folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Data Mining Ve Machine Learning İçin Ne Tarz Bir Sistem Gerekli



Data Mining Ve Machine Learning İçin Ne Tarz Bir Sistem Gerekli

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    Big data çalışılabilecek  istatistik, verimadenciliği ve machinelearning gibi alanlarda çalışma yapılacak bir bilgisayar lazım. Ortalama bütçe 8 milyar civarı. Ancak bilgisayar tavsiyesinden ziyade nelere dikkat etmek gerek onu öğrenmek istiyorum.

    Mesela şu intelin yeni çıkan 7. nesil işlemcileri nasıl 6. nesille arasında ciddi bir fark var mı? Mesela düz 7700 mü yoksa 6. nesil 6700HQ gibi birşey mi almalı kısaca işlemci seçerken ana kriterim ne olmalı.

    Oyun bilgisayarı gibi yüksek GPU lu bir bilgisayar toplamak daha mantıklı geliyor ancak workstation daha mı iyi olur bilmiyorum. Eğer iyi ekran kartlı bir bilgisayar almam gerekirse az gb yüksek GPU mu yoksa tersi mi daha iyi olur.

    16gb bellek yeterli olur mu

    Yükseltilebilir bir bilgisayar istiyorum aca çift ekran kartı takabileceğim bir kasa ya masraf yapmak mantıklı mı

    en önemli konu ise 5 10 sene sonra yetmeyince kenara atılmak zorunda kalmasın, ilerde başka sistemlere entegre edip değerlendirilebilir birşeyler istiyorum. yani o yüzden monitörlü kasa kötü bir tercih diyebilirmiyiz? Birde böyle yükseltilebilri bir sistem aradığım için kasada neleredikkat etmem gerek, yani ilerde ram GPU yada ssd eklemek istediğimde aa tüh demem için asıl nelere bakmalıyım?

    Marka önerileriniz, özellikle uzakdurmam gereken.

    Hazır sistem almak istiyorum kendim toplayamam gibime geliyor  o yüzdende dell in precision ya da xps lerinden birini seçmeyi daha çok istiyorum   o yüzden önereilriseniz dell den bir kasa çok işime yarar  

    erebos tarafından 08/May/17 21:49 tarihinde düzenlenmiştir

    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    konuyu bilsen sistem harcamalarını da bilirdin, hypetan düşmüş gelmişsin.

    hangi cpu'nun hangi teknolojilerini hangi dilin hangi yapısıyla kullanacaksın, 8 milyar'ı gpu farm'a tek seferde verebilirsin özel bir projen varsa. Onun dışında Personal Computer olmasının bir sebebi var, kişisel ihtiyaçlar için. Almighty Computer değil adı. Ne yapacan, kaç kişi yiyecek bilmeden kazan mı tencere mi denir mi ?

    Hazır sistem almak istiyorsan bilgisayarı toplayamam diyorsan en baştan bu işe girmeyeceksin, öylesine soruyorsun zaten.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Eylül/2010
    Erkek

    Bu olayda ne kadar kazanılırki


    İnsanlara umut sat gerisi gelir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustaphachan
    mustaphachan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Haziran/2009
    Erkek

    Şu an için alacağın herhangi bir sistem 5-10 yıl sonra çöpe atılacak, bu kısım net. Çünkü her geçen gün daha fazla veri işleyerek sistemler geliştirmen gerekiyor. Yaklaşık 2,5 yıldır derin öğrenme ile uğraşıyorum ve bir şirkette çalışıyorum. İlk gün alınan hiçbir bileşen bugün ihtiyaçları karşılamıyor. Ayrıca GPU için şöyle bir örnek verebilirim mesela, GPU'lar üzerinde kod koşturmak için CUDA driverlarına ihtiyacın var. Facebook'un Torch'u, Google'ın TensorFlow'u şu an belirli CUDA versiyonlarını destekliyor. Ancak Torch ve TensorFlow gibi frameworklar her geçen gün güncelleme alıyor ve bunların bazılarında desteklediği CUDA versiyonları da değişiyor. Alacağın ekran kartı yeni gereksinimleri karşılayamayabilir. CPU üzerinde de her tür veri işleme işini yapamazsın. Metin ve ses için yeterli olabilir fakat görüntü işleyeceksen GPU kaçınılmaz. Bunların yanında kullanacağın işletim sistemi de GNU/Linux olmalı. Yoksa yeni geliştirilen pek çok framework, kod, yöntem senin bilgisayarında çalışmayacak. Gönüllü developerların o kodları alıp Windows ve MacOS'a uyarlaması gerekecek.

