Download Ve Upload Hızının Aynı Değerde Olması
-
daha yüksek hızlarda vardır mutlaka fakat,
bu internet servis sağlayıcı uploadda bu hıza nasıl ulaşıyor?
fiber bağlantı satan sağlayıcılardan mesela superonlinedan 100 mbit satın alsam,
bu upload hızına ulaşabilir miyim?
veya nasıl ulaşabilirim bu upload hızına? -
fiberoptikte yanılmıyorsam %99 uptime veriliyor. bakır kabloyla mümkün değil sanırım.
-
Ah ulan ah içim gidiyor aq :( Böyle internet hızım olacak DVD ile raflarca film/dizi/oyun koleksiyonu yaparım varya :/
-
Sürünüyoruz..
-
Hoca Speed Test De Yapilan bağlanti testleri cogunlukla yanlış cıkıyor bnm 8 mbit net var fakat 100 mbit gösterdigi bile oldu.
-
gurban olduğum nerde yaşıyosun sen:Dmersinde varmı bundan.1024 le 720p film indirmek uzun sürüyoda biraz:D
-
Hocam
1. Türkiyedeki hemen hemen tüm bağlantılar, superonline fiber ve tüm adsl ler dahil olmak üzere asimetrikdir...
Asimetri değişken firmalara göre
örneğin ttnette 4 mbit e kadar 4/1 oranı var yani 4 mbit download 1 mbit upload
4 mbitten sonra 8/1 var yani 8 mbit download 1 mbit upload...
geri kalan tüm adsl firmalarındada aynı sistem var..
Superonline fiberde 10 mbitte 10/1 var yani 10 mbit download 1 mbit upload
100 mbitte 5/1 olması lazım...
Neyse...
Kişisel kullanım için verilen internet hizmetlerinin hemen hemen tamamı asimetrik bağlantı sağlarlar bu doğal...
Gördüğün internet bağlantısını sağlayan yurt dışında ispler var ama, ping süresi 4 ms görünüyor...
Muhtemelen yapılan bağlantı testi qatar telecomun içerisinden yapılmış :)
Yani zaten aynı ağdaki 2 makina bağlantıyı ölçmüş...
-
2mb upload verseler bana kafamdaki projeyi yapcam evden ama vermiyolar amk
-
Simetrik bi bağlantı o da galiba.Türkiyedede var ama hızlı değil tabi ki.Pahalılığı da cabası.
HIZI (Kbps) BAĞLANTI ÜCRETİ AYLIK ÜCRET
128/128 30 TL 41,61 TL
256/256 30 TL 64,73 TL
512/512 30 TL 120,22 TL
1024/1024 30 TL 203,45 TL
2048/2048 30 TL 369,92 TLUydunet.
-
dünyada atmde kullanılan trafik sözleşmeleri var bunlar
CBR,r-VBR,n-VBR,ABR,UBR
biz en eziğini kullanıyorz UBR yi belki bundan kaynaklanan bi durumda olabilir tam emin degilm
-
upload hızına bak böyle bir upload ve dowloand hızım olsun beni tutabilene aşkolsun 8 mb kadar ayda 400 gb yapıyorum yaklaşık bu durumda 1 tb veri dowload yapar birde millete sacarım rapid bana dur diyene kadar