Delphi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 28/Aralık/2002
    Erkek
    arkadaşlar delphi kolay bi dilmidir
    kolaysa bi örnek verin :)))

    he bide nerden yükleyebilirim (borland.com hariç)
    kusra bakmayın böyle bişey için topic açtım

    Zimbabwe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaCHo
    MaCHo's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2003
    Erkek
    Dostum Aslında Delphi Kolay bir dil ama sana tavsiyem eğer programlamaya yeni başlıyorsan ilk önce Turbo Pascal Öğrenmen tam anlamıyla öğrenmenede gerek yok en azından program yapısını veri yapılarını kavrarsın. Kafadan delphi ye başlarsan cok zorlanacagın kanısındayım ileri derecede bir ing. bilgisinede gerek yok bir delphi kitabı alman yeterlidir. Sana pascal kitabı öneriyim Ömer Akgöbek Turbo Pascal kitabı çok güzel Ha delphi 650 mB lık bi program internetden indirmek uzun ve zaman alır cd sini korsan bulabilecegin kanısındayım kolay gelsin

    Choose Your Destiny
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Xalahi
    Xalahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2003
    Erkek
    Yaf delphi kolay bir dil deildir Bence En Kolay dil VB dir Ama En iyi dil de Delphi dir Bence... ama ilk bashta zorlanabilirsin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaCHo
    MaCHo's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2003
    Erkek
    Kreston bunu yazdı:
    -----------------------------
    arkadaşlar delphi kolay bi dilmidir
    kolaysa bi örnek verin :)))

    he bide nerden yükleyebilirim (borland.com hariç)
    kusra bakmayın böyle bişey için topic açtım

    -----------------------------

    Dostum sana Örnek bir program kodu ..
    Delphi Visual Tabanlı bir dil oldugu için kolaydır o kadar zor degildir ilk önce görsel kısmını halledelim 3 tane RadioButton koyuyoruz ..Bunlar şu ismi alacak otamatikman RadioButton1 ,RadioButton2,RadioButton3 Bu radiobutton ların 1. sine A.Şıkkı ikincisine B.Şıkkı Üçüncüsünede C.Şıkkı Diyelim, Birtanede Button Ekliyoruz Onun ismide Button1 dir. Birtanede Listbox olusturalım buda ListBox1 olacak.
    Sıra geldi Can alıcı Noktasına kodu yazmaya Button1 in üzerine iki kere tıkladıgımızda Kod penceresi gelir Oraya
    If radiobutton1.Checked=True Then Listbox1.items.add(RadioButton1.Caption);
    If radiobutton2.Checked=True Then Listbox1.items.add(RadioButton2.Caption);
    If radiobutton3.Checked=True Then Listbox1.items.add(RadioButton3.Caption);
    yazıp F9 ile programı calıstırdıgımızda radiobutton dan seçtigimiz yani klikli olan A. Sıkkı B. Şıkkı Veya C. Şıkkı hangisi Click li ise Listbox a ekliyecektir Bunu genişletmek mümkün. Bir nebze örnek verebildiysem ne Mutlu :)

    Choose Your Destiny
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaCHo
    MaCHo's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Mayıs/2003
    Erkek
    Xalahi bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yaf delphi kolay bir dil deildir Bence En Kolay dil VB dir Ama En iyi dil de Delphi dir Bence... ama ilk bashta zorlanabilirsin.
    -----------------------------

    Dostum Gerçi Forumda aynısını HolyOne De demiş, Visual Basic'in Kodları Kolay gibi görünsede bazem içinden cıkılmıyacak durumlara gelebiliyor. O Yüzden Visual Basic e bir ısınamadım gitti :) Birde Delphi daha kapsamlı ve geniş Saygılarımla...

    Choose Your Destiny
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Xalahi
    Xalahi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2003
    Erkek
    MaCHo bunu yazdı:
    -----------------------------

    Dostum Gerçi Forumda aynısını HolyOne De demiş, Visual Basic'in Kodları Kolay gibi görünsede bazem içinden cıkılmıyacak durumlara gelebiliyor. O Yüzden Visual Basic e bir ısınamadım gitti :) Birde Delphi daha kapsamlı ve geniş Saygılarımla...
    -----------------------------

    Dostum görmemişim . uyardıın için tşk
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacimurat
    hacimurat's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek
    bencede arkadaşlar en iyisi DELPHİ burada çünkü herçeşit şeyleri yapabiliyoruz bende şu anda stok veri tabanlı delphi yapıorum yakın bir zmanda sizlerin görüşlerini sunucammmmmm::::D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2005
    Homo
    tamam anladık delphi rulz dayı da konuların tarihlerine bak istersen? Delphi'den daha önemli :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayok
    Tayok's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    yav delphi iiice yalan oluyor 64 bit desteği yok . Yeni compiler ı çıkmadı. Sonu kötüleşmeye başladı. Git C++ öğren bence. Biraz belki zorlanırsın ilk öğreneceksen ama sonra çoook rahat edersin ve her alanda kullanırsın. Ben şu an delphi yi linux de kullanamıyorum üzülüyorum açıkçası. Kylix felan var ama kodlamayı komple değiştirerek yeni bir delphi öğrenerek yapmak lazım C++ en iyisi ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    FireX
    FireX's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Tayok bunu yazdı:
    ----------------------------- yav delphi iiice yalan oluyor 64 bit desteği yok . Yeni compiler ı çıkmadı. Sonu kötüleşmeye başladı. Git C++ öğren bence. Biraz belki zorlanırsın ilk öğreneceksen ama sonra çoook rahat edersin ve her alanda kullanırsın. Ben şu an delphi yi linux de kullanamıyorum üzülüyorum açıkçası. Kylix felan var ama kodlamayı komple değiştirerek yeni bir delphi öğrenerek yapmak lazım C++ en iyisi ;) -----------------------------

    c++ da windows uygulaması yazmak forma bileşeni sürükleyip içine 3-5 satır kod yazmaya benzemez ;)

    λ
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Tayok bunu yazdı:
    ----------------------------- yav delphi iiice yalan oluyor 64 bit desteği yok . Yeni compiler ı çıkmadı. Sonu kötüleşmeye başladı. Git C++ öğren bence.
    Biraz belki zorlanırsın ilk öğreneceksen ama sonra çoook rahat edersin ve her alanda kullanırsın. Ben şu an delphi yi linux de kullanamıyorum
    üzülüyorum açıkçası.
    Kylix felan var ama kodlamayı komple değiştirerek yeni bir delphi öğrenerek yapmak lazım C++ en iyisi ;) -----------------------------

     

    ajan adam kolaymı demiş naptın c++ demişsn :) bi ark demişti pascal öğren die bencede prgdili babası pascaldır :) 
    bi döngüler  falan her bokunu 
    öğrendikten sora
    delphi sana kaymak gelir :) 


    Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
Toplam Hit: 1498 Toplam Mesaj: 11