folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Din Olayları Ve Dinler Hakkında



Din Olayları Ve Dinler Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    exception bunu yazdı
    Efendi bunu yazdı

    Dinini çarpıtan insanlara izin veren Allah...

    kuran zaten allah tarafından korunmuyor muydu? hiç kimsenin hiçbir şeyi çarpıttığı yok. allahın hükümlerine(şeriat) sıkı sıkıya bağlı olan gerçek müslümanların yaptıkları mı "din" çarpıtmak?

    daha geçen sene, 18 yaşındaki gencin boğazını kestiler, allahu ekber eşliklerinde. senin allahının emirlerini uyguluyorlar, kuranı örnek alıyorlar.

    bahanen de şu:

    Efendi bunu yazdı

    mürtedin öldürülmesinde olduğu gibi birçok konuda tarihi arka plan göz ardı edilerek, Kur’ân’a ters düzenlemeler yapılmıştır. Bu tavır, müslümanları hayatın dışına itmiştir.

    ki bu iddian sayesinde allahının emirlerini inkar ederek o mürtedlerden hiçbir farkın kalmıyor.

    islamı kendi kafana uydurmaya çalışıyorsun, ve kurandaki komiklikleri ve saçmalıkları bu şekilde görmezden geliyorsun. 

    çok güzel bir kafa yaşıyorsun.

    senin açık açık söylediğini önceki mesajlarımda üstü kapalı söylemiştim. kurana bilerek aykırı davranan günahkar olur, kuranda ve dinde var olan birşeyi tamamen yok sayan ise dinden çıkar. 

    Bu tür tartışmaların son noktası da budur zaten. Açıklama yapınca onca yazıdan bir cümleye takılıp kalmak. Gerisini koyvermek. Sonra da bak sen de dinden çıktın filan. Ayrıca din bilgisine güvendiğin birine aynı cümlemi gidip sorabilirsin. Kaldı ki cariye ve dinden çıkmak ile ilgili alıntılar var o yazının içinde. İlahiyat ile uğraşanların hemfikir olduğu bilgidir. Görülen o ki bir yere varmayacağız. Zaten amacımız da bu değildi, değil mi?


    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    akşama putperestlikle ilgili yazı yazayım bari.

    edit : daha kapsamlı olması için hemen yazmamaya karar verdim. elimdkei kaynaklardan da derleyerek kaynakçalı bir yazı oluşturayım. birçok kişinin kafasındaki putperestlik kavramını değiştirebilirim düşüncesindeyim.

    Prometheus tarafından 12/Kas/13 06:11 tarihinde düzenlenmiştir

    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Nisan/2006
    Erkek
    exception bunu yazdı

    ahahh, varan1:

     Efendi bunu yazdı

    Dinler tarihi konusunda ve kutsallık atfedilen nesneler konusunda belli ki kafan karışmış senin.

    aynısı senin için geçerli olmasın sakın? ineği ilah olarak alıyorum ve araba çarpıyor diyorsun, acaba o insanların ineğe neden saygı duyduğu hakkında bir fikrin var mı?

    put meselesine hiç girmeyeceğim, yazış tarzından anladığım kadarıyla bu konuyu sana açıklamam facia olur.

    hz.isa ya kim ilahlık atfediyor? nereden çıkardın bunu? olayın islami yönünde de, diğer birçok farklı yorumlamasında da çarmıha gerilmesinin ilahlık atfetmekle yakından uzaktan alakası yok. ilk defa senden duyuyorum, insanlığın günahlarını üzerine alması ve bir nevi insanlığa acıması yorumunu mu ilahlık atfetmek olarak algıladın? diğer yorumlardan bunu çıkarabileceğine ihtimal veremiyorum da.

    varan2:

     Efendi bunu yazdı

    Dinden çıkmayı da anlamamışsın

    her şeyi yanlış anlıyoruz ^^

     Efendi bunu yazdı

    Tevrat ve İncil’e göre dinden dönenlerin öldürülmesi gerekir.

