DGS Hakkında ?
-
mrb muridler ben bu sene 2 yıllık üniye basladım ama kafaya koydum DGS ye girip bilg. muhendisi olmak istiyorum.Bu DGS sistemi nasıl işliyo? Neler yapmam lazım? Kontenjanı ne kadardır kazanma şansım nedir ? Bilgisi ve deneyimi olan arkadaslardan yardımlarını bekliyorum.
-
aga dikey geçiş kontenjanları her üniversitenin her bölümünün farklıdır..normlade 3-4 kadar bişe..
80 mat 80 türkçe öss-1 konularından sorular var..bilgisayar okuyosan yerleşmen için gerekli rakamları söylüyorum..
en az 75 mat en az 40-45 türkçe netleriyse girersin:Dtranskriptin de iyi olması gerek:D
sınav kolaydır kazanması zordur..başarılar
-
eyw hoca herkes zor diyo ama bu seneden baslarsam inş kazanırım :) toplam kac soru var ? kac mat kac türkce ve de kaç tercih yapabiliyorum?
-
önce üniversite birincisi ol...
özellikle 2 yıllıkda birinci olmak cok kolaydır, biraz kassan 2-3 proje yapsan yeter...
sonrası kolay, girer kazanırsın...
3+2=x ise x kactır soruları var :)
-
birinci olana öncelik veriyolar sanırım dimi rene hocam? istedikten sonra yapılamıcak bişi yok diye düşünüyorum :)
-
birinciye öncelik derken şöyle oluyo ..
dgs hesaplamalarına falan şimdiden düşünme ama bunu bil .. okl puanın çk etki ediyo okl birincisi olursan direk okl dan 80 puan geliyor. Rene hocamın dediği gibi birinci olmak kolaydır . biras kas yeterki ;) ortamdı karı kızdı falan düşünme sen bi git hele müh. orda öttürürsün.. benim bu sene bitti okl da dersler koaly die sallamadık yata yata bitirdik ama okl puanı götümüze girdi :)
dgs dende 73 mat 35 falan türkçe yaptım net ama tercihler müh. di olamadık bişiler sınavu kafana takma sorular kolay. bizim gibi sonradan keşke deme bu sözleri dikkate al hocam .. iyi çalışmalar :)
-
aynen bende okulda takmadım bana okuldan 69 puan gelio benim istedigim bolume girmem için 75 soz 68 say gibi bir sey yapmam zorunda oldugunu hesapladım :|
aqzına ettigim bolumunu nereden sectiysem devlet universitesi olarak birtek istanbul universitesinde var :( taban puanıda 275.140 gibi birsey
ama ben yinede kasıyorum inş. başarıcam -
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------önce üniversite birincisi ol...
özellikle 2 yıllıkda birinci olmak cok kolaydır, biraz kassan 2-3 proje yapsan yeter...
sonrası kolay, girer kazanırsın...
3+2=x ise x kactır soruları var :)
-----------------------------rene abi okul birincisi ol dionda olcak adam var olamıcak adam war..mesela ben olamam :D
yaklaşık ne kadar bi ortalamamız olması lazm taban olarak , bnde seneye kasıcamda bi bilgim olsn istiyorum ??
-
toplam kac soru var ? kac mat kac türkce ve de kaç tercih yapabiliyorum?
-
önce okuldan not ortalaman en az 3,5 olması lazım 4 üzerinden ondan sonra türkçeyi herkes yapıo matematiğe yüklen belki bi ihtimal kazanma şansın olabilir.
ha şunu da söyliim.Okul birincisi de olmak yetmio bi dünya okul birincisi açıkta kaldı.Yani bölüm bil.müh. işletme felan olsa şansın birazdaha fazla ama bil.müh dgs kontenjanları bi üni için en fazla 2-3 oluo du bizim zamanımızda belki şu an kontenjan artmıştır.Sıkı çalış inş.girersin bi yerlere....
-
streetw1se bunu yazdı:
-----------------------------
toplam kac soru var ? kac mat kac türkce ve de kaç tercih yapabiliyorum?
-----------------------------80 matematik 80 türkçe sorusu var.
8 tercih yapabiliyosun