    Şahsi tavsiyem, seni 3-4 yıl rahatlıkla idare edebilecek, Monster notebooklara bakman. Bizde 2 tane Monster - Tulpar var. Birkaç upgrade ile gayet verimli bir şekilde çalışıyor. Servis kısmı da gayet güzel işliyor.

     

    mustaphachan tarafından 09/May/17 00:02 tarihinde düzenlenmiştir

    # birikimini önyargı ve yalanlara hizmet etmek için kullanan kültürlü bir insan olmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

    hazır sistem olsun ve performans için üst düzey bi bilgisayar almak istiyorsan çok fazla paran gider 8 bin lira ( artık şuna milyar demeyide bırakalım (:  ) ile çokta güzel sistem toplanır en kötü parçaları al internetten sonra hepsını bulundugun yerde bi bilgisayarcıya gotur taktır öyle yaparsın tabi parçaların uyumu içinde toplarken foruma sorabılırsın internettende arastırabılırsın kendın toplamanı onerırım . Birde "Big data çalışılabilecek  istatistik, verimadenciliği ve machinelearning"  bunlar ıcın çift ekran kartı nerde gerekecek merakımdan soruyorum ? 


    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

    hazır sistem olsun ve performans için üst düzey bi bilgisayar almak istiyorsan çok fazla paran gider 8 bin lira ( artık şuna milyar demeyide bırakalım (:  ) ile çokta güzel sistem toplanır en kötü parçaları al internetten sonra hepsını bulundugun yerde bi bilgisayarcıya gotur taktır öyle yaparsın tabi parçaların uyumu içinde toplarken foruma sorabılırsın internettende arastırabılırsın kendın toplamanı onerırım . Birde "Big data çalışılabilecek  istatistik, verimadenciliği ve machinelearning"  bunlar ıcın çift ekran kartı nerde gerekecek merakımdan soruyorum ? 

    GPU ile çalışırsan daha iyi olur diyen olduda o yüzden, yani GPU data işlemede CPU ya göre daha hızlı olur dedi bir bilgisayarcı arkadaş 

    Bir de para projeden gelicek öyle parça parça alıp toplama gibi yapabilirmiyim bilmiyorum tek fatura da kafam daha rahat olur gibi birde kontrolü oluyor ya şimdi bilgisayarın bütün parçalarını ayrı ayrı faturalandırıp birde nerde bunlar derlerse ayrı ayrı göstermekte benim için zor olucak diye biraz kafama takıyorum.

    Diğer arkadaşa özelden sormuştum, sende  dell xps tower mı yoksa dell pre Precision Tower olan iş istasyonunu mu önerirsin?, 8 bin liralıklarına baktığımda pe bir fark yok gibi ama merak ettiğim bu iş istasyonunun yükseltilebilirliği daha iyi olur sanırım değil mi?


    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    Yerinde olsam intel 7 serisi yerine xeona yonlenirdim. Ddr4 kacinilmaz. Hatta cift xeon 10 numara 5 yildiz olurdu

    Edit: cache bellek onemli hemde cok

    ayhun tarafından 08/May/17 23:35 tarihinde düzenlenmiştir

    delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2008
    Erkek

    yerinde olsam gider amazon cloud alirdim, o kadar para vermeye hic gerek yok, ayrica amazon cloud hizini yakalayamazsin bile

Toplam Hit: 1537 Toplam Mesaj: 8
workstation süper bilgisayar