Demir Madeni
-
bi süre önce bir hafta sonu sıkıntıdan ailecek dağlık bir alana gezmeye/pikniğe gittik.Oralarda gezerken fotoğraf falan çekerken yerlere de bakınıyordum ve ilginç bir taş dikkatimi çekti.Elime alıp baktım hem ağır hem de dışı biraz paslıydı.Biraz da maden olduğunu anladım sanki,bir taşa vurarak kırmaya çalıştım,olmayınca iki büyük taşın arasında kırdım.İçine baktım içi simsiyah ama bazı noktalar parlıyor.Ardından benim bulduğumdan haberi olmamasına rağmen annem de buldu böyle bir taş.Tabii sonra bir kaç daha buldum.
Neyse aldım yanıma eve geldim,ilk iş avometre ile iletkenliğine baktım,gerçekten iletken,elektriği iletiyor.Ardından mıknatıs yaklaştırdım o da hemen yapıştı,demir olduğu kesinleşti.
Sadete geleyim,aramızda mutlaka maden mühendisi veya madenden anlayanlar vardır.Doğada bu kadar büyük kütleli maden parçaları bulunabiliyor mu?Acaba bir maden yatağı bulmuş olabilir miyim?Yani bu kadar büyük kütleli ve çok şekilde bulmuşsam orada maden yatağı olduğunu düşünüyorum.
Biraz düşündüm,eritilmiş demir olsa içerisi gözenekli olmaz sanırım,içerisinde gözenekler boşluklar var.Sizce bunlar el değmemiş midir?
En önemli konu ise bu konu hakkında hangi resmi makama ulaşmalıyım?Eğer bir maden yatağı bulmuşsam değerlendirilsin,işletilsin isterim.Bir bakın,mutlaka yorum yapın siz ne düşünüyorsunuz?
(ıspartada yaşıyorum ve ıspartanın dağlık bir arazisinde buldum bunları)
fotoğraflar:

-
EVet demir filizlerinin o boydo bulunma ihtimalleri vardır..
Ama direk maden ihtimali göze alınamaz bölgenin litolojik incelenmesi yapılmalı
bunun için belediyeye elindeki numuneyle bölgenin kordinatlarını yada belirli bi noktasını belirtip başvurursan litolojik incelemesi yapılır
numunede labratuarda incelenip ona göre bakılır
tabi içindeki alaşım karışım miktarı taşınıp gelmiş olması vs.. vs.. hepsi göz önünde bulndurulur..
Kesin bişi söylenemez yani incelenmeden :)
-
mıknatıs sadece demir i çekmiyo nikel veya kobalt ta olabilir
-
eyvallah arkadaşlar sağolasınız,o zaman bunlarla belediyeye gideyim bahsedeyim bu olaydan.Belki de biliyorlardır ama yine de denemekten bi zarar gelmez sanırım.
-
o içindeki sarı şeyler altın mı ne ya .p.p
-
doğaya zarar diye hiç bir bok yapmazlar
-
yok yav ne altını,öyle bişey olsa remini bile yayınlamam:))
Onlar pas,bi pas çözücü alsam pasını söksem aslında daha iyi olurdu.
bakalım artık uygun bi zamanda belediyeye götürüp danışayım birilerine...
-
artvinde bizim köyde bunlarin futbol topu büyüklüğünde olani var. eskiden demir madeni varmiş zaten. ama madeni oradan çıkarmak çok masrafliymiş vs dediler. işin birde bu boyutu var. madenin bulunduğu coğrafyada önemli. rezervleri önemli. ama sen yinede bildir derim. ince mehmet gibi:)
-
hacı bende bunun aynısından altın olanı var yani aynı böyle ama içindekiler sarı sarı, araştırdım altın madeniymiş, foto da koyabilirim
-
ilginç..
-
daha büyüğü olduğu halde çıkarmıyolarsa bunlara da bakmazlar herhalde.Ama belli de olmaz belki çıkarılması ucuza mal olacaksa ilgilenebilirler.
Şu altınları da bi görelim,heveslendim:))