DVD Sorunu
-
Arkadaşlar elimde bitane dvd var,dvd yi yerleştirince,dolu olan cd leri bile boş görüyor,sizce neden olabilir bu sorun ve çözümü nedir?
teşekkürler. -
bi fikri olan yok mu arkadaşlar, vcd yi de okuyor hatta bazı dvd leride ama genelde dvd leri okumuyor,okumasa bi yana boş görüyor :S
-
Hocam dvd var demişsin, yerleştirince cd okumuyor demişsin,
Bir dvdnin içine başka bir dvd sokmaya calışınca cdleri okumayamadığın ifadesi gibi bi ifade cıkıyor bu cümleden :)
Anlatım bozukluğunu halledip bi örneklersen soruna bakalım...
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hocam dvd var demişsin, yerleştirince cd okumuyor demişsin,
Bir dvdnin içine başka bir dvd sokmaya calışınca cdleri okumayamadığın ifadesi gibi bi ifade cıkıyor bu cümleden :)
Anlatım bozukluğunu halledip bi örneklersen soruna bakalım...
-----------------------------
:):)
evet şimdi farkına vardım :D şöyle hocam,bu meret dvd leri genelde boş gösteriyor.normal cd takınca (vcd) okuyor çatır çatır.
ama o boş gördüğü dvd lerdede film var boş olmaları imkansız,sizce neden bu meret hepsini okumuyor.
olay bundan ibaret :D -
hocam aynı sorun benim pc dede var . bazı dvd cdleri boş gösteriyor. dvdfub diye bir yazma programı var onun üzerinde dvd yi görebiliyorum fakat d nin içine girince hiç bir şey göremiyorum ...son zamanlarda aldığım dvdlerde oluyor ..eskilerde sorun yok dvd ler vistada yazıldığı olabilir mi acaba.
-
işletim sistemi xp hocam-kuzenden aldım ben bunu,orda çatır çatır her türlüsünü okuyordu,anlamadım şimdi ne oldu :S
-
Hocam, belli marka dvdleri seçiyor olabilir,
belli dvd writerlarda yazılan dvdleri seçiyor olabilir,
yada yeterince kullanıldığndan dolayı artık herşeyi okuyamıyor olabilir...
-
Bende de zkkafalı wrirtemaster var... büyük olasılık dvdrom driverdendır yani donanımsaldır...LG den şaşmayın derim
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hocam, belli marka dvdleri seçiyor olabilir,
belli dvd writerlarda yazılan dvdleri seçiyor olabilir,
yada yeterince kullanıldığndan dolayı artık herşeyi okuyamıyor olabilir...
at çöpe gitsin diyosun yani hocam :D bende iki saattir uğraşıyom zaten elimde kalacağı vardı,bende kırıp öyle atayım bari sağolun beyler :) -
C_e_Z_a bunu yazdı:
Arkadaşlar elimde bitane dvd var,dvd yi yerleştirince,dolu olan cd leri bile boş görüyor,sizce neden olabilir bu sorun ve çözümü nedir?
teşekkürler.
-----------------------------Kardeş ben bu problem yüzünden neler yapmadımki
kesin sorun ve çözümü şu;
şimdi xplerin eski sürümleri bu problemi gösteriyor. (+r veya -r dvd leri görmez)
Bu farkı şöle amelece açıklıyım (: format çekerken ntfs çabuk ve tam fat32 hızlı ve tam olmak üzere 4 seçenek sunan xp sürümlerinde sorun olmuyor. 2 seçenek sunanlar nfts çabuk ve hızlı olanlarda sorun çıkıyor.
Şimdi sen ya vista kur yada xp nin yeni sürmlerini yükle.
-
dvd rom a frimware güncellemesi yap
bu adresten http://forum.rpc1.org/portal.php marka modeline uygun frimware i bul güncelle dikkaktli ol yoksa dvd romu çöpe atarsın