Email Template Store DB Hk.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    Selam millet,

    Konu başlığında keyword leri verdim :) 

    Yazdığımız eticaret projesinde mail templatelerini DB de yönetmek istiyoruz. Daha önce hiç yapmadım. Nasıl yürümek gerek neleri araştırmam gerekli yol gösterebilecek müridler var mıdır?

     

    Not: Ben projenin servis tarafındayım. .net ile yazıyoruz. DB de sql server olacak. 


    Çare İmamson.. #herseycokguzelolacak
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2008
    Erkek

    temlplatelerini html olarak tutabilirsin. html içerisindeki dinamik alanlara bir yer tutucu yapıp daha sonra bu maili gönderirken yer tutucuların yerine gelmesini istediğin verilerle replace edersin.

    yanlış anlamış olabilirim, biraz daha açıklarsan yardımcı oluruz hocam


    ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    acemi-webci bunu yazdı

    temlplatelerini html olarak tutabilirsin. html içerisindeki dinamik alanlara bir yer tutucu yapıp daha sonra bu maili gönderirken yer tutucuların yerine gelmesini istediğin verilerle replace edersin.

    yanlış anlamış olabilirim, biraz daha açıklarsan yardımcı oluruz hocam

    Doğru anladıysam HTML i DB de string olarak bir alanda tut diyorsun. yer tutucudan kastın bir değişken sanırım. Ama açıkcası çok da anlamadım. 

    Konuyla alakalı döküman link vs var mıdır?


    Çare İmamson.. #herseycokguzelolacak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    <div class="sablon-ust">Burada felanca bilgiler</div>
    <div class="baslik">{Replace Edilecek Başlık}</div>
    <div class="icerik">{Replace Edilecek İçerik}</div>
    <div class="footer">{Replace Edilecek Footer}</div>

     

    Şablonu böyle kayıt ettiğini düşünelim. Mail gönderme esnasında ilgili yerleri replace edeceksin.


    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    ontedi bunu yazdı
    Burada felanca bilgiler

     

    {Replace Edilecek Başlık}

     

    {Replace Edilecek İçerik}

     

     

    Şablonu böyle kayıt ettiğini düşünelim. Mail gönderme esnasında ilgili yerleri replace edeceksin.

    Eyv bununla ilgili kısa bir yazı buldum aşağıya linkini bırakıyorum.

    Bunun yanında DB de hangi alanları tutmam gerkiyor? subject, body, to, cc, bcc, timestamp vs?

     

    https://hassantariqblog.wordpress.com/2016/10/04/asp-net-store-email-template-in-net/

     


    Çare İmamson.. #herseycokguzelolacak
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acemi-webci
    acemi-webci's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2008
    Erkek

    hocam html olarak örneğin;

     

    <h1>{title}</h1>

    <time>{date}</time>

    <p>{content}</p>

    <a href="{link}">{link_title}</a>

     

    böyle bir tasarımın var, bunu komple string olarak tut.

    sql tablon şöyle olabilir;

    id   template_name    template_string

    1   activation             <h1>{titl...

    2   reset_pass            ....

     

    bu tablodan göndereceğin mailin stringini çekersin, sonra string içerisinden şablona özel olarak ayarladığın yer tutucuları( {title}, {content} vb.. ) gerçek verilerle değiştirirsin. buradan çıkan sonuç html bodysidir. sonra normal mail gönderme işlemlerini yürtüp body kısmına bu stringi verirsin.

     


    ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    acemi-webci bunu yazdı

    hocam html olarak örneğin;

     

    {title}

    {content}

    {link_title}

     

    böyle bir tasarımın var, bunu komple string olarak tut.

    sql tablon şöyle olabilir;

    id   template_name    template_string

    1   activation             

    {titl...

    2   reset_pass            ....

     

    bu tablodan göndereceğin mailin stringini çekersin, sonra string içerisinden şablona özel olarak ayarladığın yer tutucuları( {title}, {content} vb.. ) gerçek verilerle değiştirirsin. buradan çıkan sonuç html bodysidir. sonra normal mail gönderme işlemlerini yürtüp body kısmına bu stringi verirsin.

     

    Eyv. hocam bu işin çok daha spesifik patternlarla vs yapıldığını düşünüyordum lakin bildiğin key value pair şeklinde db den html i çekiliyormuşsun :) 

    bu kadar basit olabileceğine inanmak istemediğim için anlamadım sanırım :)

    Emeğine sağlık..


    Çare İmamson.. #herseycokguzelolacak
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    edminkardes
    edminkardes's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2015
    Erkek

    hocam db de tutmak yerine dosya olarak tutman daha mantıklı ayrıca bir tane template engine kullan php ile yazıyorsan twig'i öneririm

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek
    edminkardes bunu yazdı

    hocam db de tutmak yerine dosya olarak tutman daha mantıklı ayrıca bir tane template engine kullan php ile yazıyorsan twig'i öneririm

    hocam kullanıcıya ekran verip kendi templatelerini yapmasını sağlayacağız :)

    o yüzden DB de tutmak daha efektif olacak bizim çin :) 

    Asp.Net ile yazıyoruz hocam.


    Çare İmamson.. #herseycokguzelolacak
Toplam Hit: 362 Toplam Mesaj: 9
email store database template