    dinden dönenin ve inkar edenin öldürülmesi zaten hadisi geçtim, bizzat kuran hükmü değil mi?

    nisa 89:

    "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse, onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."

    ama dur, biz şimdi anlama özürlü olduğumuz için bunu da yanlış anlıyoruz. aslında yukarıdaki ayette, mürtedi öldürün demiyor. dinde zorlama yoktur diyor.

    varan3:

     Efendi bunu yazdı

    Cariyelikte esas olan savaş halidir ki bunu da anlamamışsın

    hiçbir şeyi anlamıyoruz, anlayamıyoruz. cariyelikte esas olanın savaş hali olması, herhangi bir insanın bu kölelik sistemini kabul etmesini ve bizim bu durumu yanlış anlamamızı ne şekilde geçerli kılıyor? veya savaşta kazanılmış bir cariye kölesi, bu rezalet sistemi kabul etmemizi sağlayarak bu acizliği haklı mı çıkartıyor? ki biz bu saçmalığı yanlış anlayalım? olaya nasıl ve ne açıdan bakıyorsun bilmiyorum ama, buradan bakınca çok komik gözüküyor.

    varan4:

    desen ki:

     Efendi bunu yazdı

    mürtedin öldürülmesinde olduğu gibi birçok konuda tarihi arka plan göz ardı edilerek, hadislerde Kur’ân’a ters düzenlemeler yapılmıştır. Bu tavır, müslümanları hayatın dışına itmiştir.

    derim ki: evet, ben bir yeri yanlış anlamışım. ama sen daha neyi nasıl ifade edeceğini dahi bilmiyorken, dinler tarihi bilgin ve bakış açın ineği ilah olarak alıyorum ve araba çarpıyor(ki bu olayın dinlerle hiçbir alakası yok) gibi komedi argümanlardan ibaretken, ben kuranın komiklikleri ve saçmalıkları dediğimde bana "bu konu seni aşan bir mevzu" demen, seni, kelimelerle tarifi yapılamayacak kadar ironik ve trajikomik bir çıkmazın altında bırakıyor.

    çok mantıklı cevaplar dediklerinin nasıl şeyler olduklarını biliyorum, ama sağol almayayım. olaya çok geniş bir açıyla bakarsam, sana çok mantıklı dediğin cevaplardan daha da mantıklı ve bilimsel ve sistematik ve cüretkar cevaplar verebilirim. ama senin bu cevapları kaldırabilecek bir bilgi birikimine sahip olmadığını yazdığın satırlardan görebiliyorum ve kalbin kırılsın istemiyorum. hangi konunun beni aşıp aşmayacağı konusunda bu kadar "kesin" ifadelerde bulunma cüretini, dinci özgüveniyle harmanlanmış şeriat psikolojisine bağlıyorum.

    Sen ciddi ciddi bana Hz. İsa'ya kim ilahlık atfediyor mu diyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun hoca. Bilmiyorsun deyince de apayrı tripler. Buyur oku: 

    Tek gerçek olan Tanrı (İşaya 43:10; Tesniye 6:4) Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'tan oluşur.  Kutsal Kitap'ta Tanrı'nın her üç özelliği de "Tanrı'nın Kendisi" olarak açıklanır.  Baba,Tanrı olarak anılır (Galatyalılar 1:1; Titus 1:4; v.b.).  Oğul veya Söz (logos) şu ayetlerde Tanrı olarak adlandırılır; Yuhanna 1:1, 14; Elçilerin İşleri 20:28;  Yuhanna 20:28; Titus 2:13; İbraniler 1:8, v.b...  Çeşitli ayetlerde Kutsal Ruh, Tanrı'nın Kendisi olarak adlandırılır (Elçilerin İşleri 5:3-4; 1 Yuhanna 4:2,3; İbraniler 10:15, 16).  Üçlübirlikteki birlik kavramı Matta 28:19'da bir ad altındadır (Grekçe'de tekil şahıs  olarak kullanılmıştır).

