştırmaya çalıştım ama denemelerimde bir tepki alamadım. Yaptığım pek anlamlı değildi. Küçük yaşam alanlarımızı kontrol altında tuttuğumuzu ispatlamaktan hoşnut oluyoruz ama bunu itiraf edemiyoruz.

    Yeni haftanın ilk gününde rutinime geri döndüm ve emniyet kemerinin tatlı kilitleniş sesiyle birlikte arabanın ön camında bellediği yeri bırakmayan kara sineği algıladım. Bu kez onu görmesi zor değildi çünkü boyutları önceki karşılaşmamızın üzerine yaklaşık 2 misline ulaşmıştı. İzmir'in güneş altında termometre şaşırtan sıcağında, arabamda hayatta kalan bu canlının besin kaynağının ne olduğunu düşündüm uzunca süre. Yolculuğumu bitirip hedefime ulaştığımda araçta ufak çapta bir arama yaptım ve açık tuzlu bisküvi paketini arka paspasın üzerinde buldum. Kendi ebatına göre sınırsız sayılabilecek bir kaynağı tüketmenin umarsızlığı onu erken geliştirmiş olmalıydı. Ancak aklıma hala yatmıyordu çünkü "su" olmadan ne kadar süre dayanabilirdi ki? Yol boyunca "tuzlu bir bisküvinin içindeki suyu özümseyebilir mi ?"diye düşündüm. Bilimsel tahayüllerimin sığ ve yetersiz olması içimi kahrediyordu. Otoyolda önüm bazen açık oluyordu bazen de önüme bir araç çıktığı için şerit değiştiriyordum ancak tüm bunları refleksif olarak yapmaktaydım ve o an asıl bisküvi türevindeki yiyeceklerin moleküler yapısını ve ardından hücrelerinin türünü kestirmeye çalışıyordum. Şüphesiz ki organik bir bileşikti; karbon ve hidrojen açısından zengin olmalıydı. Arabanın sıcak olmasının da sineğim için avantaj olduğunu fark ettim. Çünkü sinekler soğukkanlı canlılardı ve minik-hafif bedenleri soğuk ortamda hızla ısı kaybediyordu. Bu yüzden bizim yarım saatte yahni adayı olacağımız aracın içinde günlerdir keyif çatmaktaydı.

    Deliriyordum ve bunun tek sorumlusu saplantılı zincirleme düşüncelerimdi. Bunları durdurmanın yolunu zaman zaman bulabiliyorum. Dikkatimi kendisine yönlendirecek ve renksiz olduğunu düşündüğüm hayatımı değiştirecek bir sevgili mi,yoksa aşırı yoğun iş temposu mu?

    - Hoş geldiniz, menüyü bırakayım mı?

    * "Tuborg Gold!". Bardak kullanmıyorum.

     

    DİPNOT: Beğendiniz mi? Yorumlarınızı merak ettim. 

    DİPNOT2: Yazı bana ait değil ama bu gibi yazıları 5-10 dk. içinde yazabilen ve bu konuda yetenekli gördüğüm bir arkadaşa ait. İstese bir oturuşta böyle küçük hikayelerden oluşan bir kitapçık yazabilir gibi geliyor. Yorumları ona ileteceğim.

    RockZs tarafından 13/Eki/16 12:52 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2003
    Erkek

    Kısa bir yazı deme buna, anlatı/anı türünde bir yazı kendisi.
    Virgül kullan hocam. Samimiyim bak kullan virgülü, güzel bir noktalama işaretidir.
    Etkileyici giriş, vurucu bir son. İhtiyaçlar bunlar, arada söylediklerinin hiç bir önemi yok.
    Fakat virgül kullan.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    iSo bunu yazdı

    Kısa bir yazı deme buna, anlatı/anı türünde bir yazı kendisi.
    Virgül kullan hocam. Samimiyim bak kullan virgülü, güzel bir noktalama işaretidir.
    Etkileyici giriş, vurucu bir son. İhtiyaçlar bunlar, arada söylediklerinin hiç bir önemi yok.
    Fakat virgül kullan.

    Değerli yorumun için teşekkürler hocam.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek

    Yazılan hiçbirşey kötü değildir de. 

    Boş olmus bence yani şöyle demek istiyorum hani moleküler  yapı filan bu ile ilgili bir kitapda ya da yazıda evet ama iş temposu ile bu ne bileyim 

    Ama ellerine sağlık :) 

Toplam Hit: 1035 Toplam Mesaj: 4
edebiyat