E-Ticaret Sitesi
-
Merhaba gençlik
Babam ticaretini yaptığı ürünler için bir e-ticaret sitesi istiyor. 1-2 Yerden fiyat almış fakat bana göre biraz uçuk meblağlar ( 4000 lira civarı )
O yüzden hazır bi e-ticaret scripti kurmayı planlıyorum.
Hostun cpanel'ine baktım epeyce farklı alternatif var.

iPayment
Accept Credit Cards Online
ShopSite
11.sp1.r2.1 Premium
PrestaShop
1.4.8.2 Popular
Avactis
2.1.1 New!
Magento
1.7.0.0 Popular
CubeCart
3.0.20
OSCommerce
2.3.1
Zen Cart
1.5.0
AgoraCart
5.2.005
OpenCart
1.5.3.1 New!
TomatoCart
1.1.7 New!.Hangisi daha modüler? Tema desteği, dil desteği, sanal pos kurulumu kolaylığı açısından hangisini önerirsiniz?Ayrıca sanal pos için hangi banka daha iyi? Hangi şartlar aranıyor? Bir de bu ssl fiyatları çok değişken. En uygunu rapid ssl gibi. Normal bir e-ticaret sitesi için yeterli midir? -
Ben Magento ve OpenCart kullandım memnun kaldım ama sanal pos entegrasyonu için hazır modüller bulman lazım.
-
4 bine istediğiniz şekilde hallediyosalar bence pek uçuk bir fiyat değil
tabi neyi ne şartlarsa satıyosunuz oda önemli
sanal pos için sitenin bitmiş olması lazım
içerisinde ürünlerinin olması lazım
sepet fatura vs. gibi modüller aktif olması lazım
iptal iade şartları site kullanım sözleşmesi ssl gibi faktörlerinde aktif olması lazım
başvuracağın bankadada belli bi ciron olması lazım işlerinin çabucak hallolması için
tavsiyem yapı kredi ve iş bankasıdır
garanti bankası kalitedir ama tuzludur biraz
tanıdık var ise bankalarda araya sokuver yıllık aidat ücretlerini düşürebilirsin
ssl de çok para değil sayma bile onu
göterdiğin hazır scriptleri hiç kullanmadım o yüzden onlara bişey diyemiyorum kullanan arkadaşlar yorumlar zaten
satacığın ürün nedir ne değildir detaylı yazarsan farklı çözümler üretebiliriz
-
Saydıklarının arasında OpenCart'ı öneririm. 4000 TL fiyat verdiklerine göre VPOS vs gibi ekstra modülde istiyorsun. Eğer öyleyse rakam makul sayılır.
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Saydıklarının arasında OpenCart'ı öneririm. 4000 TL fiyat verdiklerine göre VPOS vs gibi ekstra modülde istiyorsun. Eğer öyleyse rakam makul sayılır.
-----------------------------Yok hocam 3 sayfa pdf yollamışlar, kategor ekleyebilirsiniz, resim ekleyebilirsiniz, istatstikler vs vs. Bütün scriptlerde bulunan özellikler.Kendi hostlarında barındıracaklarmış. 4000tl +KDV diyo. Bir de üzerine ssl sabit ip ve barındırma adı altında 500tl masraf çıkarmışlar senelik.Örnek olarak yolladıkları site de https://www.havalielalet.com/@snnyk hocam:Alarko yetkili bayisiyiz klima kombi vb satışlarımız mevcut. Aktif olarak kullandıkları 1-2 banka var.Scripti kurup ürünleri girmek pek zor değil, fakat iade vs koşullarını sözleşmesi nasıl hazırlanır zerre fikrim yok :DBilmiyorum fiyat bana acayip uçuk geldi. -
NmC bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Saydıklarının arasında OpenCart'ı öneririm. 4000 TL fiyat verdiklerine göre VPOS vs gibi ekstra modülde istiyorsun. Eğer öyleyse rakam makul sayılır.