     

    Buraya da bak: 

     

    Mesih İsa'da olan düşünce sizde de olsun.  Mesih, Tanrı özüne sahip olduğu halde, Tanrı'ya eşitliği sımsıkı sarılacak bir hak saymadı.  Ama yüceliğinden soyunarak kul özünü aldı ve insan benzeyişinde doğdu.  İnsan biçimine bürünmüş olarak ölüme, çarmıh üzerinde ölüme bile boyun eğip kendisini alçalttı.  Bunun için de Tanrı O'nu pek çok yükseltti ve O'na her adın üstünde olan adı bağışladı.  Öyle ki, İsa'nın adı anıldığında göktekiler, yerdekiler ve yer altındakilerin hepsi diz çöksün ve her dil, Baba Tanrı'nın yüceltilmesi için İsa Mesih'in Rab olduğunu açıkça söylesin.   (  Filipililer 2:5-11)

     

     

    Yeterince anladığını belirttiğin için kelimelerin altını çizmiyorum. Bu yazı da tamamen bir Hristiyanın kitabında değindiği ve kutsal kitaptan alıntılar yaptığı yazıdır. Kendince yok öyle bir şey demekle olmuyor işler. Bak kaynaklar var.

     

    Ben sana diyorum ki çarmığa gerilmek bir ilaha(ki yukarıda belirtildi ilahlık iddiası) acizlik yükler sen bana diyorsun ki ilahlık atfetmekle alakası yok. Acizlik diyorum anahtar kelime olarak. Ne hırsla okuyorsun ki okuduğunu unutuyorsun? Şimdi kalkıp İncil'e de yok öyle yazılmamıştır demeyeceksin değil mi? Demek ki manşet atar gibi Varan 1!!!!!!! demekle olmuyor iş. Aslında bu -senin deyiminle varan 1- bile sana cevap yazmanın boşa vakit harcamak olduğunu gösteriyor ama yine de iddiaların havada kalmasın,bir cahil(!) olarak ben devam edeyim :)

     

    Kusura bakma ama cidden okuduğunu anlamakta güçlük çekiyorsun :) Nisa 89'da anlatılan şey Münafıklıkla ilgilidir. şunu önce bir oku istersen durum neymiş: 

     

    Münafıklar Mekke'den Medine'ye gelerek Peygamberimiz (asm) ile beraber bir kaç gün kalmışlardı. Bilâhare geldiklerine pişman olup, birbirlerine«Biz, Muhammed'den izin isteyelim ve geri Mekke'ye gidelim, babalarımızın diniyle meşgul olalım.» demişler ve gelip Peygamberimize «Yâ Resûlallah, bize bu Medine'nin havası iyi gelmedi. İzin ver de Mekke'ye gidelim ve dinimiz üzere kalalım.» demişlerdi. Peygamberimiz (asm) de bunların isteklerini kabul etmiş ve kendilerine izin vermişti.

     

    bu öldürün içerikli ayetin devamını bildiğini de sanmıyorum çünkü bilseydin ayetlerin biribiri ile bağlantılı olduğunu burda sana ben anlatmazdım. Buyur:

     

    Nisa 90: 

     

    Ancak kendileriyle aranızda antlaşma bulunan bir topluma sığınanlar yahut ne sizinle ne de kendi toplumlarıyla savaşmak (istemediklerin) den yürekleri sıkılarak size gelenler müstesna. Allah dileseydi onları başınıza belâ ederdi de sizinle savaşırlardı. Artık onlar sizi bırakıp bir tarafa çekilir de sizinle savaşmazlar ve size barış teklif ederlerse bu durumda Allah size, onların aleyhinde bir yola girme hakkı vermemiştir

     

    adam münafık. Müslümanın yanında onlar gibi davranacak sonra kendi yurduna döndüğünde bizim gönlümüz atalarımızın dini üzereydi diyecek ve gelecek Müslümanlarla savaşacak, sen de burda çıkıp vay efendim öldürün denilmiş diyeceksin. Komiklik Kur'an'da değil onu ön yargılarıyla okuyup komik hale düşenlerde maalesef. Günümüz açısından Nisa 90 çok açık şekilde ayetlerle de sabittir. 

