folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Ekşi Sözlük İçin De Kapatılma Emri Geldi



Ekşi Sözlük İçin De Kapatılma Emri Geldi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2010
    Erkek

    Popüler sözlük sitesi Ekşi Sözlük'ün kurucusu olan ve sitede SSG ismiyle yazan Sedat Kapanoğlu, Ekşi Sözlük'te açtığı ‘TİB'in ekşi sözlük'ü kapatma emri’ başlığında Ekşi Sözlük'ün kapatılabileceğini dile getirdi.

    Ekşi Sözlük'e hosting (sunucu) hizmeti veren "sadecehosting" isimli hosting firmasına TİB tarafından 21 Nisan'da gönderilen e-posta'dan bahseden Kaplanoğlu, "sonlandırılacak hosting'ler" listesine "sourtimes.org"un da girdiğine dikkat çekti. Ekşi Sözlük'ün tüm arka planını oluşturan "sourtimes.org"un sonlandırılmasıyla birlikte Ekşi Sözlük'ün de kapanacağını belirten Kaplanoğlu, yazısının devamında yasaklamaya karşı çıkarak BTK ve TİB'in kontrolden çıktığını öne sürdü.

    İşte Ekşi Sözlük’te paylaşılan TİB’in o emir yazısı: 
    Sayın yer sağlayıcı;

    Aşağıdaki alan adlarına yer sağlayıcılık hizmeti verdiğiniz tespit edilmiştir. Bu kapsamda derhal bunlara yer sağlayıcılık hizmetine son vermeniz gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir bildirimde bulunulmaksızın yasal işlemlere başvurulacaktır.

    Diğer taraftan; bundan sonrada; 5651 sayılı kanunda sayılan katalog suçlar (müstehcenlik, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, vb.) kapsamındaki internet sitelerine yer sağlayıcılık (hosting) hizmeti vermemeniz gerekmektedir.

    Gereğinin derhal yapılmasını ve sonucundan bilgi verilmesini rica ederim.

    Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu

    Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

    TİB'DEN GERİ ADIM

    Ekşisözlük’ün avukatı Başak Purut dipnot.tv’ye şu açıklamaları yaptı: “TİB daha önce sadece hosting’e gönderdiği talep mailinde ekşi sözlük’ün arka planını oluşturan sourtimes.org sitesinin, “sadece hosting” serverlarında barındırılmamasını istedi. Olayın direk ekşi sözlük ile bağlantısı olmasa bile sourtimes sitesinin sadece hosting serverlarında barındırılmaması durumunda ekşi sözlük’e erişim de engellenmiş olacak. Buna talebe dair ne bir mahkeme kararı var ne de yasal bir dayanak. Bizi üzen de bu hukuksuz uygulamalar oluyor. Tabii ki bu talep yerine getirilse bile ekşi sözlük’e erişim engellenmiş olmaz. Çünkü bu aşamada ekşi sözlük serverlarını yurtdışında bir servis sağlayıcıya taşıyarak yayınına devam edebilir. Bu gelişmelerin ardından dün 18:30’da TİB servis sağlayıcılara yeni bir mail göndererek bu kararı uygulamaya koymamaları gerektiğini, engellenecek olan alan adlarıyla ilgili kendilerine daha sonra bilgi verileceğini söyledi. Bu karar şimdilik rafa kalkmış oldu.“ (radikal.com.tr, dipnot tv)


    Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukan
    Mukan's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ocak/2010
    Erkek

    çift açılmış silelim.


    Hakkımda atıp tutan birine rastlarsanız pm gönderin log ve görüntü kazanın. İster atın ister tutun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2012
    Erkek

    siteye girebilen var mı ?


    https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek
    Zeytun-i bunu yazdı

    siteye girebilen var mı ?

    allah seni bildiği gibi yapsın kaç sene önceki konu hortlamış üstüne bi de ümitin yorumundaki konuya girdim boş boş yorumları okudum sonra bi baktım 2011

Toplam Hit: 981 Toplam Mesaj: 5