Debian Kurmak İçin Hangini İndircem
-
amd athlon pcme debian sarge i yükliycemde
internetten hiç bişe indirmeden direk kuracaım cd hangisi onu anlayamdım yaw
http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/etch/main/installer-amd64/current/images/cdrom/
şuraya geldimde burdan hangisi eğer burdansa tabii yardımcı olurmusun penguen severler.
-
yani kurulumda internetten bişe indirmicem standart şeler olacak içinde
-
http://ftp.acc.umu.se/debian-iso/4.0_r2/amd64/iso-dvd/ burdan ilk dvdyi indirmen temel sistemi kurman için yeterli olur kurulum esnasında zaten sana sorucak ne yükliyim neler yüklemiyim diye....
ama eger kişisel kullanım için düşünüyorsan ubuntu kurmanı önerebilirim server deniceksende debianda olur ubuntuserver editionda -
Hocam yava yavaş linuxun her bişeyini öğrenmeye çalışıcam da, tahribat'da linuxla ilgili
okuduğum yazılarda debian çok daha çekici geldi : ) onu kurayım diyorum.
Ayrıca pythona başladım kısa süre içinde sorular sorabilirim size : )ben sadece birinci dvd yi yükliycemde diğerlerinde neler var acaba, neyse şimdilik bana debian masa üstü yeterli ; )
saolasın hocam -
debian zor gelebilir...ben temel sistemden kastın çalışan bir debian anladım pardon....ubuntu kur o zaten debian üstüne yazıldıgı için aynıo kapıya çıkar
-
hocam zor mor debianı kurucam :D
kuruluma geçmedim daha, HD bölümle olayınıda danışayım size

benim windows C'de ve ben bilgisarımda sadece debianı kullanmak istiyorum.Ben kuruluma geçip direk c ye bunu nasıl yüklerim ?sadece 1dvd sini yüklicem.C'yi parçalayıpda kurmak istesem nasıl yapayım windowsa bişi olursa partiton magıc çalışmayı verir ?birde ext3 ext2 olayını hala anlayamdım..
sanırım biraz karışık yazdım ama kısacası D'ye bişey olmadan Cyi gerek ext3 ext2 bölüp gerekse direk kurmak için ne yapmam lazım bu şartlarda onu öğrenmek istiyorum
ayrıca ext olayınını embesile anlatır gibi anlatırsanız sevinirim ; )
bana bişey olursa ubuntu cd m var onu takar girerim tbt ye hadi çok saolun : ) -
az önce burdai ayrılmamış bölümü ext3 ve birincil yaptım partiton magicle
kuruluma geçtim
ama ne bu 8 gb lık bölüme ne de 40gb c ye bunu kurmadı c de bayrak açık diyodu :S olmadı bu :S bölümleme olayını yapamadım
kılavuzla tamamını
kılavuzla tamamını lvm....
kılavuzla tamamını lvm şifreleme....hatırlayamadım :S
elle
vardı elle dedim c yede bu ext3 yaptıgım bölüme de denedim olmadı:S
bölümlemeyi nasıl yapayım bilemedim
-
hacım şimdi sen linux için bir parca ayırdıgında zaten o kurulum esnasında bunu görücektir(linux için ayrılmış alana kur diye bir secenek) debian hangi kurulumu izliyordu unuttum ama böyle birşey olucak ama bir dip not vermem lazım linux fat32 ve benzeri disk formatlarında çalışırken ntfs'i sadece okuyabilir yazmada sorun var eger 100 mb üstünde birşey yazmaya kalkarsan diskin partition table'ını bozuyor..neyse linux disk formatları windowstaki fat32 ve ntfs gibidir ext3 journal felan ntfs'e denktir ext2 daha fat32'ye yakın ama 4gb sorunu yok...
-
arkadaşlar daha debianı kuramadım şu anda windowsa giremediğim için ubuntudayım partiton magic tipi bir yazılım arıyorum yada swap alanı oluşturmanın başka bir yolunu? : )
-
swamp alanı oluşturmak zorunda degilsin ama illa oluşturucam dersen konsoldan alanı fdisk ile ayırdıktan sonra mkswap -c /alanın yeri ve sonrada swapon /alanadı bu kadar
-
oh beeeeeeeeeeeeeeeeeee : ) sonunda oldu....çok teşekkür ederim sandman : )
yalnız bi sorunum var diğer dosylarımı göremiyorum :S
Seçilen Sistem BAğlanamadı diyor hataya bakıyorum
libhal-storage.c 1401 : info: called libhal_free_dbus_error but dbuserror was not set.
process 6888: applications must not close shared connections - see dbus_connection_close() docs. this is a bug in the application.
error: device /dev/hda5 is not removable
error: could not execute pmountböle bişeler yazıyor :S
c yi dyi göreym istiyom burdan nasıl olacak
birde gnome browserle yazıyorum mesela windowsda 3 sn de tbt ye girerken(mozilla ve ie yle) şimdi yaklaşık 10 sn bekletiyor :S
güzel bu linux yaw tuttum valla hemen bi örenem müzik açmam lazım şimdi : ) sandman hocam çok saol : )