folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Elektrikli Araç Şasesi Çizimi



Elektrikli Araç Şasesi Çizimi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth1233
    fth1233's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2016
    Erkek

    İyi günler kardeşler . elektrikli araç yapmaya karar verdik ve araç icin şase cizimi hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız varmı ? varsa hangi program ile çizim yaptıklarını ve hangi maddeden yapmamızın daha iyi olabileceğini anlatabilen müridlerden yardım bekliyorum . 


    Conqueror..i
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhackerx12
    byhackerx12's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    Kardeşim biz yaptık ünide. Hafiflik, performans için alüminyum işte karbon fiber falan tercih edeceksin ama maliyetini görünce vazgeçeceksin. Kaynağı zor ondan falan. Sonra diyeceksin çelikten yapayım oda bükümü falan usta bulman falan zor olcak. Sonra diyeceksin ki hazır alayım, evet mantıklı ve daha ucuz. Nasıl hazır alacaksın bu yuki miydi neydi utvler var onun motorunu söküp elektrik motoru ve akülerini takıp süreceksin.

    Yok ben özgün şasi yapıcam diyeceksen uzay kafes sistemine göre bi şasi çizeceksin. Solid veya inventor farketmez. Nette dolu döküman var bakabilirsin.

     

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2014
    Erkek

    Solid de çiz. aksamların kütükleri AL7075 olsun. Olabildiğince kaynaksız imalat yapmaya çalış. ilk önce üzerinde kullanacağın motor, motor sürücü, direksiyon kutusu, elektronik kartlar, BMS, pil kuutusuvb. gibi elemanları belirle. Şasiyi yapabiliyorsan karbonfiber + kompozit köpük ile yap. Çizmeye tekerlekten başla. Aracın ana aksamlarını ana hatlarını ortaya çıkarmadan karoser çizimi yapma zaman kaybı olur. 6 senelik tecrübeyle sabittir.

     

    Dryrock tarafından 16/Ağu/16 15:55 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fth1233
    fth1233's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mayıs/2016
    Erkek

    teşekkür ederim .. dediğin gibi yapacağım


    Conqueror..i