folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dünyanın Yaşı İnsanlık Tarihi Ve Varoluşa Dair



Dünyanın Yaşı İnsanlık Tarihi Ve Varoluşa Dair

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    dünyanın yaşı 4.5 milyar yıl. 

    insanların yaşı maksimum 50 bin yıl. 

    hatta kurani kerim ise 610 yılında inmeye başlamış ve 23  yıl boyunca parça parça indikten sonra 633 yılında tamamlanmıştır. 

     

    yani şimdi burdan cıkardıgım sonuç bir yaratıcı var. insanlıgı yaratmak için 4 bucuk milyar yıl bekliyor. ve aynı yaratıcı bu insanları yarattıktan sonra aşağı yukarı 

    48 bin yıl boyunca onları izliyor. sonra dur ben bir kitap göndereyim diyor hatta bir kitap da değil, çok satınca sürekli yeni kitaplar yazıyor.

    anladık tamam arkadaş tamamda,

    ilk kitabında değil ki neden o kudretinden sual olunmayan tanrı daha önceki kitaplarının da verdiği

    tecrübeyle bir çırpıda kitap yazmıyor da 23 yıl boyunca kitap yazıyor..

     

     

    hadi diyelim ki zaman kavramı yok. 4 bucuk milyar yıl da ahir zamanda küçücük bir dilim 23 yıl da küçücücükcük bir dilim.

    tamam kendi kendimi bir çırpıda çürüttüm eyw.

     

    yaw peki kuranı kerimin içindeki absürtlüklere ne demeli. bunları hiç sorgulamadınız kabul ederken biliyorum bir çoğunuz ilk defa okuyup olur mu lan öyle şey diyeceksiniz. şimdi biraz allahın verdiği beyni kullanalımda açıp bir bakalım kitaba ne yazıyor. sonra yine inanırsınız. neler yazıyor ben size biraz özet geçeyim mi. geçeyim dimi. hadi bakalım.

     

    ---Ahzap suresi---

     

    30. Ey peygamber hanımları! Sizden kim açık bir hayâsızlık yaparsa, onun azabı iki katına çıkarılır. Bu, Allah'a göre kolaydır.

     

    31. Sizden kim, Allah'a ve Resûlüne itaat eder ve yararlı iş yaparsa ona mükâfatını iki kat veririz. Ve ona (cennette) bol rızık hazırlamışızdır.

     

    32. Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Güzel söz söyleyin.  

     

    37. (Resûlüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye(zeyd, manevi oğlu): Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.  

     

    38. Allah'ın, kendisine helâl kıldığı şeyde Peygamber'e herhangi bir vebâl yoktur. Önce gelip geçenler arasında da Allah'ın âdeti böyle idi. Allah'ın emri mutlaka yerine gelecek, yazılmış bir kaderdir.

     

    50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.  

     

    Nisâ sûresinin üçüncü âyetinde dörtten fazla evlenmeye izin verilmediği halde, bu âyette Resûlullah’ın dörtten fazla hanımla evlenmesine müsaade edilmiştir.

     

    51. Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Bıraktığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halîmdir.  

     

     

     

     

    ---Nebe suresi--- (30-31-32-33-34)

     

     

     

    Ey kafirler tadın! Bundan sonra yalnızca azabınızı arttıracağız.Şüphesiz takvâ sahipleri için umulanı buldukları yerde, bahçeler, üzüm bağları, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar, içki dolu kâseler vardır.

     

     

     

     

     

    ---Nisa suresi--- (34)

     

    Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür

     

    kaynak: http://www.diyanetvakfi.org.tr/

     

     

    bu sapık, ucube ve vahşi ( bu yorumlar subjektif değildir özünde bu sıfatları bu ayetlere yakıştırmayacak tek bir insan yoktur ) ayetlerin yanında

    belirtmek isterim ki : arkadaslar kuranı biraz incelerseniz onun yöresel oldugunu anlarsınız.

    arap yarımadasından dısarı cok çıkamamıştır bu kitap. içinde geçen hayvan ve bitki isimlerini iyi analiz edin. 

    başka iklimlerin bitkileri ve başka kıtaların hayvanları kendine ne yazık ki yer bulamamıştır.

    saygılar.

     

     

     


    tabi lan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    başlıkta bilerek tarihi ve felsefi kavramları kullandım. bu konunun bir dini tartışma olarak değilde varoluş ve mantık penceresinden ele

    alınabilmesini umuyorum çünkü. teşekkürler.


    tabi lan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek
    hocam baslikla içerik uyumsuz kuran'i elestirmissin Hep,neyse,neden 23 yılda indi kuran çünkü gelen ayetler olan olayların üzerine geldi nuzul sebebi dedikleri şey iste verdiğin ayetler zaten kuranı eleştirenlerin başucu kaynakları, sadece buradaki ayetlerin açıklamalarını yapicak biri varsa dinleriz cok Iyi olur

Toplam Hit: 1174 Toplam Mesaj: 3