     

    Cariyelik meselesine gelince o devirde müslüman kadın ve çocuklara yapılan işkenceler ve ölümleri bir nebze dahi bilmemenden kaynaklanıyor. Bu zulmü yapan ister müslüman olsun ister gayrı müslim işin ciddiyetinden bihaber olman sistemi kabul etmemeye götürüyor seni. Kerbela'da şehit edilenlerin ne şekilde can verdiğini bir araştır. Sonra da savaştan sonra alınan cariyelerie nasıl davranıldığı ve sonra bunların azat edilmesini öğütleyen hadisleri ve onlara karşı iyi davranılması gereken ayetleri oku. Aklın önyargılardan yine de kurtulamazsa yapacak bir şey yok zaten. 

     

    Konumuz saptı, şimdi de Türkçeye geldi. 

     

    "mürtedin öldürülmesinde olduğu gibi birçok konuda tarihi arka plan göz ardı edilerek, Kur’ân’a ters düzenlemeler yapılmıştır. Bu tavır, müslümanları hayatın dışına itmiştir" cümlesinde üstünü çizdiğin kelime anlatılmak istenen kelimedir zaten. Farklı bir şey olsaydı düzenlemenin yapıldığının Kur'an olduğunun belirtilmesi için bulunma hal eki getirilirdi Kur'an kelimesine ki burda o yok. 

    Gerek varanların, gerek ilahlık bağlamında Hristiyanlığın hz. İsa'ya atfettiği ilahlığı bilmemen, gerek ayetlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu bilmeyip önünü arkasını okumaman ve gerek bilgi birikiminden bahsedip kendi bilgi birikiminin düştüğü yeri görmemenden dolayı bundan sonraki cevaplarına bir şey yazmayacağım. Konu uzar da iş yeni sansasyonel bilgi birikimine gelir ve birileri yazılarını okursa daha kötü olur. Sonra gidip Hristiyanlık üzerine tez yazman gerekebilir Allah korusun.

     

    Unutmadan bunu da ahahh varan bilmem kaç Efendi çekildi diye lanse edebilecek yapıda bir tavrın var. O da sana kalsın.

     

    Selametle.

    Efendi tarafından 12/Kas/13 03:00 tarihinde düzenlenmiştir

    Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mayıs/2003
    Erkek

    put yaptim yedim nasil olcak kadar basit olsa milyonlar inanmazdi ona..

    daha once yazdim , burayada aktarayim..

    hojucuk bunu yazdı
    budizm dedigi mumkun oldugunca kendine, digerlerine ve dogaya karsi iyi ve zararsiz yasayip , mumkun oldugunca kotuluklerden uzak varolma misyonu olan bir cesit yasam felsefesi. ruhani tarafi biraz agir bastigi icin, vaktiyle budizmi insanlara aktaran, yayan budha, saygin bazi kesisler, gecmiste varolmus bazi karakterler icin sembolik putlar yapmislar, hatirlamak , saygi sunmak amaci ile tapinaklarda ziyaret ederler vs..
    bu eylem ataturk bustu yapip , kosulsuz hurmet saygi sevgi gostermekten farksizdir.

    +

    toplumlarin yapisi , karakteri , inanci dinleri goreceli kilar. hak dini olmak zorunda degil tapilacak din. kendisinde dogru olani deklare ederken haddini bilmeli herkes nitekim mevzu hassas ve goreceli.


    C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
Toplam Hit: 2600 Toplam Mesaj: 11