folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Elektronik Ten Anlayan Bilgisi Olan Arkadaslar Yardımcı Olabılırlermi

Elektronik Ten Anlayan Bilgisi Olan Arkadaslar Yardımcı Olabılırlermi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

Yapmak istedigim kucuk bir proje var c# kullanarak birden fazla led ekrana istedigim bilgileri bastırmak istiyorum

ama led ekran lar hakkında hıcbır bilgimyok size sorum su

http://www.spektrumelektronik.com/?locus=&page_key=products.led-lcd.tr  link teki gibi yada daha farklı birden fazla led ekrana tek bir kablo

ile ulasa bilirmiyim hepsine ayrı bılgıler gonderecegım bunun için bu cihazların id - mac adresi gibi bi bilgisi varmı  yani bilgisayardan bir kablo takılacak bu kablodan bırden fazla led ekrana bilgisayardakı program aracılıgı ıle bilgi gondericem olabilitesi nedir neleri araştırmam gerekir

Simdiden Teşekkur ederim yardımcı olan arkadaslara

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

tek kablo dediğin nasıl bişey anlayamadım. usb yada rs232 den PIC ile bilgisayarı haberleştirip sonra LCDleri sürebilirsin

EDIT: c#ile PIC i usbden haberleştirirsen bizide bilgilendir lütfen

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

c# ile led ekrana yazı yazdırmak hakkında makale okumustum bı yere kaydetmıstım bulursam ekleyeyım(c# olmasa da oluruna ugrasırız)

tek kablo dedıgım her ekrana farklı bılgı basmak ıstedıgım ıcın hepsının baglantı noktası ayrı olmasın yanı orkneklıyecek olursam

bilgisayarımdan bır eternet kablosu cıkacak swıche gırecek swıcten de ılgılı cıhazara gibi

kafamda bırseyler kurmaya calısıyorum bilgi sahibi degilim edinmeye calısıyorum..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

şöyle yapabilirsin PIC'i kodlayarak hepsine bir ID verirsin o IDye göre bilgiyi alır yada almaz.önce adresi sonra veriyi basarsın yola

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

UCANTENEKE verdigin biligiler için tesekkurler olabilecek birsey olduguna dair kafamda bir birseyler belirdi neleri araştırmamı tavsiye edersin dokuman felan fazla bilgim olmadıgı için bi de bu kablo olayına nedıyorsun :D eger aklımdakı nı acıklıya bildi isem tabi bunların wrilesleri yokmu ya super olurdu aslında bı google amcaya soram buarada

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam C# ile yazdırırdıgında yaptığın projeyi paylaşırsan sevinirim.

ASM dilinde yazdırmak istersen gece eve gittiğimde yardımcı olabilirim..

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

http://endtas.com/robot/index.php?newlang=turkish

burda lcd ekrana yazı yazma için kaynaklar verilmiş

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

http://rapidshare.com/files/312447649/99_sayici.rar.html

belki biraz yol gösterir sana...
    üstelik sen sayıcıları nasıl kullanman gerektiğini sormuşssun ama sana drek kendi yaptığım asm ile yazılmış olanı yolluyorum..

önce 7segmentlerden birinin adresini girersin sonra veriyi basarsın daha sonra diğer 7segmentin adresini girersen ve ona ait veriyi basarsın vs...

mantık gayet basit gördüğün üzere..

kodlara bakmakta sorun cekeceğini zannetmem ama proteus varsa bilgisayarında simülasyonunuda görebilirsin..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

Cok tesekuurler ustune ugrasacagım ama bayram da ne kadar olur bılmem takılınca gece yardımlarınıza bas vururum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek

LED ekran derken neyi kastediyorsun, 7 segment display mi yoksa LCD ekranmı? Yoksa şu yeni LED televizyonlarda kullanılan teknolojiyle yapılmış bir ekran türü mü?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek

UCANTENEKE bunu yazdı:
    -----------------------------

tek kablo dediğin nasıl bişey anlayamadım. usb yada rs232 den PIC ile bilgisayarı haberleştirip sonra LCDleri sürebilirsin

EDIT: c#ile PIC i usbden haberleştirirsen bizide bilgilendir lütfen

-----------------------------
    hoca c# ile pic değil ama fpga'i haberleştirdim. Ama aynı mantık sonuçta sen eğer c^kodları arıyosan gönderim sana..

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
Toplam Hit: 1516 Toplam Mesaj: 11