folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Covid-19'Un Ölümcül Olma İhtimalini Azaltmanız İçin Egzersiz Yapın!



Covid-19'Un Ölümcül Olma İhtimalini Azaltmanız İçin Egzersiz Yapın!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    Tüm yazıdan çıkarılması gereken sonuç; Forumda sağlık konuları yasak ama ilaç falan yok bu konuda yasaklık bi durum olduğunu sanmıyorum. sadece sürekli egzersiz yaparsanız covid-19'da %3-%17 arası ölüm sebebini %80 ihtimalle azaltabilirsiniz bunun biraz halk ağzı ile açıklaması var. evet düşük bir oran(sen onu bi de ölenlere sor.) ama hem kilo da verirsiniz. :d egzersiz yapın günde 30 dk. Ve kesinlikle ve kesinlikle egzersiz öncesi ısınma hareketleri yapın. egzersiz sonunda da yavaş tempo ile bitirin birden kesmeyin. temel egzersiz hareketleri önerileri; https://www.youtube.com/watch?v=Zj9VYEOZKb0&list=PLECFC17F02EB47F1E

     

    Çıkarılmaması gereken sonuç; Covid-19'a yakalandım. egzersiz yapayım günde 10 saat. iyileşeyim.

     

     

    Sağlıklı yaşam diye bir sosyal seçmeli derste sunum konusu olarak bana covid-19 ve egzersiz çıktı. Tabi içerik falan yok sadece üst seviye makaleler var. Biyolojiden nefret ederdim ama niyeyse baya akademik makaleleri taradım 2 gündür haz verdi bu konuları araştırmak tıp tuttursaymışım zevk alarak okurmuşum. Sağlık bakanlığının broşürlerini okudum doktor bi arkadaştan da temel bilgileri teyit ettirdim çok güzel sunumumu gerçekleştirdim. Türk sitelerde saçma sapan bilgiler var sağlıkta yine aynı içerik kafası Copy-Paste, Google Translate. Hatta bi türkçe akademik makaleye denk geldim adamlar egzersiz sağlıklıdır bu nedenle egzersiz yaparsanız covid-19 dan korunursunuz diyip egzersiz üstüne yazmış bu ne mallık kardeşim covid-19 ve egzersiz değil ki bu? egzersiz nasıl yapılır makalesi yazmışsın sen. bahsettiğim makale; https://www.researchgate.net/publication/341256617_COVID-19_Hastaligi_ve_Ev_Egzersizlerinin_Onemi Bunları zorla yazdırıyolar ki belli sayıda akademik makalemiz olsun kalite yerlerde yine.  Neyse.

    O kadar araştırmanın sonucunda öğrendiğim bilgileri sizinle de paylaşmak istedim. Bu bilgileri öğrenirken bir kaç doktor ile de bilgileri teyit ettim sağlam araştırma var arkasında 2 gündür buna uğraştım. spor meslek yüksekokulu okusam tez yazardım bu konu hakkında. :D

    Başlayalım; Covid-19 Hastalığın adı. Hastalığa sebep olan virüsün adı ise Sars-Cov-2. birsürü koronavirüsten sadece biri sars-cov-2. neyse burası önemli değil.

    Asıl olay şu;

    Covid-19'da şimdiki bilgilerimize göre akciğerlere yerleşiyor virüs. Covid-19 ölümlerinin %3-%17 arası ards sendromu denilen bir olay sonucunda gerçekleşiyor.Covid-19 ile ne alaka bu sendrom? Akciğerlere virüs giriyor. immün sistemimiz akyuvarları yolluyor tabi hemen. virüs yok edilirken açığa serbest radikaller çıkıyor. serbest radikaller, akciğerinizin yapısını bozuyor ve kandan karbondioksit alıp oksijen verilmesi gerçekleşmeyerek akciğerde hasar sonucu kişi vefat ediyor. bu durumda da ölüm nedeni Covid-19 hastalığına bağlı ards sendromu oluyor.

    şimdi iyi haberlere geliyoruz. EcSOD antioksidanı var. bu antioksidan kanımızda yeteri kadar bulunursa serbest radikallerin verdiği zarar minimize edilmiş oluyor. kaynak; https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCHEARTFAILURE.113.000841 

    farelerde yapılan deneylerde kanındaki EcSOD antioksidanı arttırılmış fareler, normal farelere göre %80 oranında ards sendromu kaynaklı ölümlere direnç göstermiş.

    özetlersek; kanınızdaki EcSOD miktarını yükseltmeniz gerekiyor. Peki bunu nasıl yapacağız? Egzersiz ile. Tabi profesörümüz Zhen Yan bu EcSOD arttırımının covid-19 ' ilaç bulmada işe yarayacağını düşündüğünü söylemiş kim bilir belki de bu sayede ilaç bulunur.(hadi inş)

    yine aynı makalede aerobik egzersizlerin kandaki EcSOD miktarını arttırdığı gözlenmiş.

    aerobik egzersiz ise oksijenli solunum yaptığınız egzersizlere deniyor; koşmak, tempolu yürümek, ip atlamak, mekik çekmek vs. soluklanıyosanız aerobik egzersiz yapmış oluyorsunuz. Günde 30 dk tempolu olarak yapın. 65 yaş üstü kişilerde maalesef çok başka hastalıklar var egzersiz onlar için problem olabilir belini falan incitmesinler kalp rahatsızlıkları vs. ailelerinizi zorlamayın. veya kendinizi çok zorlamayın. Ve kesinlikle ve kesinlikle egzersiz öncesi ısınma hareketleri yapın. egzersiz sonunda da yavaş tempo ile bitirin birden kesmeyin.

    Sağlıklı günler tbt


    HACKEROKAN!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    Sağ ol kral.

    Sigara bırakma üzerine de bir araştırma patlatsan ya

    dipnot: haşin sevişin.

    end tarafından 10/Haz/20 03:47 tarihinde düzenlenmiştir

    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 823 Toplam Mesaj: 2
egzersiz covid-19