C#‘Ta Access İle Bağlanmış Tabloda Güncelleme Silme İşlemi
-
Access ile hazırlayıp bağlantısını kurduğum tabloyu datagrid ile gösterdim bunun üzerinde güncelle ve sil işlemlerini yapamıyorum. Güncelle butonunda "
komut.ExecuteNonQuery();" olan yerde hata veriyor. Sil butonunda ise her defasında "Silme İşlemi Başarısız" olarak yazıyor silmiyor. Yardım edersiniz fazla anlamayıp internetten araştırarak yapmaya çalışıyorum mağlum vize ödevi. Yardımcı olabilcek varsa sevinirim :|
private void update_Click(object sender, EventArgs e) { string sorgu = "update Arsiv set Dosya_No='" + textBox1.Text + "',Esas_No='" + textBox2.Text + "',Ilgili='" + textBox3.Text + "',Referans='" + textBox4.Text + "',Tarih='" + textBox5.Text + "',Birim='" + textBox6.Text + "',Aciklama='" + textBox7.Text + "' where id=" + id + ""; OleDbCommand komut = new OleDbCommand(sorgu, baglan); baglan.Open(); komut.ExecuteNonQuery(); baglan.Close(); OleDbDataAdapter adaptor = new OleDbDataAdapter("Select * from Arsiv", baglan); DataSet ds = new DataSet(); ds.Clear(); adaptor.Fill(ds, "Arsiv"); dataGridView1.DataSource = ds.Tables["Arsiv"]; adaptor.Dispose(); } private void delete_Click(object sender, EventArgs e) { try { string sorgu = "delete from Arsiv where Dosya_No=" + textBox1.Text + ""; OleDbCommand komut = new OleDbCommand(sorgu, baglan); baglan.Open(); komut.ExecuteNonQuery(); baglan.Close(); MessageBox.Show("Silme İşlemi Başarılı", "Başarılı!"); } catch { MessageBox.Show("Silme İşlemi Başarısız", "Hatalı!"); } }
Edit: Birdaha su highlighter özelliğini kullanmıcam kullanamıyorum bi :| -
tam olarak hata nedir hocam
-
Ekle güncelle sil listeyi yenile gibi butonlar var. Ekle yenileme işlemini yaptım çalışıyor. Ama kayıt güncelleme ve kayıt silme işlemlerini yapamıyorum. Güncelle butonunda "komut.ExecuteNonQuery();" olan yerde hata veriyor.
Sil butonunda ise her defasında "Silme İşlemi Başarısız" olarak yazıyor silmiyor her defasında.
Programın ss'ini atıyım yardımcı olur biraz daha anlatmama:
http://picturf.com/i/5IK
-
gördüğüm kadarıyla dosya_no alanı sayısal değil de metin türünden o yüzden delete sorgusunu
stringsorgu ="delete from Arsiv where Dosya_No='"+ textBox1.Text +"'";şu şekil değiştirip dener misin (tek tırnak koydum)
-
catch bloğunda bi hata vardır hocam illaki detayı o lazım
-
unbalanced bunu yazdı
gördüğüm kadarıyla dosya_no alanı sayısal değil de metin türünden o yüzden delete sorgusunu
stringsorgu ="delete from Arsiv where Dosya_No='"+ textBox1.Text +"'";şu şekil değiştirip dener misin (tek tırnak koydum)
sayısal değer hocam orası metin türü değil ki :|
catch bloğunda nasıl hata olabilir ki :\
-
catch (Exception e) { MessageBox.Show("hata Mesajı : "+ e); }
bu şekilde alırmısın hocam mesajı -
Dediğin gibi yaptım hata verdi tamamen hocam olmadı. Şuanki sil butonu kodu bu:
private void delete_Click(object sender, EventArgs e)
{
try
{
string sorgu = "delete from Arsiv where Dosya_No=" + textBox1.Text + "";
OleDbCommand komut = new OleDbCommand(sorgu, baglan);
baglan.Open();
komut.ExecuteNonQuery();
baglan.Close();
MessageBox.Show("Silme İşlemi Başarılı", "Başarılı!");}
catch
{
MessageBox.Show("Silme İşlemi Başarısız" , "Hatalı!");
}olarak yaptım ama çalışmıyor hata nerde anlayamadım.
omery tarafından 01/Nis/13 13:06 tarihinde düzenlenmiştir -
oppssss unbalanced yazdığın şeyi copy/paste ile düzeldi sil butonu sağolasın valla. Peki bu güncelleme için nasıl olması gerek acaba tırnaklardan dolayı olabilir mi update butonuda?
-
teamviewer yolla bakayım hocam .. ilk update mesajında tek tırnak içine yazmışsın o yüzden metin ifadesi dedim
-
Konu unbalanced tarafından çözüldü tekrar sağolun yardımlarınız için.