Elektronik Ten Anlayan Bilgisi Olan Arkadaslar Yardımcı Olabılırlermi
-
Yapmak istedigim kucuk bir proje var c# kullanarak birden fazla led ekrana istedigim bilgileri bastırmak istiyorum
ama led ekran lar hakkında hıcbır bilgimyok size sorum su
http://www.spektrumelektronik.com/?locus=&page_key=products.led-lcd.tr link teki gibi yada daha farklı birden fazla led ekrana tek bir kablo
ile ulasa bilirmiyim hepsine ayrı bılgıler gonderecegım bunun için bu cihazların id - mac adresi gibi bi bilgisi varmı yani bilgisayardan bir kablo takılacak bu kablodan bırden fazla led ekrana bilgisayardakı program aracılıgı ıle bilgi gondericem olabilitesi nedir neleri araştırmam gerekir
Simdiden Teşekkur ederim yardımcı olan arkadaslara
-
tek kablo dediğin nasıl bişey anlayamadım. usb yada rs232 den PIC ile bilgisayarı haberleştirip sonra LCDleri sürebilirsin
EDIT: c#ile PIC i usbden haberleştirirsen bizide bilgilendir lütfen
-
c# ile led ekrana yazı yazdırmak hakkında makale okumustum bı yere kaydetmıstım bulursam ekleyeyım(c# olmasa da oluruna ugrasırız)
tek kablo dedıgım her ekrana farklı bılgı basmak ıstedıgım ıcın hepsının baglantı noktası ayrı olmasın yanı orkneklıyecek olursam
bilgisayarımdan bır eternet kablosu cıkacak swıche gırecek swıcten de ılgılı cıhazara gibi
kafamda bırseyler kurmaya calısıyorum bilgi sahibi degilim edinmeye calısıyorum..
-
şöyle yapabilirsin PIC'i kodlayarak hepsine bir ID verirsin o IDye göre bilgiyi alır yada almaz.önce adresi sonra veriyi basarsın yola
-
UCANTENEKE verdigin biligiler için tesekkurler olabilecek birsey olduguna dair kafamda bir birseyler belirdi neleri araştırmamı tavsiye edersin dokuman felan fazla bilgim olmadıgı için bi de bu kablo olayına nedıyorsun :D eger aklımdakı nı acıklıya bildi isem tabi bunların wrilesleri yokmu ya super olurdu aslında bı google amcaya soram buarada
-
Hocam C# ile yazdırırdıgında yaptığın projeyi paylaşırsan sevinirim.
ASM dilinde yazdırmak istersen gece eve gittiğimde yardımcı olabilirim..
-
http://endtas.com/robot/index.php?newlang=turkish
burda lcd ekrana yazı yazma için kaynaklar verilmiş
-
http://rapidshare.com/files/312447649/99_sayici.rar.html
belki biraz yol gösterir sana...
üstelik sen sayıcıları nasıl kullanman gerektiğini sormuşssun ama sana drek kendi yaptığım asm ile yazılmış olanı yolluyorum..
önce 7segmentlerden birinin adresini girersin sonra veriyi basarsın daha sonra diğer 7segmentin adresini girersen ve ona ait veriyi basarsın vs...mantık gayet basit gördüğün üzere..
kodlara bakmakta sorun cekeceğini zannetmem ama proteus varsa bilgisayarında simülasyonunuda görebilirsin..
-
Cok tesekuurler ustune ugrasacagım ama bayram da ne kadar olur bılmem takılınca gece yardımlarınıza bas vururum
-
LED ekran derken neyi kastediyorsun, 7 segment display mi yoksa LCD ekranmı? Yoksa şu yeni LED televizyonlarda kullanılan teknolojiyle yapılmış bir ekran türü mü?
-
UCANTENEKE bunu yazdı:
-----------------------------
tek kablo dediğin nasıl bişey anlayamadım. usb yada rs232 den PIC ile bilgisayarı haberleştirip sonra LCDleri sürebilirsin
EDIT: c#ile PIC i usbden haberleştirirsen bizide bilgilendir lütfen
-----------------------------
hoca c# ile pic değil ama fpga'i haberleştirdim. Ama aynı mantık sonuçta sen eğer c^kodları arıyosan gönderim sana..