Demir Madeni

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

bi süre önce bir hafta sonu sıkıntıdan ailecek dağlık bir alana gezmeye/pikniğe gittik.Oralarda gezerken fotoğraf falan çekerken yerlere de bakınıyordum ve ilginç bir taş dikkatimi çekti.Elime alıp baktım hem ağır hem de dışı biraz paslıydı.Biraz da maden olduğunu anladım sanki,bir taşa vurarak kırmaya çalıştım,olmayınca iki büyük taşın arasında kırdım.İçine baktım içi simsiyah ama bazı noktalar parlıyor.Ardından benim bulduğumdan haberi olmamasına rağmen annem de buldu böyle bir taş.Tabii sonra bir kaç daha buldum.

Neyse aldım yanıma eve geldim,ilk iş avometre ile iletkenliğine baktım,gerçekten iletken,elektriği iletiyor.Ardından mıknatıs yaklaştırdım o da hemen yapıştı,demir olduğu kesinleşti.

Sadete geleyim,aramızda mutlaka maden mühendisi veya madenden anlayanlar vardır.Doğada bu kadar büyük kütleli maden parçaları bulunabiliyor mu?Acaba bir maden yatağı bulmuş olabilir miyim?Yani bu kadar büyük kütleli ve çok şekilde bulmuşsam orada maden yatağı olduğunu düşünüyorum.

Biraz düşündüm,eritilmiş demir olsa içerisi gözenekli olmaz sanırım,içerisinde gözenekler boşluklar var.Sizce bunlar el değmemiş midir?

En önemli konu ise bu konu hakkında hangi resmi makama ulaşmalıyım?Eğer bir maden yatağı bulmuşsam değerlendirilsin,işletilsin isterim.Bir bakın,mutlaka yorum yapın siz ne düşünüyorsunuz?

(ıspartada yaşıyorum ve ıspartanın dağlık bir arazisinde buldum bunları)

fotoğraflar:

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

EVet demir filizlerinin o boydo bulunma ihtimalleri vardır..

Ama direk maden ihtimali göze alınamaz bölgenin litolojik incelenmesi yapılmalı

bunun için belediyeye elindeki numuneyle bölgenin kordinatlarını yada belirli bi noktasını belirtip başvurursan litolojik incelemesi yapılır

numunede labratuarda incelenip ona göre bakılır

tabi içindeki alaşım karışım miktarı taşınıp gelmiş olması vs.. vs.. hepsi göz önünde bulndurulur..

Kesin bişi söylenemez yani incelenmeden :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seretide
    seretide's avatar
    Erkek

mıknatıs sadece demir i çekmiyo nikel veya kobalt ta olabilir

Saçma
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

eyvallah arkadaşlar sağolasınız,o zaman bunlarla belediyeye gideyim bahsedeyim bu olaydan.Belki de biliyorlardır ama yine de denemekten bi zarar gelmez sanırım.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheWorm
    TheWorm's avatar
    Erkek

o içindeki sarı şeyler altın mı ne ya .p.p

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxeL
    MaxeL's avatar
    Erkek

doğaya zarar diye hiç bir bok yapmazlar

Break Dance Bboy MaxeL
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

yok yav ne altını,öyle bişey olsa remini bile yayınlamam:))

Onlar pas,bi pas çözücü alsam pasını söksem aslında daha iyi olurdu.

bakalım artık uygun bi zamanda belediyeye götürüp danışayım birilerine...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siganfu
    siganfu's avatar
    Erkek

artvinde bizim köyde bunlarin futbol topu büyüklüğünde olani var. eskiden demir madeni varmiş zaten. ama madeni oradan çıkarmak çok masrafliymiş vs dediler. işin birde bu boyutu var. madenin bulunduğu coğrafyada önemli. rezervleri önemli. ama sen yinede bildir derim. ince mehmet gibi:)

Elin ekmeği ile yaşayan kurt kahrolsun, Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun, Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, Kahrolsun kurt postunu giyen yalancı kuzu,Dağıtanlar kahrolsun kurt sesli ordumuzu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

hacı bende bunun aynısından altın olanı var yani aynı böyle ama içindekiler sarı sarı, araştırdım altın madeniymiş, foto da koyabilirim

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akenaton
    akenaton's avatar
    Erkek

ilginç..

biz sarımsak tarlasından vazgeçmeyiz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

daha büyüğü olduğu halde çıkarmıyolarsa bunlara da bakmazlar herhalde.Ama belli de olmaz belki çıkarılması ucuza mal olacaksa ilgilenebilirler.

Şu altınları da bi görelim,heveslendim:))

Toplam Hit: 4160 Toplam Mesaj: 11