-----------------------------Yok hocam 3 sayfa pdf yollamışlar, kategor ekleyebilirsiniz, resim ekleyebilirsiniz, istatstikler vs vs. Bütün scriptlerde bulunan özellikler.Kendi hostlarında barındıracaklarmış. 4000tl +KDV diyo. Bir de üzerine ssl sabit ip ve barındırma adı altında 500tl masraf çıkarmışlar senelik.Örnek olarak yolladıkları site de https://www.havalielalet.com/@snnyk hocam:Alarko yetkili bayisiyiz klima kombi vb satışlarımız mevcut. Aktif olarak kullandıkları 1-2 banka var.Scripti kurup ürünleri girmek pek zor değil, fakat iade vs koşullarını sözleşmesi nasıl hazırlanır zerre fikrim yok :DBilmiyorum fiyat bana acayip uçuk geldi.
-----------------------------Referans olarak verdikleri siteyi opencart 1.5.3 ve CSS yardımı ile daha özgün hale getirmek mümkün. Böyle bir site için 4000 fazla.
Sözleşmeyi mesafeli satış sözleşmesi olarak internette aratabilirsin. Ancak her sitenin mesafeli satış sözleşmesini kişiselleştirmesi gerekiyor diye biliyorum
Edit: operanın amk
-
hocam tam sana göre bir olay var.
-
hocam opencart kullan çok çabuk halledersin işini. birde modül olarak fazla detaya girme bir kaç modül masraf ve zaman sıkıntısı ortadan kalkar.
birde oscommerce de güvenlik sorunları var diyorlar ama istersen onada bakabilirsin. bir ara oscommer in sitesinde bi hazır paket yapmışlardı içinde bayagı post modülü ekliydi.
direk yabancı kaynaklara bakmak istersen magento olabilir. ama sistemi daha farklı kullanım olarak başlangıcta alısman zor olabilir. Presta içinde aynı şeyi şeyi söyleyebilirim. ama bunlarda görsellik anlamında güzel templateler var paralı veya warez :)
edit: birde hocam modülsüz olarak işleri halletme imkanıda var. "bankaların ortak ödeme yöntemi" diye bir olay var araştırmanı öneririm.
http://eticaret.garanti.com.tr/Garanti-Guvenli-Ortak-Odeme-Sayfasi.aspx
-
4 bin nedir ki bu piyasa için.
aylık kiralayan destek veren e ticaret sistemleride var onlara da yönelebilirsin ayrıca
-
Hocam onu kurmakla bitmez ziyarteci icinde reklam lazım.
Gittigidiyor altında dükkan açarak yada sahibinden.com a ekleyerek başla derim.
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------Merhaba gençlik
Babam ticaretini yaptığı ürünler için bir e-ticaret sitesi istiyor. 1-2 Yerden fiyat almış fakat bana göre biraz uçuk meblağlar ( 4000 lira civarı )
O yüzden hazır bi e-ticaret scripti kurmayı planlıyorum.
Hostun cpanel'ine baktım epeyce farklı alternatif var.

iPayment
Accept Credit Cards Online
ShopSite
11.sp1.r2.1 Premium
PrestaShop
1.4.8.2 Popular
Avactis
2.1.1 New!
Magento
1.7.0.0 Popular
CubeCart
3.0.20
OSCommerce
2.3.1
Zen Cart
1.5.0
AgoraCart
5.2.005
OpenCart
1.5.3.1 New!
TomatoCart
1.1.7 New!.Hangisi daha modüler? Tema desteği, dil desteği, sanal pos kurulumu kolaylığı açısından hangisini önerirsiniz?Ayrıca sanal pos için hangi banka daha iyi? Hangi şartlar aranıyor? Bir de bu ssl fiyatları çok değişken. En uygunu rapid ssl gibi. Normal bir e-ticaret sitesi için yeterli midir?
-----------------------------PrestaShop kodlarını incelemiştim. Smarty şablonunu kullanılarak yazılmış. Ben de smarty ile böyle bir şey yapmayı düşünüyordum. Tam istediğim gibi bir e-ticaret sitesi gibiydi. Eklenti yazmak ya da eklemek çok kolay. Ayrıca sanal post eklentileri de var. bknz.: http://www.prestashopsanalpos.com/