Core Unlocking

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Şimdi bende Phenom II X2 565 BE işlemci var. Önceden lüzum olmadığından çok kurcalamamıştım. Artık vakti geldiğine karar verip diğer iki çekirdeği açtım. Dört çekirdek şu an alet, Phenom II x4 olarak görüyor zaten. İşlemcinin Windows puanı 6,9'dan 7,4'e çıktı. Core unlock edildiğinde işlemcinin sıcaklık sensörü çalışmadığından kaç derece göremiyorum ama stabil görünüyor şimdilik. Lakin Prime95 falan kasmaya çekiniyorum. Ekstra çekirdekleri açmak işlemcinin ısınmasına yol açar mı, bir bilginiz var mı? Isınsa bile donanımsal bir sıkıntı çıkarma ihtimalinin çok düşük olduğunu biliyorum ama olsun, hiç uğraşacak vaktim yok şu ara.

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

yapılan her işlem işlemcinin ısınmasına yol açar. bu titreşim frekansıyla orantılı.

o işlemci ile stabil 4 ghz leri görüyorlar ama genelde bunlar iyi anakartlarıyla oluyor. işlemci acısından sıkıntı yaratmasa bile anakartına sorun oluşturabilir. IntelBurnTest prime vs. ucundan dene bence anakartından filan sıkıntın yoksa tepe değerine ulaştığında zaten kendini kapatıcaktır ? 

çekirdek açınca cpu daki sıcalık sensörü devre dışı kalmamıştır sanıyorum ? 70 dereceye kadar düşürmez nasıl olsa işlemciyi deneyebilirsin.

stok soğutucun varsa bence ona bi el atabilirsin , düşünürsende akasa venom önerebilirim. 

ekleme : anakart ve diğer donanımlar nedir hocam psu filan

baristbt tarafından 06/Ara/12 18:34 tarihinde düzenlenmiştir

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    benimde hp laptopum var intel i5 4 cekirdek 64 bit 5.9 puan veriyor win daha fazla arttirabilirmiyim??
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Yok hocam sensör devre dışı kalıyor. Bu konuda yapıcak bir şey yok. Valla PSU'yu hatırlamıyorum ne almıştım şu anda açıp bakmaya üşeniyorum ama Anakart MSI 870A-G54, bir prime95 kasayım bakayım biraz.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Hmm 4 çekirdek iken Prime95'te makina kapanıyor bir süre sonra. 4. çekirdeği iptal edip 3 çekirdek açınca yine kapanıyor makina ama biraz daha uzun sürüyor test. Dediğim gibi ekstra çekirdekleri açınca sıcaklık sensörü çalışmıyor. Şu an çift çekirdek yani stok halde Prime95'i çalıştırıyorum, bayadır gidiyor 84 derecede sabitlendi sıcaklık.

Şimdi ekstra çekirdekleri açınca çok ısındığı için mi kapanmış olabilir? Yoksa voltajı arttırsam biraz fayda eder mi? Ayrıca PSU 500 watt imiş, psu yetersiz geliyor olabilir mi? Yoksa şansıma ekstra çekirdekler hatalı mı çıktı?

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

kısa bir amd deneyimi yaşamıştım valla overclock potansiyeli hakkında bi fikrim yok.

çekirdek açma olayı intel üzeridnen hiç rastlamadım. o yüzden çekirdek açınca nasıl bir etki yapıyor ?

işlemci voltajı olabilir chipset voltajından olabilir. hafif hafif iteleyipte deneyebilirsiniz. stockta devam edebilirsiniz :D 

lakin 84 derece çok fazla değil mi ya ? Ondan önce işlemcinin sistemi kapatması gerekmiyor mu ? Chipset sıcaklığı ne durumda bu arada ? 

ekran kartı filan nedir nvidia chipsetli bir ürün mü ? PSU yetmiyor desek ? 

Onlara el atınca ram de oc/voltaj istemesin ? tek işlemciyle alakalı bi durum olmadığı için overclock onlarca sebebi olabilir şuan :/

http://www.leyladansonra.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Sanırsam ısı problemi evet 83 derece stok ayarlarla yüksek. Netekim ekstra çekirdekleri açtıktan sonra cpu sıcaklığını kontrol etmenin yolunu buldum, işlemciye yakın bir anakart sensörü var. 4 çekirdek açıkken Prime95'de 2 dakika içerisinde 97 derece gördü ve zonk kapandı. Halbuki stok fanın 70 derecenin altında tutması gerekiyormuş nette okuduğuma göre. Çıkarıp temizlesem mi acaba?

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Benden başka phenom ii x2 kullanan yok mu yau?

while (1<2)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Bende phenom II x4 965 be var ama daha birşey yapmadım. Çekirdek açma olayını da tam anlayamadım, benim bildiğim black editionlarda çarpan kilidi olmadığından daha etkili overlock yapılabiliyor, core unlock denen olayı ilk sende duydum.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

amd üretim yaparken phenomlardan bazılarında 1 veya 2 çekirdek hasarlı oluyormuş. Onlarda hem üretim boşa gitmesin, hemde piyasada işlemci olsun diye çekirdekleri kilitleyip piyasaya sürüyorlarmış.Bazende sırf piyasadaki talebi karşılamak için sağlam çekirdekleri kitleyip piyasaya sürüyorlarmış. Bende x3 var normalde 4 çekirdekli ama biir galiba hasarlı o yüzden çalışmıyor. Anakartım destekliyor açmayı. Birkaç kere denedim ama mavi ekran aldım. Belki power yetmedi ya da gerçekten hasarlıydı. 

olay bu işte hacılar. Şanslıysanız, çalıştığı halde kilitlenmiş 4 çekirdekli bir phenom II x2 sahibi olabiliyordu insan. :D Benimki daha neden bilmiyorum belki bir ara tekrar denerim ama bozuk gibi sanki. 

95w TDP si var hayvanın(x4) gel de beni sömür :/

Almanya Fatihi
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Bu arada 12v rail'in minimum 13,88 volt görmesi için endişelenmeli miyim? Multimetrem olmadığından doğrulayamıyorum ama.

while (1<2)
Toplam Hit: 1226 Toplam Mesaj: 11