Elektrik Malzemelerinde Migrasyon Nedir?
-
muritler ablamın vizesi varmış elektrik malzemeri dersinin, Migrasyon diye bir terim var ne olduğunu bilmiyor ben de bir türlü bulamadım internette gıda sektörü ile alakalı şeyler çıkıyor.Migrasyon polarizasyon dispersiyon nedir?Kafa yandı okumaya çalışmaktan bunları, yardım elektonikçiler! örnek soru için mesela bunun cevabı nedir?
migrasyon kutuplaşması dispersiyonu oluşturulamayan bir malzemede 15V - 5V 10 kHz AC alanda büyüklüğü ne olabilir?
-
Kelimeler hakkında hiç bir fikrim yok. 96 dan bu yana ceyrancıyım hiç de duymadım. Sağdece şunu diyebilirim ac hesapları özelliklede 3khz nin üstü derin elektronik işidir. Merak ettim cevaplarını bulursan pm ni bekliyorum. Her gün bişi çıkarıyorlar arkadaş.
-
hacılar yardım ya yokmu elektronikçi sözlükte.
-
ömrüm boyunca migrasyon diye bişey duymadım. mühendislik okuyor herhalde ablan. kimya mühendisliği?
-
yeterli ingilizceniz vardır herhalde :)
http://www.ees.ufl.edu/homepp/cywu/env4121/ESP.ppt
http://en.wikipedia.org/wiki/Electromigration
-
yok elektronik mühendisliği,
bakıyorum şimdi barış teşekkürler
-
düşünüyorumda dispersiyon sinyal zayıflaması üzerindeki gürültü olarak geçiyor fakat böyle bir soruyla hiç karşılaşmadım yeni mezunum harbiden gün geçtikçe yeni yeni şeyler cıkartıyorlar :S
-
Spyware__007 bunu yazdı:
-----------------------------düşünüyorumda dispersiyon sinyal zayıflaması üzerindeki gürültü olarak geçiyor fakat böyle bir soruyla hiç karşılaşmadım yeni mezunum harbiden gün geçtikçe yeni yeni şeyler cıkartıyorlar :S
-----------------------------Yaşlandın sen yaşlandın :))
Hocam böyle terimleri google'dan aramak yerine makalelerde araştır gazi ege dokuz eylül itü odtü vs gibi büyük ünilerin makale yayınlarından araştır emin ol bulursun aradığın cevabı
-
google ye yazdığında migrasyon ile ilgili bir çok alanda bahsedildiğini gözlemledim de hacı benim anladığım kadarıyla bu bir ölçü birimi gibi veyahut bir yöntem gibi birşey...elektronik ile de pekiştirilecek olursa (kullanım alanı olarak) zannedersem elektronların akışıyla alakalı (akım şiddeti akım yönü elektron yörüngeleri) vs. vs . vs. şeyleri ifade etmek için kullanılıyor gibi geldi bana...bunun yanında bu ölçü birimini yada yöntemini kavramak için aynı anda kimya fizik ve elektrik ile ilgilide temel bilgilerin olması lasım...bilmem açıklayıcı oldumu...yinede yalnış yönlendirmek gibi olmasın da ben bunu anladım...!
-
Mezunum2 yila yakin calisiyorum ama yeni duydum
-
konu geçmiş ama gördüğm yanlışları söyleyeyim
elektronikçiden çok elektrik mühendisi ,fizikçi, fizik müh malzeme müh bileceği bişey bu
birde elektronikçi dersen televizyon tamircisi bile giriyor konuya :|
lazım olursa migrasyon göç etmek hareket etmek demek
kutuplaşma yön demek
dispersiyon dağıtmak demek dağınım demek
hareket yönü dağınımı oluşturulamayanv gibi bişey olabilir