Ekran Görüntü Problemi
-
http://img585.imageshack.us/img585/1549/ekranalntsx.png
bu neden kaynaklanmatadır yardimlarinizi bekliyorum driver son surumdur
-
lcd ekran ve grafik kartında nvidia mı ?
-
Asus Notebook Ati 5730
-
atı mobılıty radeon hd 5730
-
CooLSTuFF bunu yazdı:
-----------------------------
Asus Notebook Ati 5730
-----------------------------aynısı nvidia ekran kartı olan arkadaşıma oldu servise verdi düşmüş dendi
-
l_i_o_n bunu yazdı:
-----------------------------
atı mobılıty radeon hd 5730
-----------------------------aynısı nvidia ekran kartı olan arkadaşıma oldu servise verdi düşmüş dendi
-
Ekran kartının degiştirilmesi gerek burdan gördüklerimiz kadarıyla
-
hoooop yetttim:D
ekran kartının ramleri bozulmus :d
istanbuldaysan pm at yardımcı olablirim
işyerimde mecidiyeköydedr. notebook bakım ve onarımı yapıyorum tamir falan fıstıktatabe saygılar
-
1> En basit yöntemlerden, ekran kartı için driver'ını tümden kaldır, artıklarını temizle ve güncelini tekrar kur
( İçeriği oynanmış driver'larda bu hata çıkabilir sonuçta )
2> Isınma sorunu var mı ona bak. ( 85-90 derecenin üstüne çıkmaması lazım bir ekran kartının )
3> Aşırı tozlanma var mı pc'de ona bak
( biliyorum, çok düşük bir ihtimal ama işlemcinin üzerine gelen tozların anlık yanmasıyla pc'lerin anlık takılmasını bilen bilir )
4> Laptop'tan ekrana giden kablolarda sorun olabiliyor. Yanılmıyorsam ismi inverter kablosumuydu neydi. Onlar bazen aşırı ısınınca
yada eskiyip, yaşını doldurunca bu tür sorunlar yaratabiliyorlar. Tabi bunu ekranın altına elini koyarak sıcaklığından anlayabilirsin / anlayamayadabilirsin.
Detaya göre değişir.
5> Sorunu çözemeyip, öyle kullanmaya çalışırsan, daha da ilerlerse ekran kartı chipsetine "reballing" fln yaparlar diye biliyorum, yani 50-100TL arası patlar sana.
Son olarak; [ Görmeden ancak bu kadar yorum yapabildim* ]
EkNOT: Yan sanayi laptop tamir merkezleri benim 1 sorunumu düzeltip, 10 sorun çıkarmıştı. Tavsiyem servise gönder.
-
ekran kartından kaynaklanan bir sorun sanırsam servise göndermen gerekecek.
Düzelirmi bilmem ama belki sürücüden de kaynaklıdır istersen bir güncelleyi ver
-
tşk ederim çözüldüü sagolun