folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Connecticut Eyaleti Senato Binasına Türk Bayrağı Çekildi



Connecticut Eyaleti Senato Binasına Türk Bayrağı Çekildi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TRTC34
    TRTC34's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Nisan/2007
    Erkek
    Connecticut eyaleti senato binasına Türk bayrağı çekildi. Connecticut eyaletinin başkenti Hardford'da düzenlenen resmi bir törenle göndere çekilen Türk bayrağı 10 gün süre ile Connecticut senato binasında dalgalanacak.

     

    Güney England Türk-Amerikan Derneği (SNETACA), Connecticut Senato binası içinde Cumhuriyet'in 84. yıldönümü nedeni ile düzenlenen törende, derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Bob Mckay açılış konuşması yaptı. SNETACA Başkanı Leyla Yetil, Cumhuriyet'in önemine değinerek, Cumhuriyet'in yıldönümünü, Amerikan Senato binasında kutlamanın önemine dikkat çekti. Törende bir konuşma yapan New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal ve kültürel yönden dünyaya bir model ülke olduğunu, Atatürk'ün devrimleri ile 84 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu söyledi.

    Başkonsolos Samsar, ABD ile ilişkilerin İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra başladığını ve NATO üyesi olmanın dışında Türkiye'nin her alanda Amerika ile dost olduğunu belirterek, terör konusunda, Türkiye'nin ABD'ye tam desteğinin olduğunu ve aynı hassasiyeti ABD'den beklediklerini söyledi. Samsar, Kosova'dan, Afganistan'a kadar her coğrafik bölgede, Türkiye'nin askeri alanda da, ABD'ye destek verdiğini hatırlattı. Törende, Connecticutt Valisi'ni temsilen Cumhuriyetçi Parti Komitesi Sözcüsü Michael Garry de bir konuşma yaptı. Garry konuşmasında, Türkiye ile ABD'nin dostluğunun önemini vurguladı. Törende Hartford Belediye Başkanı'nı temsilen James Boucher, Newington Belediye Başkanı John Salamone, Wolcott Belediye Başkanı Tom Dunn, Dünya İlişkiler Konseyi Başkanı Felicity Harley, Turkish Forum Başkanı Kaya Büyükataman, Dünya Türk Kongresi Başkanı Ata Erim, Azerbaycan Derneği Başkanı Tomris Azeri ve eski milli futbolcu ve Hartford Üniversitesi Dış İlişkiler Sorumlusu Hikmet Aslan birer konuşma yaptılar. Ödül töreninden sonra Senato Binası'nı yasama meclisine bağlayan bölümde Türk sergisinin açılışı yapıldı.

       

    Sayin muritler bende ne bulursam bu gurbet elde sizinle paylasmaya calisiyorum saygila..


    Chicagoan TRTC34
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mesut589
    mesut589's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Temmuz/2002
    Erkek
    amerika cogu kente gondere cekiliyor bayrak 10 gun sereyle mesela burda turk street de de heryer turk bayragı new york ta wall street bowling green park a da cekilmis haberlerde gordum turk  konsolosluklarında resepsiyon verildi
Toplam Hit: 1163 Toplam Mesaj: 2